30 Απρ 2024
READING

Το brand πολυτελών πανωφοριών Moncler σταματά τη χρήση γούνας

2 MIN READ

Το brand πολυτελών πανωφοριών Moncler σταματά τη χρήση γούνας

Το brand πολυτελών πανωφοριών Moncler σταματά τη χρήση γούνας

Η ιταλική πολυτελής μάρκα Moncler, της οποίας το όνομα είναι εμπνευσμένο  από μια γαλλική πόλη των Άλπεων, είναι γνωστή για τα πανωφόρια και παρκά υψηλής ποιότητας και τα προϊόντα σκι. Πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να περιλαμβάνει πραγματική γούνα στα προϊόντα της και προστέθηκε στον αυξανόμενο αριθμό εταιρειών μόδας που δεσμεύονται κατά του animal cruelty.

Η Moncler δήλωσε ότι θα καταργήσει σταδιακά τη χρήση της γούνας και ότι η τελευταία συλλογή της που θα την περιλαμβάνει θα είναι το φθινόπωρο/χειμώνα 2023. Επιπλέον, η Moncler ανακοίνωσε μια νέα συλλογή στην οποία θα χρησιμοποιηθούν ανακυκλωμένα ή οργανικά υλικά.

Η ανακοίνωση της μάρκας προκάλεσε αμέσως επικρίσεις από τη βιομηχανία γούνας, η οποία έκανε λόγο για τέχνασμα marketing. Ωστόσο, η απόφαση αυτή συμβαδίζει με τη συνεχή δέσμευση της Moncler για υπεύθυνες επιχειρηματικές πρακτικές. Επίσης, βασίζεται στην μακροχρόνια δέσμευση της μάρκας με την ιταλική οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων LAV ως εκπρόσωπος της Συμμαχίας “Fur Free”.

Επιπλέον, η δέσμευση για την κατάργηση της γούνας της Moncler εναρμονίζεται με την ψηφισμένη απόφαση της Ιταλίας για την οριστική απαγόρευση της εκτροφής γουνοφόρων ζώων σε ολόκληρη την Ιταλία και το κλείσιμο των 10 εναπομεινάντων εκτροφείων γούνας μινκ της χώρας εντός έξι μηνών.

Διαβάστε επίσης: Η Ιταλία ψηφίζει την κατάργηση της εκτροφής γούνας

Τα τελευταία χρόνια πολλές μάρκες πολυτελείας έχουν απορρίψει τη χρήση γούνας στο πλαίσιο του περιορισμού του animal cruelty. Σε μια κίνηση που θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο για άλλους ομίλους πολυτελείας, ο γαλλικός όμιλος Kering δεσμεύτηκε να καταργήσει τη γούνα σε όλα τα brands του. Αρκετές από τις μάρκες του ομίλου έχουν ήδη απορρίψει τη χρήση γούνας, συμπεριλαμβανομένης της Gucci, η οποία ήταν η πρώτη που το έκανε το 2017. Έκτοτε, μάρκες όπως οι Balenciaga, Bottega Veneta και Alexander McQueen ακολούθησαν. Η Kering δήλωσε ότι όλες οι μάρκες της θα εγκαταλείψουν τη χρήση γούνας από τις φθινοπωρινές τους συλλογές του 2022 και μετά. Μόνο η Saint Laurent και η Brioni ήταν οι μόνες μάρκες που χρησιμοποιούσαν ακόμη μερικές φορές γούνα.

Ακόμα, ορισμένες εταιρείες, όπως η Armani, έχουν επίσης σταματήσει τη χρήση γούνας κουνελιών Angora λόγω ανησυχιών για τη σκληρότητα στην εκτροφή τους, ενώ και η Hugo Boss ανακοίνωσε ότι από το 2025 θα πιστοποιηθεί ότι προμηθεύεται αποκλειστικά μαλλί mulesing-free για τα μάλλινα κοστούμια της.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.