30 Απρ 2024
READING

Γνώμονας ανάπτυξης για τη Coca-Cola είναι σίγουρα η καινοτομία

3 MIN READ

Γνώμονας ανάπτυξης για τη Coca-Cola είναι σίγουρα η καινοτομία

Γνώμονας ανάπτυξης για τη Coca-Cola είναι σίγουρα η καινοτομία

Μετά από μια σειρά πειραμάτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπως είναι η πρακτική Direct To Consumer, οι διαδικτυακές εμπειρίες αλλά και η οικοδόμηση εταιρικών B2B σχέσεων, η Coca-Cola έχει προβεί στην υιοθέτηση αρκετών καινοτόμων πρακτικών όσον αφορά το ψηφιακό της αποτύπωμα τους τελευταίους 21 μήνες.

Καταρχάς η εταιρεία δημιούργησε μία νέα ecommerce πλατφόρμα με όνομα yourcoca-cola.co.uk, μέσω της οποίας οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν απευθείας προϊόντα Coca-Cola στο σπίτι τους σε μεγάλες ποσότητες αλλά και σε προσιτές τιμές.  Η συγκεκριμένη ενέργεια οικοδομήθηκε αρχικά στη Μεγάλη Βρετανία κατά τη διάρκεια του lockdown πέρυσι. Πλέον έχει μετατραπεί σε ένα θεματικό πάρκο εμπειριών, με τους πελάτες να μπορούν να δημιουργούν εξατομικευμένα κουτιά και πακέτα προϊόντων, καθώς και να πραγματοποιούν συνδρομή συχνών παραδόσεων.

Καθώς η προσφορά μοναδικών εμπειριών στους καταναλωτές αποτελεί το επίκεντρο για τη Coca-Cola, στη συνέχεια το Σεπτέμβριο πραγματοποιήθηκε το λανσάρισμα της νέας branded πλατφόρμας σε παγκόσμιο επίπεδο με όνομα «Real Magic». Μέσω της συγκεκριμένης ενέργειας η επιχείρηση επιδιώκει να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα ξεχωριστών εμπειριών για τους καταναλωτές. Στο άμεσο μέλλον πρόκειται να ενσωματωθούν ακόμη περισσότερες εμπειρίες στη νέα DTC πλατφόρμα, διότι η εταιρεία θα κυκλοφορήσει και «version 2.0».

Επιπλέον μέρος της διαδικτυακής στρατηγικής της εταιρείας είναι η ενίσχυση των δεσμών της, τόσο με τους e-tailers όσο και με τους διάφορους παρόχους υπηρεσιών delivery όπως είναι η Just Eat και η UberEats, αφού αυτές οι επιχειρήσεις παρουσιάζουν εξαιρετική ανάπτυξη τη δεδομένη στιγμή στην αγορά. Ακόμη το δημοφιλές brand εργάζεται σκληρά ώστε να καταφέρει να εξελίξει και να αναπτύξει ακόμη περισσότερο τις δυνατότητες ηλεκτρονικού εμπορίου B2B μέσω του ψηφιακού οικοσυστήματος Wabi, το οποίο προσφέρει μια σειρά από λειτουργίες για την απευθείας πώληση προιόντων τόσο σε καταναλωτές όσο και σε συνεργάτες.

Διαβάστε επίσης: Έρευνα | Οι καταναλωτές επιθυμούν την χρήση διαδικτυακών ιστοτόπων και εφαρμογών για τις παροχές εστιατορίων και fast Food προϊόντων

Επιπροσθέτως η εταιρεία ξεχώρισε όσον αφορά τη διαφάνειά της γύρω από τη χρήση των συσκευασιών της, την ισχυρή δέσμευση για ανακύκλωση αλλά και την υποστήριξή της σε πρωτοβουλίες ευθύνης ως παραγωγός προϊόντων, καταφέρνοντας να σημειώσει την υψηλότερη βαθμολογία σχετικά με τη βιωσιμότητα των συσκευασιών της, ανάμεσα σε 50 εταιρείες που απευθύνονται στον καταναλωτή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Coca-Cola πρόσφατα ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εκσυγχρονιστεί ακόμη περισσότερο και να ακολουθήσει ένα ακόμη καινοτόμο μοντέλο μάρκετινγκ , το οποίο αναθεωρεί πλήρως τα μέχρι τώρα μέτρα και σταθμά της επιχείρησης, ακολουθώντας καινούρια μέσα και στρατηγικές. Βασικό μέρος της συγκεκριμένου εκσυγχρονισμού είναι η λεγόμενη στρατηγική ανάπτυξης O2O, η οποία θα αποτελέσει το κλειδί για την οικοδόμηση μίας επιχειρηματικής ικανότητας και θα καταφέρει να αναπτύξει στενότερους δεσμούς με συνεργάτες B2B, όπως και με διάφορους retailers. Η εταιρεία ευελπιστεί ότι με αυτό τον τρόπο θα καταφέρει να δημιουργήσει μία ισχυρή σχέση ανάμεσα στα online και offline αγοραστικά κανάλια, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο τον αριθμό των πωλήσεων.

Διαβάστε επίσης: Πώς η Coca-Cola διερευνά την “ανθρωποκεντρική” προσέγγιση

Πράγματι ο βασικότερος λόγος που η Coca-Cola διανύει μία τόσο ανοδική πορεία και πρόοδο είναι η εφαρμογή καινούριων καινοτόμων επιχειρησιακών μοντέλων, τα οποία βασίζονται στη παροχή μοναδικών εμπείρων στο καταναλωτικό κοινό. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι εάν δεν κάνει λάθη και δεν μάθει από αυτά, τότε δε θα καταφέρει να εξελιχθεί και να συμβαδίσει με τα νέα δεδομένα της αγοράς.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.