01 Μάι 2024
READING

Ο όμιλος Quest επενδύει στην Xiaomi και κάνει απόβαση στο Κολωνάκι

4 MIN READ

Ο όμιλος Quest επενδύει στην Xiaomi και κάνει απόβαση στο Κολωνάκι

Ο όμιλος Quest επενδύει στην Xiaomi και κάνει απόβαση στο Κολωνάκι

Στην επέκταση του δικτύου καταστημάτων λιανικής πώλησης επενδύει ο όμιλος Quest, ο οποίος μετά το Golden Hall ετοιμάζει ένα νέο Mi Store στην οδό Σόλωνος στο Κολωνάκι. Ήδη η Xiaomi της οποίας τη διανομή έχει αναλάβει η θυγατρική του ομίλου Quest, Ιnfo Quest Technologies, έχει επεκταθεί και στην κυπριακή αγορά. Η προγραμματισμένη άφιξη του πρώτου Mi Store έγινε στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, στη Λευκωσία.

Η διεθνής προοπτική και ο δημιουργικός χαρακτήρας της εταιρείας στον τομέα της τεχνολογίας είναι τέτοιος που η ελληνική εταιρεία διείδε από αρκετά νωρίς πως θα μπορούσε να αποτελέσει έναν ακόμα δυναμικό τομέα δραστηριότητας. 

Eπιπλέον, στο πλαίσιο των υλοποιούμενων επενδύσεων είναι και ένα νέο κέντρο διανομής για να στηρίξει την δραστηριότητα και την παρουσία της στην αγορά. Ο λόγος είναι ότι δεν αποτελεί αποκλειστικά μία εταιρεία παραγωγής και διάθεσης κινητών τηλεφώνων και συσκευών, αλλά επεκτείνεται και στον τομέα των καταναλωτικών αγαθών όπως έξυπνες ρομποτικές σκούπες, έξυπνα φωτιστικά και άλλα προϊόντα που συνδέονται με την καθημερινότητα ενός σπιτιού. Αυτό επομένως δημιουργεί και αυξημένες ανάγκες αποθήκευσης και διανομής. 

Ισχυρή δυναμική από τα προϊόντα ηλεκτροκίνησης

Ταυτόχρονα ένα μεγάλο μέρος της δυναμικής της εταιρείας στην ελληνική αλλά και παγκόσμια αγορά, απορρέει από τα προϊόντα ηλεκτροκίνησης, όπως είναι τα πατίνια που στην Ελλάδα θα μπορούσε κανείς να πει ότι αποτελούν ένα ισχυρό χαρτί για την εταιρεία. 

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η Xiaomi κατάφερε να παρουσιάσει αύξηση στον τομέα του mobility/προϊόντων στη διάρκεια του 2020, ενώ η μάρκα έχει καταλάβει τη δεύτερη θέση σε πωλήσεις smartphones στην ελληνική αγορά. Έτσι, σε ό,τι αφορά την κατηγορία που ονομάζεται mobility, ενώ συνολικά η αγορά στην Ελλάδα παρουσίασε κάμψη στα επιπεδα του 10%, η Info Quest Technologies, με κύριο άξονα τα προϊόντα της Xiaomi, αύξησε τις πωλήσεις κατά 49% την περασμένη χρονιά. Ειδικότερα Smartphones Xiaomi κατέγραψαν άνοδο 45% σε πωλήσεις τεμαχίων σε σχέση με το 2019 και κατέγραψαν μερίδιο αγοράς που ξεπέρασε το 30% σε ορισμένους μήνες του έτους.

Σε ό,τι αφορά τη γκάμα των έξυπνων διασυνδεδεμένων προϊόντων Xiaomi παρουσίασε μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις (+51% σε σχέση με το 2019) με προϊόντα όπως το ηλεκτρικό πατίνι και τη ρομποτική σκούπα να αποτελούν κυρίαρχους κωδικούς σε δημοφιλία αγορών από τους καταναλωτές. Eνδεικτικό της ζήτησης που είχαν τα ηλεκτρικά scooters, είναι ότι στη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς πωλήθηκαν περισσότερες από 30.000 συσκευές πανελλαδικά, είτε μέσα από το e-shop της Xiaomi, είτε από το εξειδικευμένο κατάστημα λιανικής πώλησης, είτε μέσα από το δίκτυο συνεργατών που διατηρεί η εταιρεία. 

Προβάδισμα από την ευρεία γκάμα 5G συσκευών

Bασικό στοιχείο που μπορεί να προδώσει συγκριτικό πλεονέκτημα στην Info Quest Technologies, αποτελεί το γεγονός ότι η Xiaomi διατηρεί ευρεία γκάμα συσκευών 5G στην ελληνική αγορά, τα οποία διατίθενται σε προσιτές τιμές. Στόχευση όμως αποτελεί και η ενίσχυση των διασυνδεδεμένων συσκευών που εξυπηρετούν την τάση των έξυπνων σπιτιών. 

Ισχυρό αναπτυξιακό πυλώνα για την Info Quest  Technologies που αντικατοπτρίζεται μέσα από τα προϊόντα της Xiaomi, αφορούν οι κωδικοί αγαθών που εντάσσονται στην κατηγορία της ηλεκτροκίνησης, με νέα λανσαρίσματα στο χώρο του e-mobility. 

H παγκόσμια στρατηγική του e-mobility

Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί παγκόσμια στρατηγική για την Xiaomi, όπου έχοντας ιδρύσει τον περασμένο Σεπτέμβριο την Xiaomi EV, έχει θέσει στο πλάνο της στην κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με παραγωγική δυναμική που θα ανέρχεται στα 300.000 οχήματα ανά έτος. Το εν λόγω εργοστάσιο πρόκειται να κατασκευαστεί σε δύο φάσεις και να είναι έτοιμο να παράγει μαζικά από το 2024 και ύστερα. Η Xiaomi EV θα έχει τα κεντρικά της γραφεία και τα τμήματα έρευνας – ανάπτυξης και πωλήσεων στο Πεκινο, ενώ στον σχεδιασμό της είναι και η δημιουργία καταστημάτων πώλησης για τα πολυαναμενόμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. 

O δείκτης δημιουργικότητας της Xiaomi καταδεικνύεται συχνά και από τον τρόπο με τον οποίο επιλέγει να παρουσιάσει τις συσκευές της ή να μοιραστεί νέα με το ευρύ καταναλωτικό κοινό στο οποίο απευθύνεται. Πρόσφατα με την συμβολή της επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) παρουσίασε στο Παρίσι το νέο της κινητό τηλέφωνο 11Τ Pro.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στην Όπερα του Παρισιού, όπου την πρόσοψη της ήταν στημένη μία γιγάντια οθόνη που είχε έναν QR Code. Αυτός ενεργοποιούσε την κινούμενη εικόνα που είχε προετοιμαστεί για την περίσταση – και σχετιζόταν με την καινοτομία του νέου κινητού της Xiaomi να φορτίζει τη μπαταρία στο 100% σε μόλις 17 λεπτά -, σε κάθε χρήστη έξυπνου κινητού τηλεφώνου.

Επίσης, πρόσφατα η εταιρεία έκανε γνωστό ότι δημιουργεί μία νέα μπαταρία με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και 100 επιπλέον λεπτά χρόνου λειτουργίας της εκάστοτε συσκευής με μία μόνο φόρτιση, καθώς περιέχει αυξημένο πυρίτιο κατά περίπου τρεις φορές. Οι νέες μπαταταρίες αναμένονται στην αγορά από το 2022. Και όπως όλα δείχνουν έπεται συνέχεια. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.