30 Απρ 2024
READING

Η Χριστουγεννιάτικη διαφήμιση του Sainsbury’s

3 MIN READ

Η Χριστουγεννιάτικη διαφήμιση του Sainsbury’s

Η Χριστουγεννιάτικη διαφήμιση του Sainsbury’s

Η Sainsburys ενθαρρύνει στην εορταστική της διαφήμιση τους θεατές να περάσουν απολαυστικά τα φετινά Χριστούγεννα , μετά την περσινή αναστάτωση με το lockdown. H φετινή διαφήμιση της τεράστιας αλυσίδας σούπερ μάρκετ επικεντρώνεται στην οικογένεια και τη χαρά του χριστουγεννιάτικου δείπνου.

Δημιουργημένο σε συνεργασία με την παγκόσμια διαφημιστική εταιρεία Wieden+Kennedy, το σποτ 60 δευτερολέπτων βυθίζει τους θεατές σε ένα μοναδικό στιγμιότυπο ενός παραδοσιακού χριστουγεννιάτικου δείπνου, ταξιδεύοντας μέσα στη σκηνή για να μπορέσουν οι θεατές να δουν κάθε λεπτομέρεια. Το τραγούδι “At Last” της Etta James ακούγεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας.

Ξεκινώντας με κάποιον που συνδέει τα φώτα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, οι λέξεις “Welcome Back to Christmas” εμφανίζονται στην οθόνη με το χαρακτηριστικό χρώμα και τη γραμματοσειρά της Sainsbury. Όλοι στη σκηνή παγώνουν, με έναν ενθουσιασμένο σκύλο να μένει στον αέρα, τη γιαγιά και τα εγγόνια παίζοντας το θεματικό Drag queen παιχνίδι “Who am I” και μια γυναίκα να ανοίγει ένα μπουκάλι prosecco Sainsbury’s. Όλες οι εικόνες του σποτ είναι γνώριμες για τους θεατές τις ημέρες των γιορτών και δημιουργούν ένα συναίσθημα ζεστασιάς και οικειότητας. Αφού εστιάσει σε όλα τα μέλη της οικογένειας καθώς και σε ένα τραπέζι γεμάτο χριστουγεννιάτικα φαγητά, η κάμερα κάνει zoom out και η σκηνή συνεχίζεται με τον τίτλο της διαφήμισης, “A Christmas to Savour” να εμφανίζεται στην οθόνη.

Η διαφήμιση προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 14 Νοεμβρίου στην τηλεόραση, ενώ ένα κλιπ 20 δευτερολέπτων θα προβάλλεται επίσης στην τηλεόραση και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η έμπνευση για την διαφήμιση της Sainsbury’s προέρχεται από τα δύσκολα και μοναχικά περσινά Χριστούγεννα σε αντίθεση με τα φετινά που θα είναι μακράν καλύτερα. Ένα από τα πραγματικά κορυφαία γεγονότα της εορταστικής περιόδου είναι το πολυαναμενόμενο χριστουγεννιάτικο δείπνο, με το φαγητό να είναι σημαντικό, αλλά με ακόμα μεγαλύτερη σημασία σε αυτό που αντιπροσωπεύει αυτό το γεύμα, το να περνάμε ποιοτικό χρόνο με τους αγαπημένους μας, να τα λέμε, να απολαμβάνουμε ένα νόστιμο γεύμα και πάνω απ’ όλα να διασκεδάζουμε μαζί. Έτσι, η φετινή διαφήμιση εστιάζει στην απόλαυση κάθε στιγμής των φετινών Χριστουγέννων.

Η ψηφιακή τεχνολογία διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο, με την εταιρεία να διατηρεί αυξημένο επίπεδο ψηφιακών πωλήσεων μετά την αλλαγή της καταναλωτικής συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19. Περίπου το 39% των λιανικών πωλήσεων του σούπερ μάρκετ ήταν ψηφιακές κατά το πρώτο εξάμηνο, αντιπροσωπεύοντας έσοδα ύψους 5,8 δισ. λιρών.

Ως αποτέλεσμα, ο λιανοπωλητής έχει αυξήσει την εστίασή του στα ψηφιακά μηνύματα marketing. Η εταιρία θεωρεί ότι οι πελάτες ανταποκρίνονται στο ψηφιακό marketing από την άποψη τόσο της αξίας όσο και της καινοτομίας και στηρίζει όλο και περισσότερο τις αγορές online. Ο λιανοπωλητής σχεδιάζει να διατηρήσει και να προωθήσει περαιτέρω αύξηση των ψηφιακών πωλήσεων, αφού ήταν ο μεγαλύτερος νικητής μεριδίου αγοράς στον τομέα των online παντοπωλείων κατά το τελευταίο διάστημασ. Η Sainsbury’s κατέχει πλέον μερίδιο 21,3% της βρετανικής αγοράς ηλεκτρονικών ειδών παντοπωλείου που ξεπερνά μόνο η Tesco.

Πολλές εταιρίες που σχετίζονται τα γεύματα φέτος, όπως για παράδειγμα και η Instacart, έχουν δημιουργήσει διαφημίσεις που κινούνται γύρω από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, του δεσμού μεταξύ οικογενειών και προβάλλουν την ουσία του κοινού χρόνου και διασκέδασης με τους κοντινούς μας ανθρώπους. Αυτή η εστίαση είναι ιδιαίτερα θετική και ευχάριστη καθώς προβάλλει ακριβώς αυτό που έλειψε σε μεγάλο βαθμό από τα περσινά Χριστούγεννα, δηλαδή την συνάντηση με τους αγαπημένους μας. Με αυτόν τον τρόπο οι εταιρίες προσεγγίζουν τους καταναλωτές βρίσκοντας ένα σημαντικό ευαίσθητο σημείο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.