02 Μάι 2024
READING

H Puma αντικαθιστά τα κουτιά των παπουτσιών της με πιο βιώσιμες επιλογές  

2 MIN READ

H Puma αντικαθιστά τα κουτιά των παπουτσιών της με πιο βιώσιμες επιλογές  

H Puma αντικαθιστά τα κουτιά των παπουτσιών της με πιο βιώσιμες επιλογές  

Η εταιρεία λιανικής πώλησης αθλητικών ειδών Puma ανακοίνωσε ότι θα υποδεχτεί ένα νέο eco-friendly κουτί παπουτσιών. Ο σχεδιασμός του συγκεκριμένου κουτιού αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας της εταιρείας για βιωσιμότητα, η οποία στοχεύει σε έναν θετικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο σε γενικότερο πλαίσιο. 

Με αυτή την αλλαγή η εταιρεία υπολογίζει οτι εξοικονομούνται περίπου 2800 τόνοι από χαρτόνι ετησίως. Τα νέα κουτιά των παπουτσιών της εταιρείας Puma είναι κατασκευασμένα από (95%) ανακυκλωμένο υλικό υποστηρίζοντας ότι η ανθεκτικότητά τους είναι ίδια με εκείνη της αρχικής συσκευασίας. Η διανομή των κουτιών για όλο το 2021 αποτελεί επακόλουθο της συνεργασία του brand με την περιβαλλοντική οργάνωση Canopy. Εκτός από αυτό η Puma ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να προμηθεύεται τις συσκευασίες της από χαρτόνι και χαρτί, είτε από ανακυκλωμένες είτε από πιστοποιημένες πηγές, αποφεύγοντας την εκμετάλλευση των δασικών εκτάσεων. 

Αν αναλογιστούμε ότι χρειάζονται περίπου 12 δέντρα για να δημιουργήσουμε έναν τόνο χαρτόνι εξοικονομούμε 33.600 δέντρα ετησίως, έναν αριθμό μεγαλύτερο από τον αριθμό των δέντρων που υπάρχουν στο Central Park της Νέας Υόρκης. Έτσι οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες του brand αποτελούν μέρος της στρατηγικής 10for25 για βιωσιμότητα. 

Το γερμανικό brand αθλητικών ειδών έχει καταφέρει να επιτύχει μία σειρά από στόχους μέσω της στρατηγικής 10for25, η οποία εστιάζει σε μία σειρά από δεσμεύσεις σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, την κυκλική οικονομία και την μείωση του πλαστικού από τους ωκεανούς. Η εταιρεία κυκλοφορεί ήδη διάφορες συλλογές, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την βιωσιμότητα και την ηθική. Τέλος η Puma δήλωσε ότι μέχρι το 2023 δεν θα χρησιμοποιεί πλαστικές σακούλες στα καταστήματά της και θα αντικαταστήσει διάφορα είδη όπως κρεμάστρες ρούχων, με πιο βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.