02 Μάι 2024
READING

Η Lexus παρουσιάζει μια επιδραστική και συναισθηματικά έξυπνη διαφήμιση

3 MIN READ

Η Lexus παρουσιάζει μια επιδραστική και συναισθηματικά έξυπνη διαφήμιση

Η Lexus παρουσιάζει μια επιδραστική και συναισθηματικά έξυπνη διαφήμιση

Η Lexus, για να προωθήσει το νέο της μοντέλο αυτοκινήτου, το υβριδικό ES Self-Charging Hybrid, προχώρησε σε μια, όπως την περιγράφει η ίδια, “συναισθηματικά έξυπνη διαφήμιση”. Το διαφημιστικό σποτ 30 δευτερολέπτων στο πλαίσιο της καμπάνιας αναπτύχθηκε με ψυχολόγους και ερευνητές για μεγαλύτερη ακρίβεια στον σχεδιασμό του βίντεο που βασίζεται στα συναισθήματα.

Η καμπάνια, με το όνομα “Feel Your Best”, της αυτοκινητοβιομηχανίας χρησιμοποιεί την αναγνώριση προσώπου για να ανιχνεύσει και να προσαρμοστεί στα συναισθήματα των θεατών ενώ αυτοί παρακολουθούν. Η τεχνολογία επιτρέπει στη διαφήμιση να μεταβάλλεται σε πραγματικό χρόνο με βάση την αντιλαμβανόμενη συναισθηματική κατάσταση του θεατή, η οποία φαίνεται μέσα από την κάμερα του. Μπορεί να μεταβάλλει το ρυθμό, τη μουσική, την ένταση των χρωμάτων και τα μοντάζ του σποτ δίνοντας τη δυνατότητα για συνολικά 3.125 πιθανούς συνδυασμούς. Μέσα σε 30 δευτερόλεπτα, λοιπόν, η διαφήμιση θα προσπαθήσει να αλλάξει τα συναισθήματα των θεατών χρησιμοποιώντας αυτά τα επίπεδα οπτικοακουστικής διέγερσης, τα οποία αντικατοπτρίζουν το σύνολο όλων των πραγμάτων που μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεση. Άλλα στοιχεία της καμπάνιας περιλαμβάνουν ένα παραδοσιακό τηλεοπτικό σποτ, διαφημίσεις εξωτερικών χώρων και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Η διαφήμιση που βασίζεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη ευθυγραμμίζεται επίσης με το αυτοκίνητο που παρουσιάζεται, το οποίο διαθέτει “έξυπνα χαρακτηριστικά” που αναγνωρίζουν και ανταποκρίνονται στον οδηγό, όπως αυτόματη ρύθμιση των θερμαντήρων και του εξαερισμού των καθισμάτων, καθώς και αισθητήρες για την ανίχνευση της υγρασίας και την αλλαγή της θερμοκρασίας των παραθύρων για τη μείωση της ομίχλης.

Οι εταιρείες σε όλες τις κατηγορίες εργάζονται για να αντιμετωπίσουν τους μεταβαλλόμενους τρόπους παρακολούθησης των καταναλωτών στο διαδίκτυο και να προσφέρουν εξατομικευμένες εμπειρίες με γνώμονα την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Οι προκλήσεις προέρχονται από τις αλλαγές της Apple στο απόρρητο και στην παρακολούθηση μέσω κινητών τηλεφώνων και την επικείμενη κατάργηση των cookies τρίτων μερών από την Google. Αυτή η καμπάνια της Lexus επιτρέπει πλέον στους καταναλωτές να αλληλεπιδρούν με συναρπαστικό επώνυμο περιεχόμενο και να δοκιμάζουν μια εξατομικευμένη εμπειρία, αν και οι θεατές πρέπει να επιλέξουν την παρακολούθηση με βάση τα cookies ενώ βρίσκονται στον ιστότοπο για να συμμετάσχουν. 

Καθώς οι καταναλωτές αναζητούν πιο εξατομικευμένες εμπειρίες από τις μάρκες, η εταιρία θέλησε να εξερευνήσει τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για να φτιάξει διαφημίσεις που ανταποκρίνονται άμεσα στον θεατή. Το σποτ της Lexus έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει εξατομικευμένες  διαφημιστικές εμπειρίες ανάλογα τη διάθεση του θεατή τη δεδομένη στιγμή, ενώ στοχεύει να αφήσει στον θεατή ένα πιο θετικό συναίσθημα.

Το τελευταίο χρόνο η Lexus έχει παρουσιάσει πολλές ενέργειες marketing δοκιμάζοντας νέους τρόπους επικοινωνίας με τους καταναλωτές στο διαδίκτυο. Η εταιρία ενεπλάκη στην κοινότητα των sneakerhead τον Φεβρουάριο, χορηγώντας ένα βίντεο-ντοκιμαντέρ που απεικόνιζε πώς μια ομάδα σχεδιαστών δημιούργησε ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια εμπνευσμένα από τη μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων. Επιπλέον, δημιούργησε μια καμπάνια marketing που τοποθετεί έναν ήρωα από την επερχόμενη ταινία της Marvel “Eternals” πίσω από το τιμόνι ενός οχήματος της, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα πρωτότυπο τραγούδι και μουσικό βίντεο εμπνευσμένο από τη δημιουργική επιρροή των αυτοκινήτων της στους οδηγούς. 

Αυτές οι καμπάνιες αποτελούν μόνο μερικά παραδείγματα από όσα επιχείρησε η εταιρία και φανερώνουν ότι έχει δυναμική διάθεση να δημιουργήσει πρωτότυπες και αξέχαστες εμπειρίες για τους πελάτες της πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα το marketing της βιομηχανίας αυτοκινήτων.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.