02 Μάι 2024
READING

Οι πωλήσεις ποδηλάτων ανέρχονται στα 18.3 δισεκατομμύρια ευρώ 

2 MIN READ

Οι πωλήσεις ποδηλάτων ανέρχονται στα 18.3 δισεκατομμύρια ευρώ 

Οι πωλήσεις ποδηλάτων ανέρχονται στα 18.3 δισεκατομμύρια ευρώ 

Το προηγούμενο έτος αποτέλεσε το καλύτερο στην ιστορία του ευρωπαϊκού τομέα πώλησης ποδηλάτων. Οι Ευρωπαίοι προέβησαν στην αγορά έως και 22 εκατομμυρίων ποδηλάτων, ανεβάζοντας τις πωλήσεις στα ύψη με ποσοστό αύξησης 405 και η συνολική αξία να ανέρχεται στα 18,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Εξίσου δημοφιλή υπήρξαν και τα e-bikes. Παράλληλα ολοένα και περισσότερα ποδήλατα παράγονταν τοπικά. 

Το 2020 ήταν η καλύτερη χρονιά της βιομηχανίας ποδηλάτων, σύμφωνα με στοιχεία του  της Conebi. Το αυξημένο ενδιαφέρον των καταναλωτών οφείλεται, από τη μία εξαιτίας των περιορισμένων επιλογών ταξιδιού κατά τη διάρκεια της πανδημίας, από την άλλη  αποτελεί ενέργεια καθοδήγησης από πολιτικές δεσμεύσεις να ενισχυθεί η μετάβαση σε μία πιο πράσινη οικονομία. 

Εξίσου εντυπωσιακή είναι η τεράστια αύξηση των ηλεκτρικών ποδηλάτων, η οποία μεταφράζεται σε 10,6 δισεκατομμύρια πωλήσεις με το ποσοστό αύξησης να ανέρχεται στο (52%). Τα E-Bikes βρίσκονται αρκετά συχνά ανάμεσα στις προτιμήσεις των καταναλωτών, διότι οι ευρωπαίοι πολίτες πραγματοποιούν πλέον πιο πράσινες επιλογές για την προσωπική τους μετακίνηση, συγκριτικά με την αγορά κάποιου αυτοκινήτου ή την επιλογή των μέσων μαζικής μεταφοράς. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 4,5 εκατομμύρια ηλεκτρικά ποδήλατα, τα 3.6 πωλήθηκαν και παράχθηκαν στην Ευρώπη συμπεριλαμβάνοντας και το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Παρόλα αυτά είναι φανερά κάποια ζητήματα στον τομέα του εφοδιασμού. Αυτό που έχει ιδιαίτερή σημασία είναι να παράγονται περισσότερα τέτοιου είδους ποδήλατα και σε άλλες περιοχές. Η ευρωπαϊκή παραγωγή ανταλλακτικών και αξεσουάρ αναμένεται να διπλασιαστεί έως το 2025, από 3 δισεκατομμύρια στα 6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η ευρωπαϊκή βιομηχανία ποδηλάτων περιλαμβάνει περισσότερες από χίλιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αντιπροσωπεύουν 155.000 θέσεις εργασίας. Για κάθε χίλια ποδήλατα που παράγονται στην Ευρώπη, δημιουργούνται τρεις έως πέντε θέσεις εργασίας, ενώ για κάθε χίλια ηλεκτρικά ποδήλατα που παράγονται, δημιουργούνται από έξι έως εννέα θέσεις εργασίας. Εκτός από αυτό η τοπική παραγωγή θα συνέβαλε ουσιαστικά στη μείωση των εκπομπών CO2 περισσότερο από δύο εκατομμύρια τόνους ετησίως. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.