01 Μάι 2024
READING

Η H&M αναπτύσεται δυναμικά στην second-hand αγορά λανσάροντας την πλατφόρμα Rewear

3 MIN READ

Η H&M αναπτύσεται δυναμικά στην second-hand αγορά λανσάροντας την πλατφόρμα Rewear

Η H&M αναπτύσεται δυναμικά στην second-hand αγορά λανσάροντας την πλατφόρμα Rewear

Η H&M ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να επεκταθεί στην second-hand αγορά, κάνοντας launch μία νέα fashion πλατφόρμα μεταπώλησης με όνομα «Rewear», η οποία θα επιτρέπει στους καταναλωτές τόσο να αγοράζουν όσο και να πωλούν fashion προϊόντα ανεξαρτήτως brand. Πιο συγκεκριμένα η πλατφόρμα Rewear θα κυκλοφορήσει στον Καναδά στις 7 Σεπτεμβρίου συμπεριλαμβάνοντας όλα τα brand, καθώς δεν επιθυμεί να περιοριστεί αποκλειστικά και μόνο στα προϊόντα του H&M. Η συγκεκριμένη ενέργεια πραγματοποιείται λίγους μήνες αφότου η πλατφόρμα μεταπώλησης Sellpy, η οποία ανήκει κατά πλειοψηφία στην H&M ανακοίνωσε τα σχέδια επέκτασης σε 20 νέες αγορές.

Αν και δίνει την ικανότητα στους καταναλωτές είτε να αγοράζουν είτε να πωλούν πολλά και διαφορετικά brands, η Rewear θα συμπεριλάβει και μια σειρά από έξυπνες λύσεις, οι οποίες θα βοηθούν τους πωλητές να κατηγοριοποιούν γρήγορα και εύκολα πολλά και διαφορετικά είδη H&M. Με άλλα λόγια οι πωλητές θα μπορούν να εισάγουν τον μοναδικό κωδικό του κάθε προϊόντος που αναγράφεται στην ετικέτα του ενδύματος H&M στην εφαρμογή Rewear. Έτσι απευθείας θα μπορούν να αποκτούν πρόσβαση σε εικόνες, περιγραφές και χρώματα διαφόρων ειδών μόδας από προηγούμενες σεζόν.

Επιπλέον μερικά ακόμη εργαλεία υψηλής τεχνολογίας που παρέχει η εταιρεία περιλαμβάνουν: το πρώτο ρετουσάρισμα της εικόνας για όλες τις καταχωρίσεις, προτάσεις προνομιακών τιμών, αλλά και ένα «smart button», το οποίο επιτρέπει στους πελάτες να μεταπωλούν διάφορα αντικείμενα με ένα μόνο κλικ. Ακόμη οι πωλητές μπορούν να επιλέξουν την δυνατότητα να λαμβάνουν την πληρωμή τους μέσω άμεσης κατάθεσης ή μέσω κουπονιού H&M, το οποίο θα περιλαμβάνει προστιθέμενη αξία (20%). 

Με αυτόν τον τρόπο προσφέρεται ένα κίνητρο στους Καναδούς να συμμετέχουν ενεργά στην κυκλικότητα της οικονομίας. Από τη στιγμή που πρόκειται για καναδική πρωτοβουλία, η H&M Canada θα είναι η πρώτη αγορά που θα λανσάρει την πλατφόρμα Rewear. Αν και η εταιρεία προσφέρει την επιλογή garment collecting στα καταστήματά της, θεώρησε ότι είναι αρκετά σημαντικό να ανακαλύψει και έναν νέο τρόπο να ανακυκλώνουν τα ρούχα τους οι πελάτες 

Η second-hand αγορά διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για το H&M από τότε που προέβη για πρώτη φορά στην αγορά ενός μεριδίου της Sellpy το 2015, με στόχο να αυξήσει τα έσοδά της πέρα από αυτά που έχει από την fast-fashion αγορά. Οι μοναδικές μέθοδοι της Sellpy εστιάζουν στη βιωσιμότητα, μολονότι ολοένα και περισσότεροι ευσυνείδητοι καταναλωτές εντάσσονται στην αγορά ενισχύοντας τη δημοτικότητά της. Σε αντίθεση με άλλες υπηρεσίες μεταπώλησης όπως είναι η Depop, η Sellpy για παράδειγμα θα συλλέξει μια τσάντα με ρούχα από έναν πελάτη που θέλει να τα δωρίσει , θα τα ταξινομήσει και θα τα πουλήσει μαζί με τα προϊόντα της στη δική της πλατφόρμα, δίνοντας στους πελάτες το (40%) των εσόδων. 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.