01 Μάι 2024
READING

Οι 3 τεχνολογικές τάσεις του retail από το καλοκαίρι του 2021 

3 MIN READ

Οι 3 τεχνολογικές τάσεις του retail από το καλοκαίρι του 2021 

Οι 3 τεχνολογικές τάσεις του retail από το καλοκαίρι του 2021 

Το καλοκαίρι του 2021 ανέδειξε μερικές ενδιαφέρουσες εξελίξεις στον τομέα του retail technology.Τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα του καλοκαιριού 2021 σχετίζονταν με την διεξαγωγή των αναβαλλόμενων Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 και με τις ακραίες καιρικές συνθήκες. Ωστόσο κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης σεζόν αναδείχθηκαν τρεις τάσεις του τομέα της τεχνολογίας στο retail. Αναλυτικότερα: 

  1. Δισεκατομμυριούχοι στο διάστημα

Τον Ιούλιο του 2021, δύο δισεκατομμυριούχοι του τομέα του retailing και της τεχνολογίας πραγματοποίησαν σύντομα ταξίδια στην άκρη του διαστήματος. Από τη μία η Virgin Galactic, η θυγατρική εταιρεία διαστημικών ταξιδιών που ανήκει στον παγκόσμιο όμιλο Virgin Group με ιδρυτή της τον Sir Richard Branson, ο οποίος αποτέλεσε και μέλος του πληρώματος της πτήσης, έφτασε με επιτυχία στο διάστημα πραγματοποιώντας μία διαστημική πτήση την Κυριακή 11 Ιουλίου 2021. Από την άλλη η Blue Origin, η εταιρεία υπηρεσιών και διαστημικών πτήσεων που δημιουργήθηκε από τον ιδρυτή του Amazon Jeff Bezos το 2000, έφτασε με επιτυχία στο διάστημα την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021, αποτελώντας την 52η επέτειο της προσγείωσης στο φεγγάρι Apollo 11, με τον Jeff Bezos να βρίσκεται και ο ίδιος στην πτήση. Οι δύο αυτές δοκιμαστικές πτήσεις αποτέλεσαν μικρά αλλά σημαντικά βήματα προς τα εμπορικά διαστημικά ταξίδια, και ενδεχομένως ακόμη και της μεταφοράς των ανθρώπων σε εξωγήινες τοποθεσίες. Ακόμη ο ιδρυτής της Tesla Elon Musk πολύ πιθανόν να δοκιμάσει και εκείνος τα όρια του διαστήματος όπως έπραξε ο Bezos και ο Branson. 

  1. Άνοδος των ρομπότ

Η ιδέα της χρήσης ρομπότ ως μέσο του retail technology δεν είναι κάτι καινούργιο. Έτσι το καλοκαίρι του 2021 αναπτύχθηκαν νέες ρομποτικές δυνατότητες από έναν αριθμό λιανοπωλητών σε όλο τον επιχειρηματικό κλάδο. Αρχικά όσον αφορά τον τομέα του fulfillment η σχετική on-demand πλατφόρμα Grubhub ξεκινά το delivery μέσω των ρομπότ Yandex στο campus «The Ohio State University». 

Κατόπιν η τοπική αλυσίδα convenience stores, Urban Value Corner Store, η οποία εδρεύει στο Dallas συνεργάζεται με τον πάροχο λύσεων ηλεκτρονικού εμπορίου Vroom Delivery και την Tortoise, με στόχο να προσφέρει τη δυνατότητα παράδοσης των παραγγελιών μέσω ρομπότ τους επόμενους μήνες. Συγκεκριμένα θα παραδίδονται είδη παντοπωλείου όπως γάλα, αυγά, ποτά, παγωτά, σνακ και πολλά άλλα μέσα σε λιγότερο από μία ώρα. Ακόμη η αλυσίδα καταστημάτων Schnuck Markets έγινε το πρώτο παντοπωλείο που εφάρμοσε προηγμένες ρομποτικές τεχνολογικές λύσεις με βάση την τεχνητή νοημοσύνη (AI). 

Όσον αφορά το Walmart και το Kroger χρησιμοποίησαν και οι δύο ρομποτική τεχνολογία αυτοματοποιώντας κάποιες συγκεκριμένες διαδικασίες. Τέλος η Ahold Delhaize USA εφάρμοσε μια ενδιαφέρουσα πρακτική, αυξάνοντας τη χρήση ρομποτικής τεχνολογίας με βάση την τεχνητή νοημοσύνη, ενισχύοντας την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των υπαλλήλων του κέντρου διανομής της εταιρείας, βελτιώνοντας παράλληλε τις συνθήκες εργασίας. 

  1. Third-party διαφημίσεις 

Οι retailers παντοπωλείων και καταναλωτικών προιόντων έχουν μετατρέψει τις βάσεις διαφημίσεών τους σε third-party διαφημιστικές πλατφόρμες. Συγκεκριμένα τον Αύγουστο, το Walmart ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει το launch μίας πλατφόρμας για προμηθευτές και για τα μέσα ενημέρωσης και για διαφημιστικούς οργανισμούς  κατά τη περίοδο των χριστουγεννιάτικων αγορών του 2021, σε συνεργασία με τη The Trade Desk.

Επίσης τα τοπικά παντοπωλεία όπως είναι το The Save Mart Companies, άρχισαν να αξιοποιούν τις δυνατότητες της πλατφόρμας Swiftly, συνδέοντας τις ψηφιακές εμπειρίες αγοραστικού χαρακτήρα με εκείνες στα φυσικά καταστήματα παρέχοντας μια μοναδική εμπειρία στους πελάτες καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού αγοράς.

Τέλος το καλοκαίρι του 2021 κάποιοι retailers υπέγραψαν μία συμφωνία σχετικά με το ψηφιακό δίκτυο διαφημίσεων third-party. Για παράδειγμα τον Αύγουστο, η Best Buy επέτρεπε στους διαφημιζόμενους να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα αυτοεξυπηρέτησης Criteo, για να προσεγγίσουν διαδικτυακούς αγοραστές στις ΗΠΑ και στο Καναδά. Μέσω χορηγούμενων προϊόντων, η πλατφόρμα θα βοηθήσει τους πελάτες της Best Buy τόσο να ανακαλύψουν όσο και να αγοράσουν νέα προϊόντα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.