02 Μάι 2024
READING

Η Klarna αγοράζει την Hero και αποκτά social commerce χαρακτήρα  

3 MIN READ

Η Klarna αγοράζει την Hero και αποκτά social commerce χαρακτήρα  

Η Klarna αγοράζει την Hero και αποκτά social commerce χαρακτήρα  

Η  Klarna, η γνωστή εταιρεία που ασχολείται με υπηρεσίες πληρωμών Buy Now Pay Later  αποκτά έναν τεχνολογικό πάροχο συμβάλλοντας στις αγορές κοινωνικού χαρακτήρα.Προχωρά σε εξαγορά της «Hero», μιας κοινωνικής πλατφόρμας αγορών που έχει σχεδιαστεί με σκοπό να παρέχει στους καταναλωτές από την μία έμπνευση και συμβουλές, από την άλλη έχει την δυνατότητα να προβάλει περιεχόμενο αγορών απευθείας από τα φυσικά retail καταστήματα.

Η Hero ιδρύθηκε το 2015 και εδρεύει στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη, έχοντας πελάτες παγκόσμιων brand όπως είναι οι Levi, Rag & Bone, Chloé και Harvey Nichols. Παράλληλα η Hero μοιράζεται έναν συγκεκριμένο αριθμό συνεργατών λιανικής με αυτόν του δικτύου της Klarna, όπως είναι η Nike και η JD Sports. Ωστόσο πολύ σύντομα όλοι οι υπάλληλοι της Hero θα ενταχθούν στο δυναμικό της Klarna.

Έτσι η εταιρεία θα παρουσιάσει την συνεργασία με την «Hero» στους 250.000 συνεργάτες λιανικής, επιτρέποντας στις ομάδες των υπαλλήλων των φυσικών καταστημάτων να γίνουν content creators και να προσφέρουν στους καταναλωτές συμβουλές και κριτικές σε πραγματικό χρόνο, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργούν περιεχόμενο σχετικά με τα προϊόντα, ώστε να προσφέρουν online εμπειρίες κατά τη διαδικασία αγορών στα φυσικά καταστήματα.  

Η συγκεκριμένη υπηρεσία της Hero θα βρίσκεται διαθέσιμη στα site των λιανοπωλητών, συνδέοντας απευθείας τους online καταναλωτές με τους πωλητές των καταστημάτων και να παρέχουν έμπνευση και συμβουλές σχετικά με τα προϊόντα, είτε μέσω μηνυμάτων, είτε μέσω video chat, είτε ακόμη παράγοντας περιεχόμενο με συμβουλές styling με το απλό πάτημα ενός κουμπιού. Η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί με σκοπό να κάνει το online shopping μια διαδραστική εμπειρία συνδυάζοντας όμως όλα τα πλεονεκτήματα που έχει μία επίσκεψη στα φυσικά καταστήματα, επιτρέποντας έτσι στους καταναλωτές να πραγματοποιούν αγορές όπου και όποτε το επιθυμούν. Τα ήδη υπάρχοντα προϊόντα της Hero θα είναι άμεσα διαθέσιμα για τους retail συνεργάτες της Klarna.

Επιπλέον πρόσφατα η Klarna απέκτησε δύο επιπλέον υπηρεσίες. Την online υπηρεσία σύγκρισης αγορών «Shoptail», και το «Toplooks», ένα εργαλείο styling  προηγμένης τεχνολογίας (Al), το οποίο επιτρέπει στους λιανοπωλητές να δημιουργήσουν περιεχόμενο αγοράς προτείνοντας συμπληρωματικά προϊόντα styling στους καταναλωτές μέσω διαδικτύου. 

Οι καταναλωτές πλέον ζητούν τέτοιου είδους συναρπαστικές εμπειρίες κατά τη διάρκεια της αγοραστικής διαδικασίας μέσω διαδικτύου, κάτι το οποίο θα λαμβάνεται υπόψη από τις μελλοντικές ενέργειες των brands, παρέχοντας έναν διαδραστικό τρόπο αγορών. Μαζί με την συνεργασία με τη Hero έχουν μία κοινή φιλοδοξία να βελτιώσουν την αγοραστική εμπειρία τόσο στο διαδίκτυο όσο και στα φυσικά καταστήματα. Συγχρόνως υποστηρίζουν τους εμπόρους λιανικής καθώς ενημερώνουν και προσελκύουν καταναλωτές με πολύ πιο δημιουργικό τρόπο. Τέλος παρέχουν την δυνατότητα στους αρμόδιους των καταστημάτων να γίνουν παγκοσμίως brand ambassadors. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.