01 Μάι 2024
READING

Το Shopify συνεχίζει την εκπληκτική ανάπτυξη του με τα έσοδα να έχουν άνοδο 57% 

3 MIN READ

Το Shopify συνεχίζει την εκπληκτική ανάπτυξη του με τα έσοδα να έχουν άνοδο 57% 

Το Shopify συνεχίζει την εκπληκτική ανάπτυξη του με τα έσοδα να έχουν άνοδο 57% 

Το Shopify ανακοίνωσε τα έσοδά του αξίας 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο, αντιπροσωπεύοντας αύξηση (57%) σε σύγκριση με την ίδια περίοδο τον προηγούμενο χρόνο σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Στον συγκεκριμένο αριθμό συμπεριλαμβάνεται: από τη μία το σύνολο των εσόδων από συνδρομητικές υπηρεσίες της πλατφόρμας του Shopify για εμπόρους, αξίας 334,2 εκατομμυρίων δολαρίων με το ποσοστό να έχει αυξηθεί κατά (70%) σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο πέρυσι, από την άλλη 785,2 εκατομμύρια δολάρια έσοδα από λύσεις εμπορικού χαρακτήρα της εταιρείας, αύξηση (52%).

Ανάμεσα στις πολλές επενδύσεις που έκανε η εταιρεία συμπεριλαμβάνονται οι αναβαθμίσεις της πλατφόρμας του  ηλεκτρονικού καταστήματος του Shopify, η οποία ενισχύει το κομμάτι του personalization, παρέχει νέες πλατφόρμες εικονικής βιτρίνας, αλλά και συντόμευση της διαδικασίας του τελικού checkout. Η πανδημία διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη σχετικά σύντομη ιστορία του ηλεκτρονικού εμπορίου. Οι διαδικτυακές πωλήσεις αυξήθηκαν με ραγδαίους ρυθμούς ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την ανάπτυξή του μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο. Ωστόσο η ανάπτυξη του ecommerce επηρεάζεται το 2021 σε σχέση με 2020 εξαιτίας της επαναλειτουργίας της οικονομίας και της επιστροφής των καταναλωτών στα φυσικά καταστήματα.

Επίσης το Shopify παρέχει υποδομή για τους διαδικτυακούς εμπόρους, οι οποίοι συνέβαλαν στην ανάπτυξη. Πέρυσι την ίδια περίοδο, η εταιρεία δήλωσε ότι τα νέα καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου της πλατφόρμας αυξήθηκαν κατά (71%) μέσα σε διάστημα ενός τριμήνου, ενώ παράλληλα τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά (97%) σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019. Αυτή η ανάπτυξη προέκυψε την χρονική περίοδο όπου άλλαξε εξ ολοκλήρου ο κόσμος, καθώς οι παραδοσιακοί retailers κατάφεραν να ξεπεράσουν τα εμπόδια των περιοριστικών μέτρων στις επιχειρήσεις και του κλεισίματος των καταστημάτων, ενώ ταυτόχρονα οι καταναλωτές αντιμετώπισαν την πανδημία χωρίς να υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για την προστασία της υγείας τους. Σύμφωνα με δεδομένα η ανάπτυξη ναι μεν έχει επιβραδυνθεί, αλλά τα πρόσφατα στοιχεία του Shopify για το δεύτερο τρίμηνο, αποδεικνύουν ότι η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου συνεχίζει να παραμένει σε υψηλά επίπεδα και αυτό δεν αφορά μόνο το Amazon. 

Καθώς το Shopify συνεχίζει να αναπτύσσει τις δυνατότητες και τις υπηρεσίες του, διευρύνεται σε τομείς που σχετίζονται με το δίκτυο εκπλήρωσης παραγγελιών και της πλατφόρμας για κινητές συσκευές.  Ακόμη εντάχθηκε ένας πίνακας εργαλείων μέτρησης και ανάλυσης, αυτοματοποιημένα εργαλεία marketing, in-app καλάθι και σύντομο checkout εντός της εφαρμογής. Παράλληλα προστέθηκαν συγκεκριμένα φίλτρα για την LGBTQ+ κοινότητα.

Συνδυαστικά με τις υπηρεσίες τεχνολογικού χαρακτήρα, το Shopify λειτουργεί και ως δανειστής για πολλούς χρήστες του, παρέχοντας χρηματοδότηση για τις επιχειρήσεις τους. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, το Shopify Capital χρηματοδότησε 363 εκατομμύρια δολάρια τόσο σε προκαταβολές όσο και σε δάνεια σε εμπόρους. Συνολικά το ποσοστό ανάπτυξης αντιπροσωπεύει το (137%)  σε ετήσια βάση, ποσοστό ρεκόρ για την εταιρεία. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.