03 Μάι 2024
READING

Pizza Hut και Volkswagen ανάμεσα στα πιο επιτυχημένα brands στο TikTok

3 MIN READ

Pizza Hut και Volkswagen ανάμεσα στα πιο επιτυχημένα brands στο TikTok

Pizza Hut και Volkswagen ανάμεσα στα πιο επιτυχημένα brands στο TikTok
1 MIN READ
03 Μάι 2024

To next big thig για τα brands που θέλουν να κερδίσουν το παιχνίδι είναι το TikTok. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα νούμερα του engagement μερικών από τις πιο επιτυχημένες καμπάνιες που πραγματοποιήθηκαν στην πλατφόρμα το τελευταίο διάστημα, και το ίδιο φαίνεται ότι πιστεύουν και οι ιθύνοντες αυτού τόσο γρήγορα ανερχόμενου μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Και για να το αποδείξουν, δημιούργησαν την πρώτη τους Culture Driver List, με τις 14 καλύτερες διαφημιστικές συνεργασίες μεγάλων brands στο πλαίσιο της πλατφόρμας και των δημιουργών της. Στη λίστα περιλαμβάνονται πολλές ετερόκλητες μάρκες, γεγονός που υπογραμμίζεται ιδιαίτερα, με σκοπό να δοθεί έμφαση στη δυναμική που έχει αυτό το μέσο, στο ευρύ κοινό το οποίο μπορεί να προσεγγιστεί μέσα από αυτό και στην ευελιξία που προσφέρει. 

Τα νούμερα και το περιεχόμενο από τις συγκεκριμένες καμπάνιες, που ασφαλώς είναι προσαρμοσμένες στο ύφος του TikTok, είναι εντυπωσιακά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η καμπάνια της Pizza Hut, ενός από τα 14 brands της λίστας και ήδη καταξιωμένου, που αποδεικνύεται και άκρως ενημερωμένο και στραμμένο προς ένα διαφορετικό πεδίο marketing. 

Δείτε ακόμα: Οι νέοι influencers του TikTok είναι οι πωλητές των καταστημάτων

Για την καμπάνια της #ForYouPizza, λοιπόν, η Pizza Hut συνεργάστηκε με τον δημιουργό του TikTok Oneya D’amelio, aka AngryReactions, και δημιούργησαν ένα challenge για τους χρήστες: τους ζητούσαν να μοιραστούν την αγαπημένη τους συνταγή πίτσας, για να έχουν την ευκαιρία να δουν τη δική τους πίτσα να πωλείται στις ΗΠΑ, στο website PizzaHut.com. Την ημέρα της καμπάνιας, εκπρόσωποι της εταιρείας λένε ότι η επισκεψιμότητα στον ιστότοπό της ανέβηκε κατά 75%, ενώ υποβλήθησαν από τους χρήστες χιλιάδες συνταγές και το αντίστοιχο hashtag #ForYouPizza είχε περισσότερα από επτά δισεκατομμύρια views. Οι ομολογουμένως πολύ ευχαριστημένοι υπεύθυνοι marketing της εταιρείας πιστεύουν ότι χάρη σε αυτήν την καμπάνια στο TikTok κατάφεραν να κάνουν ένα μεγάλο άνοιγμα σε ένα πιο νεανικό κοινό, γεγονός που συνειδητοποίησαν μάλιστα αμέσως, από τις αντιδράσεις και το feedback που είχαν από το νεότερο κοινό και τα μέλη της δικής τους ομάδας.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη με τη Volkswagen, που αποφάσισε επίσης να προσεγγίσει το κοινό του TikTok για το λανσάρισμα το ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου της ID.4. Σε συνεργασία με τον μουσικό Kurt Schneider, δημιούργησαν ένα μουσικό κομμάτι με τους ήχους του αυτοκινήτου για το TikTok, καταφέρνοντας να συγκεντρώσουν περισσότερες από 65 εκατομμύρια προβολές μέσα σε 24 ώρες.

Οι εκπρόσωποι της πλατφόρμας σημειώνουν ότι αυτές οι 14 εταιρείες της λίστας τους (Aerie, Clinique, Jif, Goldfish, T-Mobile, Tropicana, Comcast, Koho, Amazon Alexa, Dove και e.l.f. cosmetics, εκτός από την Volkswagen και την Pizza Hut) αποδεικνύουν πώς μπορεί να λειτουργήσει το TikTok για το marketing μιας μάρκας, αρκεί να θέλει να κάνει το βήμα και να τους εμπιστευτεί. Καθώς η πλατφόρμα ετοιμάζεται να λανσάρει και τη δυνατότητα των shoppable αναρτήσεων, φιλοδοξεί ότι θα αλλάξει το τοπίο στη διαφημιστική αγορά και θα γίνει το πιο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης και για τους retailers, αλλά και για οποιοδήποτε brand θέλει να προωθήσει το προϊόν του σε ένα ευρύ κοινό, εξοικειωμένο με τις δυνατότητες ενός τέτοιου μέσου. 

Δείτε ακόμα: Πώς το TikTok σχεδιάζει να κατακτήσει τον κόσμο

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται ακόμα στο γεγονός ότι, σύμφωνα με έρευνες, οι χρήστες τους TikTok είναι εκείνοι που ενοχλούνται λιγότερο από τις διαφημίσεις και μάλιστα τείνουν ακόμα και να τις εκτιμούν. Οι ειδικοί εξηγούν ότι είναι το ύφος της πλατφόρμας τέτοιο, που ευνοεί την αυθεντικότητα και το γνήσιο, οργανικό engagement, το οποίο είναι εξάλλου και ένα από τα βασικά ζητούμενα ενός brand. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.