01 Μάι 2024
READING

Το νέο iX Flow της BMW αλλάζει χρώμα ανάλογα με τη συνθήκη

2 MIN READ

Το νέο iX Flow της BMW αλλάζει χρώμα ανάλογα με τη συνθήκη

Το νέο iX Flow της BMW αλλάζει χρώμα ανάλογα με τη συνθήκη

Πριν μερικές εβδομάδες η BMW αποκάλυψε το αυτοκίνητο που αλλάζει χρώμα στην διεθνή έκθεση τεχνολογίας CES. Το νέο πειραματικό όχημα BMW iX Flow, όπως το έχει ονομάσει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, μπορεί να αλλάξει χρώμα από μαύρο σε λευκό ώστε να ταιριάζει στη διάθεση του οδηγού, ενώ εξοικονομεί ηλεκτρική ενέργεια.

Το εξωτερικό περίβλημα του οχήματος έχει δημιουργηθεί από ένα είδος «ψηφιακού χαρτιού» και αναπτύχθηκε με τη συμβολή του υλικού E Ink, το οποίο κατά βάση χρησιμοποιείται στις οθόνες των e-readers όπως το Kindle. Αν και επί του παρόντος το νέο πρωτότυπο όχημα έχει τη δυνατότητα να αλλάζει μόνο σε δύο αποχρώσεις (μαύρο, άσπρο και κάποιους υποτόνους του γκρι), είναι κάτι που αργότερα πιθανότατα θα αλλάξει.

Από τη στιγμή που πλέον οι οδηγοί έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόζουν την εμφάνιση του αυτοκινήτου τους, είναι και σε θέση να εκφράζουν διαφορετικές πτυχές της προσωπικότητάς και της διάθεσής τους κάθε φορά που μπαίνουν στο αυτοκίνητό τους. Έτσι το νέο όχημα παίρνει εντελώς διαφορετική όψη, καθώς μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε περίσταση της καθημερινότητας.

Διαβάστε επίσης: Το 2022 θα είναι η χρονιά των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων

Μελλοντικά πιθανότατα οι οδηγοί θα μπορούσαν να επιλέξουν μια απόχρωση του αυτοκινήτου τους ανάλογα με τη συνθήκη της καθημερινότητας. Για παράδειγμα μία ζεστή ηλιόλουστη μέρα το όχημα θα μπορούσε να έχει μία πιο ανοιχτόχρωμη απόχρωση αντί για κάποια πιο σκουρόχρωμη, η οποία απορροφά τη θερμότητα και θα ταίριαζε ιδανικά σε πιο χαμηλές θερμοκρασίες. Ουσιαστικά η προσαρμογή του ηλεκτρικού οχήματος ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες θα μπορούσε να μειώσει αισθητά τη ποσότητα ενέργειας που απαιτείται για τη λειτουργία του.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.