25 Απρ 2024
READING

Τι έκανε λάθος η Victoria’s Secret

4 MIN READ

Τι έκανε λάθος η Victoria’s Secret

Τι έκανε λάθος η Victoria’s Secret

Η μάρκα εσωρούχων – η οποία, ακόμη και όταν οι πωλήσεις και η απήχησή της μειώθηκαν, παρέμεινε μια ισχυρή πηγή εσόδων – αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη μακροχρόνια παραδοχή της ότι οι γυναίκες ντύνονται για να ευχαριστήσουν τους άνδρες.Η εταιρεία έχασε τη σημασία της για τη σύγχρονη γυναίκα.

Όπως αναφέρει η εταιρεία “αλλάζουμε την εστίασή μας από το πώς φαίνονται οι άνθρωποι στο πώς αισθάνονται οι άνθρωποι, από το να ασχολούμαστε με το τι θέλει εκείνος στο να ασχολούμαστε με εκείνη, με το τι θέλει εκείνη, και να την υποστηρίζουμε στην ιστορία της με όποιον τρόπο επιλέξει εκείνη. Έτσι, για να την κερδίσουμε και πάλι, θα την τιμήσουμε και θα την εμπνεύσουμε και θα υποστηρίξουμε την επιθυμία της να εμφανιστεί με όποιον τρόπο επιλέξει”.Και φυσικά αναφέρεται στην γυναίκα. 

Τι δεν είναι η Victoria’s Secret 

Ίσως δεν υπάρχει πιο ζωντανό παράδειγμα της δύναμης της Gen Z από τη μεταμόρφωση που επιχειρείται στο brand εσωρούχων. Η προσαρμογή της συμπεριφοράς φαίνεται να υπαγορεύτηκε από την έρευνα σε αυτή την ομάδα, τα μεγαλύτερα μέλη της οποίας πλησιάζουν τα μέσα της δεκαετίας του 20. Οι αλλαγές στο marketing της εταιρείας αντικατοπτρίζουν τη στάση αυτής της γενιάς όσον αφορά τη θετικότητα του σώματος και τη την αποδοχή της διαφορετικότητας, για παράδειγμα. 

Στη Victoria’s Secret, ωστόσο, τα μηνύματα είναι πιο θολά. Δεν έχει ακόμα προκύψει μια σωστή ανατοποθέτηση. Μόλις γίνει αυτό, θα δούμε μια νέα εποχή για το σόου μόδας της Victoria’s Secret. Η μάρκα εξοικονόμησε σημαντικά ποσά στο marketing τα τελευταία δύο χρόνια μετά την ακύρωση του δημοφιλούς αλλά αμφιλεγόμενου σόου “αγγέλων”, αλλά η αξία του marketing επιβάλλει την επιστροφή του “τα επόμενα χρόνια”, μόλις η μάρκα σκεφτεί πώς θα το επαναπροσδιορίσει. Η πρόθεση της εταιρείας είναι να επιστρέψει στην επιχείρηση επιδείξεων μόδας. Απλά πρέπει να το κάνει με τρόπο που να είναι πολιτισμικά επίκαιρος. 

Το ερώτημα του τι είναι η Victoria’s Secret (και όχι μόνο τι δεν είναι) παραμένει αναπάντητο παρά την συν συνεχή σκέψη της εταιρείας γύρω από αυτό.

Πού δεν θα είναι η Victoria’s Secret 

Η Victoria’s Secret μπορεί να έχει να κάνει περισσότερη ενδοσκόπηση όσον αφορά το marketing, αλλά είναι αρκετά ξεκάθαρη για το πού θέλει να βρίσκονται τα καταστήματά της. Ή μάλλον, εκεί που δεν θέλει να βρίσκονται τα καταστήματά της.Πρόσφατα, η εταιρεία έκλεισε οριστικά 241 καταστήματα, κυρίως σε εμπορικά κέντρα, ενώ πρόκειται να κλείσουν και άλλα. 

Σε τρία έως πέντε χρόνια, η εταιρεία στοχεύει να κάνει τις μισές πωλήσεις της online. Η μάρκα αυτό το φθινόπωρο δοκιμάζει τρία νέα concept καταστημάτων και το επόμενο έτος θα δοκιμάσει μια νέα ιδέα καταστήματος σε 10 τοποθεσίες, κυρίως μακριά από εμπορικά κέντρα, η οποία θα έχει πιο inclusive εικόνες και κούκλες, και ψηφιακές επιλογές όπως η παραλαβή στο κατάστημα. 

Όλη αυτή η αλλαγή, ειδικά με δεδομένους τους πολλούς άγνωστους παράγοντες προς το παρόν, είναι ωστόσο δύσκολη για τη Victoria’s Secret. Η μάρκα δεν έχει πλέον στο πλευρό την νέα της εικόνα για να αμβλύνει τις συνέπειες της προηγούμενης πτώσης. 

Από την άλλη, τα δυνατά της σημεία κινδυνεύουν εξίσου. Η πολιτιστική αλλαγή που προωθείται από τη Gen Z επιβάλλει αυτό που θεωρείται ευρέως ως πολυαναμενόμενη αλλαγή. 

Η Victoria’s Secret έχει 27 εκατομμύρια ενεργούς πελάτες στη Βόρεια Αμερική, ενώ είναι η νούμερο ένα μάρκα εσωρούχων, με μερίδιο αγοράς 20% στη Βόρεια Αμερική.Εν τω μεταξύ, ο ανταγωνισμός στα εσώρουχα έχει ενταθεί, εν μέρει χάρη στην είσοδο πολλών DTC brand χωρίς τις επιβαρύνσεις της Victoria’s Secret. 

Η εταιρεία λέει ότι είναι ο πελάτης πάντα αγαπούσε τη Victoria’s Secret και δεν την εγκατέλειψε ποτέ. Μόλις διορθώθηκε, ευτυχώς, ο πελάτης επέστρεψε δυναμικά. Έτσι, ναι, έχει δεσπόζουσα θέση στο μερίδιο αγοράς. Ταυτόχρονα, δεν είναι καθόλου εφησυχασμένη απέναντι στον ανταγωνισμό.Σε λίγο καιρό θα μάθουμε πως θα εξελιχθεί το μέλλον της εταιρείας αφού θα έχει ξεκαθαρίσει μια νέα στρατηγική που θα αφορά την γυναίκα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.