02 Μάι 2024
READING

Baby boomers | μια ισχυρή αγοραστική δύναμη

2 MIN READ

Baby boomers | μια ισχυρή αγοραστική δύναμη

Baby boomers |  μια ισχυρή αγοραστική δύναμη

Η φετινή ανάκαμψη της αγοράς ενδυμάτων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη γενιά των boomers, δηλαδή άτομα ηλικίας 57 έως 75 ετών, οι οποίοι ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για ρουχισμό από οποιαδήποτε άλλη ηλικιακή ομάδα. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα, μετά την πανδημία οι boomers αύξησαν τις δαπάνες τους για νέα ρούχα κατά 28%, ποσοστό που είναι πέντε φορές περισσότερο από τους millennials και δύο φορές περισσότερο από τη Gen Z.

Ναι μεν επανήλθαν στα εμπορικά καταστήματα, αλλά η νέα δυνατότητα τους να ψωνίζουν ρούχα μέσω διαδικτύου θα διαρκέσει. Οι Boomers πραγματοποίησαν πλήθος αγορών μέσω διαδικτύου και οι διαδικτυακές δαπάνες τους για ρούχα αυξήθηκαν ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη γενιά.

Οι Millennials και, πιο πρόσφατα, η Gen Z έχουν απασχολήσει τους εμπόρους τα τελευταία χρόνια και τα πολυκαταστήματα έχουν ως προτεραιότητα την απήχηση σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες. Όμως, οι επιχειρήσεις συχνά αγνοούν τους baby boomers, πράγμα που δεν φαντάζει συνετό, δεδομένου ότι αυτή η γενιά έχει συσσωρεύσει τεράστιο πλούτο και συνεχίζει να ασκεί τεράστια αγοραστική δύναμη. Έχει φανεί ότι τα προηγούμενα χρόνια, οι καταναλωτές άνω των 50 ετών αντιπροσώπευαν περισσότερο από το ήμισυ του συνόλου των δαπανών και ξεπερνούσαν όλες τις άλλες γενιές στην αύξηση των δαπανών. Οι προβλέψεις τονίζουν ότι οι boomers θα παραμείνουν μια ισχυρή καταναλωτική ομάδα για πέντε έως 10 ακόμη χρόνια. 

Επιπλέον, σε μια εποχή που οι έμποροι λιανικής πώλησης ενδυμάτων αγωνίζονται να πουλήσουν πολλά πέρα από athleisure, joggers και πλεκτά, πολλοί baby boomers ντύνονται για να εκφραστούν. Οι κατηγορίες με την υψηλότερη ανάπτυξη στις οποίες έχουν επενδύσει τα περισσότερα χρήματα οι boomers κατά τους τελευταίους 12 μήνες περιλαμβάνουν τα άνετα ρούχα, τα αθλητικά ρούχα, τις πιτζάμες και τα βασικά κομμάτια, ένα σημάδι ότι αυτοί οι καταναλωτές ανανεώνουν ολόκληρη την γκαρνταρόμπα τους.

Συνεπώς, ενώ οι μάρκες και οι έμποροι λιανικής πώλησης προτιμούν να εστιάζουν στους Millennials και τη Gen Z ως αγοραστικό κοινό, οι Boomers δεν πρέπει να παραβλέπονται. Η μόδα είναι κάτι που καθόρισε αυτή τη γενιά, αντιπροσωπεύοντας τις πεποιθήσεις, τις ιδέες, τις ελπίδες και τα όνειρά τους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.