02 Μάι 2024
READING

Το Evian συνεργάζεται με τη Loop και δημιουργούν μπουκάλι νερού από ανακυκλωμένο πλαστικό 

4 MIN READ

Το Evian συνεργάζεται με τη Loop και δημιουργούν μπουκάλι νερού από ανακυκλωμένο πλαστικό 

Το Evian συνεργάζεται με τη Loop και δημιουργούν μπουκάλι νερού από ανακυκλωμένο πλαστικό 

Η μάρκα εμφιαλωμένου νερού Evian της Danone αποκαλύπτει ένα νέο πρωτότυπο μπουκάλι από ανακυκλωμένο πλαστικό (rPET) που χρησιμοποιεί τεχνολογία από την Loop Industries. Η διαδικασία επιτρέπει τη μετατροπή όλων των τύπων πλαστικών αποβλήτων PET, συμπεριλαμβανομένου υλικού που λαμβάνεται από αντικείμενα όπως τσάντες γυμναστικής ή σαγιονάρες που διαφορετικά θα κατέληγαν στα σκουπίδια, σε πλαστικά μπουκάλια. 

Τα μπουκάλια Evian που χρησιμοποιούν την τεχνολογία της Loop θα κυκλοφορήσουν σε εμπορική κλίμακα στη Νότια Κορέα το 2022, με στόχο το λανσάρισμα σε άλλες αγορές αργότερα στο μέλλον. Η Danone προβάλλει το νέο πρωτότυπο μπουκάλι ως ένα βήμα προς τις προσπάθειές της να κατασκευάσει όλα τα πλαστικά μπουκάλια Evian από 100% ανακυκλωμένο PET μέχρι το 2025. Η συσκευασία μετονομάστηκε σε Evian Loop για να τονίσει τη δυνατότητα ανακύκλωσης κάθε μπουκαλιού.   

Το μπουκάλι σηματοδοτεί την τελευταία προσπάθεια μιας ακόμη μεγάλης μάρκας, από εκείνες που βασίζονται στο πλαστικό, να βελτιώσουν τη συσκευασία τους, καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν τα προϊόντα που αγοράζουν ανάλογα με τις προσπάθειες βιωσιμότητας μιας εταιρείας.

Ενώ 396 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών παράγονται κάθε χρόνο παγκοσμίως, το ανακυκλωμένο ΡΕΤ αντιπροσωπεύει μόνο περίπου το 12% έως 14% των πλαστικών συσκευασιών. Ένα πλαστικό μπουκάλι που οδηγείται σε χωματερή χρειάζεται περίπου 450 χρόνια για να αποσυντεθεί, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις. 

Οι εικόνες πλαστικών μπουκαλιών που επιπλέουν στον ωκεανό ή συσσωρεύονται σε χωματερές έχουν προκαλέσει την ανησυχία των καταναλωτών σε όλο τον κόσμο για το υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή των αγαπημένων τους προϊόντων. Η πανδημία έχει υπογραμμίσει τη σημασία της βιώσιμης συσκευασίας, καθώς οι καταναλωτές δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα και αυτό του συνολικού συστήματος τροφίμων. 

Η Danone, η οποία κατασκευάζει μάρκες γιαουρτιού όπως το Oikos και φυτικές προτάσεις όπως το Silk, έχει περάσει τα τελευταία χρόνια δοκιμάζοντας νέες φιάλες που δημιουργήθηκαν εξ ολοκλήρου με ανακυκλωμένο πλαστικό για τη μάρκα Evian. Επί του παρόντος, μεταξύ 25% και 50% κάθε μπουκαλιού Evian είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο πλαστικό. 

Το τελευταίο προϊόν, το οποίο αναπτύχθηκε με τη Loop, επεκτείνει αυτή την προσπάθεια δοκιμής της συσκευασίας σε μικρότερη κλίμακα προτού την επεκτείνει. Η Danone δήλωσε ότι το μπουκάλι Evian Loop θα της επιτρέψει να επαναχρησιμοποιήσει περισσότερα υλικά που διαφορετικά θα απορρίπτονταν.  

Το νέο λανσάρισμα μπορεί να χαρακτηριστεί ως game changer και αποτελεί σημαντικό ορόσημο στο φιλόδοξο ταξίδι της εταιρείας για βιωσιμότητα. Η συνεργασία με τη Loop θα βοηθήσει την Evian να επιταχύνει την προσπάθειά της να διατηρήσει τη χρήση παρθένου πλαστικού στο απόλυτο ελάχιστο, διατηρώντας παράλληλα τη μοναδικότητα και την καθαρότητα του φυσικού της μεταλλικού νερού. 

Η Danone είναι μία από τις πολλές μεγάλες εταιρείες καταναλωτικών προϊόντων που εστιάζουν μεγάλο μέρος των προσπαθειών τους για βιωσιμότητα στο πλαστικό.  

Η PepsiCo δήλωσε πρόσφατα ότι θα μειώσει τη χρήση παρθένου πλαστικού κατά 50% σε όλο το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο τροφίμων και ποτών της μέχρι το 2030 και θα ενσωματώσει το ήμισυ του ανακυκλωμένου περιεχομένου στις πλαστικές συσκευασίες της.  Η Coca-Cola παρουσίασε τον Φεβρουάριο νέα μπουκάλια από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό υλικό. Και πέρυσι η Nestlé επένδυσε 30 εκατομμύρια δολάρια στην Closed Loop Partners, στόχος της οποίας είναι η αναβάθμιση των υποδομών ανακύκλωσης στις ΗΠΑ και η απόκτηση πρόσβασης σε ανακυκλωμένα πλαστικά τροφίμων. 

Εκτός από τη χρήση 100% ανακυκλωμένου πλαστικού, η Evian φαίνεται να πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, διασπώντας το πλαστικό που χρησιμοποιείται στα μπουκάλια και σε είδη μη διατροφικής ποιότητας σε βασικά υλικά που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν για την κατασκευή νέων συσκευασιών. 

Για τη Loop, η ανάπτυξη με τη Danone είναι μια πολυπόθητη επικύρωση της τεχνολογίας της. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Loop, δήλωσε ότι το μπουκάλι Evian είναι “ένα σημαντικό ορόσημο για την εμπορική αξιοποίηση της τεχνολογίας της εταιρείας”. Είπε ότι είναι η πρώτη εμπορική παραγωγή μπουκαλιού καταναλωτικού ποτού που κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου από την επώνυμη ρητίνη της Loop χρησιμοποιώντας 100% ανακυκλωμένο περιεχόμενο.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.