02 Μάι 2024
READING

Οι καινοτομίες της Kroger

2 MIN READ

Οι καινοτομίες της Kroger

Οι καινοτομίες της Kroger

Οι καινοτομίες στα super market αποτελούν προσπάθειες για την βελτίωση της συνολικής αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας της λειτουργίας τους και, επομένως έχουν μεγάλη σημασία. Οι εταιρείες τροφίμων ηγούνται ολόκληρης της βιομηχανίας λιανικής πώλησης στην υιοθέτηση πρόσθετων ιδεών εξοικονόμησης χρημάτων, αφού οι λιανοπωλητές τροφίμων λειτουργούν με τα μικρότερα περιθώρια κέρδους και αναζητούν πάντα τρόπους για να μειώσουν το κόστος ικανοποιώντας τον πελάτη. 

Η Kroger είναι ένα τέλειο παράδειγμα. Έχει δεσμευτεί να χρησιμοποιεί τόσο τις νέες τεχνολογίες όσο και τις στρατηγικές συνεργασίες για την επίτευξη της ανάπτυξης. Σε μια προσπάθεια να βελτιώσει έσοδα και κερδοφορία των διαδικτυακών πωλήσεων της, η εταιρεία έχει καταλήξει σε νέες ιδέες μέσω των οποίων φιλοδοξεί να επιτύχει αυτόν τον στόχο. Μερικές από αυτές τις νέες πρωτοβουλίες είναι οι εξής: 

1. Robots. Πρόκειται για μια τεχνολογία αυτόματης εκπλήρωσης για την ψηφιακή ανάπτυξη σε συνεργασία με την Ocado. Μπορεί να μειώσει το κόστος της εκπλήρωσης μιας ηλεκτρονικής παραγγελίας  το οποίο είναι ένας κρίσιμος τρόπος για να αντισταθμιστεί εν μέρει το αυξανόμενο εργατικό κόστος. Αυτά τα ειδικά αυτοματοποιημένα κέντρα εκπλήρωσης έχουν δοκιμαστεί σε μικρότερες αγορές για την κατανόηση της ζήτησης και του αντίκτυπου της.

2. Δικτυακά μέσα λιανικής πώλησης. Η εταιρεία έχει πλέον εκατομμύρια ημερήσιες επισκέψεις σε καταστήματα, αλλά και εκατομμύρια ημερήσιες ψηφιακές επισκέψεις. Η Kroger έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα για τις μάρκες καταναλωτικών προϊόντων όπου εδραιώνει μια σχέση για ένα αποτελεσματικό δίκτυο μέσων ενημέρωσης.

3. Γρήγορη παράδοση. Η εταιρεία έχει συνάψει στρατηγική συμμαχία με γνωστή υπηρεσία παράδοσης για να φροντίσει για την εξαιρετικά γρήγορη παράδοση των προϊόντων της. Αυτό σημαίνει ότι οι αγοραστές που βρίσκονται κοντά σε οποιοδήποτε από τα καταστήματα της αλυσίδας θα μπορούν να απολαμβάνουν αυτή τη γρήγορη υπηρεσία και να έχουν τα ψώνια τους μέσα σε μία ώρα ή λιγότερο από την παραγγελία.

4.Πρόβλεψη της ζήτησης. Τα καταστήματα έχουν υποφέρει από ελλείψεις αποθεμάτων. Αυτό ίσχυε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της τρέχουσας πανδημίας και μπορεί να προκληθεί από εσφαλμένη πρόβλεψη ή κακή τήρηση αποθεμάτων. Οι πρωτοβουλίες στον τομέα αυτό θα μπορούσαν να σώσουν πολλές χαμένες πωλήσεις από τους πελάτες που ψωνίζουν στα καταστήματα.

Με τη λήψη αυτών των καινοτόμων μέτρων, η Kroger προβλέπει ευκαιρίες για σημαντική αύξηση των κερδών. Μάλιστα, εκτιμάται ότι η Kroger θα μπορούσε να διπλασιάσει τα κέρδη της ακολουθώντας αυτές τις πρωτοβουλίες. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.