02 Μάι 2024
READING

Το marketing απέναντι στην κλιματική αλλαγή

2 MIN READ

Το marketing απέναντι στην κλιματική αλλαγή

Το marketing απέναντι στην κλιματική αλλαγή

Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021, τα ζητήματα που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή απασχόλησαν περισσότερο από ποτέ, ανθρώπους και επιχειρήσεις.

Αρκει να αναφερθεί ότι μόνο οι ΗΠΑ κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν καταστροφές, σχετικές με την κλιματική αλλαγή, αξίας 145 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για να αντιληφθουμε το μέγεθος του προβλήματος. Πλημμύρες, κυκλώνες, πυρκαγιές και πολικές θερμοκρασίες, σημάδεψαν τον πλανήτη.

Τον Οκτώβριο, η διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών αναφορικά με την κλιματική αλλαγή κατάφερε να προσελκύσει τη μεγαλύτερη προσοχή σε διεθνές επίπεδο εδώ και αρκετά χρόνια. Έτσι, το 2021 το συγκεκριμένο ζήτημα θέλοντας και μη απαίτησε την προσοχή των ηγετών των επιχειρήσεων από όλες τις βιομηχανίες. Με τη σειρά τους οι εταιρείες έσπευσαν να εντάξουν στις στρατηγικές τους τη βιωσιμότητα, ώστε να υπογραμμίσουν τη δέσμευσή τους να επιβραδύνουν τη καταστροφή του πλανήτη.

Διαβάστε επίσης: Η επικοινωνία για την κλιματική αλλαγή

Το 2022, οι marketers που εστιάζουν στη βιωσιμότητα αναμένουν ότι τα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής θα επηρεάσουν κάθε μέρος του οικοσυστήματος του branding. Ο κόσμος του μάρκετινγκ οφείλει να επαναπροσδιοριστεί και να εστιάσει περισσότερο στην ανανέωση των αναφορών σχετικά με τη βιωσιμότητα αλλά και να βελτιώσει τη διαφάνεια όσον αφορά τα αποτυπώματα άνθρακα.

Κατά τη διάρκεια του 2021, ομάδες ακτιβιστών άρχισαν να ασκούν πίεση στις βιομηχανίες της διαφήμισης, του μάρκετινγκ και των δημοσίων σχέσεων ώστε να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί, όσον αφορά την παραπληροφόρηση σχετικά με την κλιματική αλλαγή και το φαινόμενο του greenwashing. Για παράδειγμα, η καμπάνια που ονομάζεται «Clean Creatives», αποσκοπεί στην παρότρυνση διαφόρων εταιρειών επικοινωνίας να απομακρυνθούν από τα ορυκτά καύσιμα.

Διαβάστε επίσης: Οι επιστήμονες ζητούν από τους διαφημιστές να σταματήσουν να βοηθούν τις πετρελαϊκές

Τα πράγματα το 2022 θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολα, καθώς υφίσταται μια γενικότερη δυσαρέσκεια όσον αφορά τη βιομηχανία και τη στάση της απέναντι στην κλιματική αλλαγή. Δυστυχώς ο κλάδος του μάρκετινγκ δεν έχει διαχειριστεί όπως θα έπρεπε το συγκεκριμένο ζήτημα, κάτι που αναμφίβολα πρέπει να αλλάξει.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.