02 Μάι 2024
READING

Το Pinterest επεκτείνει τις δυνατότητες διαφήμισης στη πλατφόρμα 

3 MIN READ

Το Pinterest επεκτείνει τις δυνατότητες διαφήμισης στη πλατφόρμα 

Το Pinterest επεκτείνει τις δυνατότητες διαφήμισης στη πλατφόρμα 

Το Pinterest συνεχίζει να αυξάνει τη λειτουργικότητά του ως διαδικτυακή πλατφόρμα αγορών μέσω μίας σειράς από νέες προωθητικές ενέργειες. Μετά το launch των «Idea Pins» τα γνωστά σε όλους βίντεο αγορών τον Ιούλιο του 2021, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης με γνώμονα την δύναμη της εικόνας έθεσε σε κυκλοφορία  μία σειρά από πολλές νέες δυνατότητες, οι οποίες απευθύνονται κυρίως σε brands και retailers επιδιώκοντας να καταφέρουν να διαφημιστούν στη βάση χρηστών της.

Σύμφωνα με έρευνα του Pinterest το (89%) των εβδομαδιαίων χρηστών αξιοποιεί την πλατφόρμα για έμπνευση πριν την πραγματοποίηση κάποιας αγοράς. 

Αρχικά μία καινούρια δυνατότητα είναι η παροχή ενημέρωσης των συλλογών των διαφημίσεων του Pinterest, η οποία επιτρέπει στους retailers να επιλέξουν ένα κύριο στοιχείο και μια αντίστοιχη ομάδα προϊόντων για να δημιουργήσουν μια ενότητα διαφημίσεων με πολλές εικόνες. Η ενημερωμένη λειτουργία «Collections Slideshow Ads» δημιουργήθηκε με σκοπό να επιτρέπει στους advertisers να αξιοποιήσουν τους καταλόγους τους δημιουργώντας περιεχόμενο που μοιάζει με βίντεο και μπορεί να παρουσιαστεί μαζικά με τη μορφή slideshow. Ως αποτέλεσμα οι advertisers μπορούν να συνδυάσουν συλλογές διαφημίσεων με βίντεο προσφέροντας συναρπαστικές αγοραστικές εμπειρίες. 

Στη συνέχεια ένα νέο χαρακτηριστικό του Pinterest είναι το «Merchant Details», το οποίο έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στους advertisers να επικοινωνούν και να συνδέουν τις αξίες τους με συγκεκριμένες κατηγορίες αγαθών, όπως eco-friendly, Invested in Good, Responsibly Sourced, Personal Touch, και Inclusive. Με τη προβολή των συγκεκριμένων λεπτομερειών, οι advertisers μπορούν να στοχεύσουν χρήστες που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους σύμφωνα με τις προσωπικές τους αξίες.

Επιπλέον το Pinterest ανέπτυξε πρόσφατα το «Verified Merchant Program» σε περισσότερες χώρες, όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Αυστρία, η Ελβετία, η Βραζιλία και το Μεξικό, με αποτέλεσμα οι συμμετέχοντες πωλητές στο Pinterest να μπορούν να λάβουν βελτιωμένη διανομή, Verified Merchant σήμα καθώς και αναλυτικές αναφορές και πληροφορίες σχετικά με το κομμάτι του conversion. Παράλληλα το Pinterest πειραματίζεται με μια λειτουργία επί πληρωμή που ονομάζεται «Ideas ads» μια νέα μορφή διαφήμισης, η οποία επιτρέπει σε επιλεγμένους advertisers να προωθούν διάφορα shoppable βίντεο βασισμένα σε Idea Pins επιλεγμένων creators της πλατφόρμας, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να προωθήσουν το χορηγούμενο περιεχόμενο συνεργασίας πέρα ​​από το κοινό του εκάστοτε content creator. 

Συμπερασματικά το Pinterest ελπίζει να επιτρέψει στους advertisers να προωθήσουν ακόμη περισσότερο το χορηγούμενο περιεχόμενό τους, να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση και την αφοσίωση και να δημιουργήσουν το αίσθημα της εμπιστοσύνης με το κοινό τους. Το εργαλείο «Idea ads» θα τεθεί σε λειτουργία beta σε 15 χώρες: ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Καναδάς, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Σουηδία, Βραζιλία και Μεξικό.

Η πλατφόρμα του Pinterest έχει δημιουργηθεί ώστε να βοηθήσει τους καταναλωτές να ανακαλύψουν αυτό που πραγματικά θέλουν και αγαπούν, μεταφράζοντάς το στη συνέχεια σε αγορά. Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να ανακαλύψει μέσα στην εφαρμογή οτιδήποτε φανταστεί χωρίς καν να μπορεί να το περιγράψει με λέξεις. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το Pinterest εβδομαδιαίως είναι επτά φορές πιο πιθανό να αναφέρουν ότι είναι η πλατφόρμα, η οποία διαδραματίζει τον πιο καθοριστικό ρόλο κατά τη διάρκεια του αγοραστικού τους ταξιδιού συγκριτικά με τα υπόλοιπα social media. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.