01 Μάι 2024
READING

Το blockchain στον κλάδο της πολυτέλειας

3 MIN READ

Το blockchain στον κλάδο της πολυτέλειας

Το blockchain στον κλάδο της πολυτέλειας

Η εταιρία Aura Blockchain Consortium ιδρύθηκε από τις LVMH, Prada Group και Richemont και ανακοίνωσε πρόσφατα τη συνεργασία της με την Bain & Company. Η προσθήκη της Bain & Company ως αποκλειστικού συμβουλευτικού συνεργάτη έχει ως στόχο να εγγυηθεί μια παγκόσμιας κλάσης εισαγωγή και ανάπτυξη στρατηγικών για τις μάρκες πολυτελείας που συνεργάζονται με την Aura.

Η Aura Blockchain Consortium είναι ουσιαστικά ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δημιουργήθηκε με το όραμα ότι η συνεργασία μπορεί να συνυπάρξει μέσα σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, με γνώμονα κοινούς στόχους για το γενικότερο καλό. Η εταιρία καλωσορίζει εξίσου όλες τις μάρκες πολυτελείας που μοιράζονται την ίδια άποψη, είτε ανήκουν σε όμιλο είτε είναι ανεξάρτητες, είτε είναι μεγάλες είτε μικρές. Ταυτόχρονα προσφέρει διαφορετικές δυνατότητες συμμετοχής, καθώς και διαφορετικούς τρόπους εμπλοκής στη διακυβέρνησή της.

Η Aura μέσω της καινοτόμου τεχνολογίας blockchain έχει δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο σύνολο λύσεων που μπορεί  καλύπτει ολιστικά τον κλάδο της πολυτέλειας. Αυτό το καθολικό σχέδιο, προορίζεται για ολόκληρο τον τομέα και ρυθμίζεται από μια κοινοπραξία ανοικτή σε όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται στην αγορά.

Η ιδέα πίσω από την Aura Blockchain Consortium, η οποία παρέχει μια εύκολη λύση blockchain, είναι να αντιμετωπιστούν κοινά ζητήματα στον κλάδο της πολυτέλειας, βελτιώνοντας τη συνολική εμπειρία των πελατών. Καθιστά δυνατή για τους καταναλωτές την πρόσβαση στο ιστορικό των προϊόντων και την απόδειξη της γνησιότητας των αγαθών πολυτελείας – από την προμήθεια και τις πωλήσεις, μέχρι τις αγορές μεταχειρισμένων προϊόντων. Είναι γεγονός ότι η εισαγωγή του blockchain και των non-fungible tokens (NFT) έχει οδηγήσει σε ένα εντελώς νέο τρόπο με τον οποίο οι μάρκες συνεργάζονται με τους πελάτες τους.

Η Aura Blockchain Consortium αναπτύσσει και παρέχει πρότοτυπα εργαλεία για την ενίσχυση της διαφάνειας και της εμπιστοσύνης μέσω βιώσιμων λύσεων blockchain και συναφών τεχνολογιών. Η Aura, η οποία ιδρύθηκε από εμπορικά σήματα πολυτελείας, προσπαθεί να καταστήσει αυτές τις τεχνολογίες εύκολα προσβάσιμες σε όλα τα εμπορικά σήματα πολυτελείας, ανεξαρτήτως μεγέθους και τοποθεσίας διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία να ανταποκρίνεται στις ειδικές ανάγκες κάθε μάρκας. Μέσω των δραστηριοτήτων της που επικεντρώνονται στην αξιοποίηση της τεχνολογίας blockchain σε όλη τη διαδικασία παραγωγής και εφοδιαστικής αλυσίδας, η Aura προωθεί την καινοτομία και την αυθεντικότητα στον τομέα της πολυτέλειας.

Η ύπαρξη της Aura Blockchain Consortium παρουσιάζει πολλαπλά οφέλη για τους πελάτες αλλά και για τις συνεργαζόμενες μάρκες. Όσον αφορά του πελάτες, η εταιρία προσφέρει απόδειξη της γνησιότητας και της κυριότητας των αγαθών, ενώ παράλληλα μπορεί να δώσει πρόσβαση σε πληροφορίες για το ιστορικό των προϊόντων. Επιπλέον, προσφέρει υψηλή διαφάνεια, γεγονός που ενισχύει της σχέσης με τον πελάτη.

Όσον αφορά τις μάρκες, διασφαλίζει ότι τα προϊόντα κατασκευάζονται και διακινούνται σύμφωνα με τα πρότυπα που θέτουν τα εμπορικά σήματα,  ενώ προστατεύουν παράλληλα τις αγορές από την παραχάραξη και ελέγχουν τις μεταχειρισμένες αγορές.

Η Bain & Company έχει αναγνωριστεί εδώ και καιρό ως η κορυφαία συμβουλευτική εταιρεία που βοηθά άλλες εταιρείες να μετασχηματίσουν και να καθορίσουν το μέλλον των εμπορικών σημάτων πολυτελείας και μόδας. Παράλληλα, σήμερα η Aura είναι η μόνη λύση blockchain που καλύπτει ολόκληρο τον κύκλο ζωής της παραγωγής και της πώλησης ειδών πολυτελείας.

Συνεπώς αυτή η στρατηγική συνεργασία έχει μεγάλη σημασία καθώς οι εγγεγραμμένες εταιρίες θα έχουν πλέον πρόσβαση σε συμβουλευτικές υπηρεσίες παγκόσμιας κλάσης και υποστήριξη καθώς θα αγκαλιάζουν τις ευκαιρίες μετασχηματισμού των επιχειρήσεών τους χρησιμοποιώντας τις λύσεις blockchain που προσφέρει η Aura Blockchain Consortium.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.