30 Απρ 2024
READING

Πώς η McDonald’s έβαλε τους καταναλωτές να παίζουν μουσική με το κινητό τους

3 MIN READ

Πώς η McDonald’s έβαλε τους καταναλωτές να παίζουν μουσική με το κινητό τους

Πώς η McDonald’s έβαλε τους καταναλωτές να παίζουν μουσική με το κινητό τους

Καθώς το καταναλωτικό κοινό βομβαρδίζεται από διαφημιστικά μηνύματα και προωθητκές ενέργειες με απίστευτους ρυθμούς, από όλα τα κανάλια και μέσα στα οποία συμμετέχει, αλληλεπιδρά, κάνει log-in ή απλά παρακολουθεί, γίνεται όλο και πιο δύσκολο για τους marketers να τραβήξουν την προσοχή του με τρόπο που θα ξεχωρίσει και θα διατηρήσει το ενδιαφέρον του.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το gamification, η μηχανική και ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν τα παιχνίδια, μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο στα χέρια των ειδικών του marketing για να κάνουν το brand τους να ξεχωρίσει. Χάρη στην playful δημιουργικότητα, μπορούν να ανακτήσουν τον έλεγχο του μηνύματός τους και να απογειώσουν το engagement του κοινού.

Αυτό κατάφερε να κάνει η πρωτότυπη ενεργοποίηση της McDonald’s στη Σουηδία: το brand κάλεσε το κοινό του να παίξει μουσική με το κινητό του, για να διεκδικήσει μία exclusive χρυσή κάρτα που θα του πρόσφερει δωρεάν κατανάλωση στα εστιατόρια της αλυσίδας στη χώρα.

Διαβάστε ακόμα: Τα McDonald’s δεν είναι τα μόνα που επηρεάζονται από τη διεθνή έλλειψη πατάτας

Η ενέργεια ονομαζόταν «Η Χρυσή Κάρτα», την οποία μπορούσαν να κερδίσουν οι «παίκτες» αν αποκωδικοποιούσαν τον μυστικό αριθμό τηλεφώνου της McDonald’s, τον οποίο μπορούσαν να βρουν αν κατάφερναν να παίξουν στο πληκτρολόγιο του τηλεφώνου τους το διάσημο μουσικό jingle των McDonald’s «I’m lovin’ it». Όσοι τα κατάφεραν, βρίσκοντας τον δεκαψήφιο αριθμό, μπορούσαν να καλέσουν και να διακδικήσουν τη χρυσή κάρτα. Εκτός από την αποκωδικοποίηση της μουσικής σύνθεσης των McDonald’s, οι παίκτες μπορούσαν να βρουν τον αριθμό και αν συγκέντρωναν κάποια στοιχεία που τους έδινε η εταιρεία, όπως για παράδειγμα χρυσά νούμερα που βρίσκονταν στις ετικέτες με τα ονόματα του προσωπικού των καταστημάτων ή σε κάποιες από τις συσκευασίες, ακόμα και μέσα σε ραδιοφωνικά διαφημιστικά μηνύματα.

Η ενέργεια επικοινωνήθηκε και με υπαίθριες διαφημίσεις αλλά και μέσα από τα social media του brand. Τελικά, περίπου 5000 άτομα κατάφεραν να βρουν και να καλέσουν τον σωστό αριθμό, για να συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

Από τα McDonald’s της Σουηδίας δήλωσαν ότι αυτή η ενέργεια ήταν μια ευκαιρία «να σκορπίσουν χαρά», και να δώσουν σε έναν αληθινό fan των McDonald’s τη δυνατότητα να αποκτήσει μια χρυσή κάρτα, μέσα από το εμβληματικό μουσικό θέμα του brand. H Nord DDB, που δημιούργησε την ενέργεια, αναφέρθηκε στο πόσο πίστευαν ότι αυτό το παιχνίδι θα κινητοποιούσε τους πελάτες του brand με διασκεδαστικό και συγχρόνως νοσταλγικό τρόπο.

Η συμμετοχή που είχαν για την αποκάλυψη του μυστικού αριθμού, απέδειξε ότι είχαν δίκιο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.