02 Μάι 2024
READING

Aυτές είναι οι νέες αρχές της Meta: τι ζητά ο Zuckerberg από τους υπαλλήλους

3 MIN READ

Aυτές είναι οι νέες αρχές της Meta: τι ζητά ο Zuckerberg από τους υπαλλήλους

Aυτές είναι οι νέες αρχές της Meta: τι ζητά ο Zuckerberg από τους υπαλλήλους

Ο Mark Zuckerberg πρόσφατα ανανέωσε τις αξίες της εταιρείας. Sε μια ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook ανέφερε ότι σε μια εικονική συνάντηση γνωστοποίησε στους υπαλλήλους της Meta το νέο σύνθημα της εταιρείας, το “Meta, Metamates, Me”.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Mark Zuckerberg τόνισε ότι η Meta είναι μια εταιρεία με μια παγκόσμια κοινότητα και ευρεία απήχηση, ενώ είναι πια και μια εταιρεία του metaverse, που χτίζει το μέλλον της κοινωνικής σύνδεσης. Με βάση αυτό, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να ενημερώσει τις αξίες της και το πολιτισμικό λειτουργικό σύστημά της. Για τη Meta και το προσωπικό της, αυτό σημαίνει ότι βάζει τα συμφέροντα της εταιρείας πάνω από όλα.

Το ρητό “Meta, Metamates, Me” έχει να κάνει με την προώθηση της διαχείρισης της αποστολής της εταιρείας και της αίσθησης ευθύνης για τη συλλογική επιτυχία. Με άλλα λόγια, όπως τόνισε ο Zuckerberg, αντικατοπτρίζει τη σημασία της φροντίδας απέναντι στην εταιρεία και μεταξύ συναδέλφων. Αποτελεί μια προσαρμογή του ναυτικού ρητού “ship, shipmates, self” που σημαίνει ότι το καλό του πλοίου και οι πληρώματος αποτελεί προτεραιότητα. Τονίζεται ότι η φιλοσοφία αυτή είναι κάτι που το Instagram χρησιμοποιούσε εδώ και καιρό εσωτερικά και κάτι που καιρό τώρα συζητείται στους οργανωτικούς κύκλους των επιχειρήσεων ως ένας τρόπος αύξησης της αποτελεσματικότητας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης μεταξύ των εργαζομένων της Meta, ο Zuckerberg έκανε και κάποιες άλλες ανακοινώσεις, όπως σχετική με την απομάκρυνση της εταιρείας από την αξία του “move fast”, η οποία, όπως είπε, θα μετασχηματιστεί σε “move fast together”. Αυτή η νέα αξία προσδίδει έναν πιο συλλογικό και ομαδικό προσανατολισμό. Συνολικά, ο Mark Zuckerberg ανέφερε έξι νέες εταιρικές αξίες της Meta, τις ακόλουθες:

1. Κινήσου γρήγορα

2. Εστίασε στον μακροπρόθεσμο αντίκτυπο

3. Δημιούργησε φοβερά πράγματα

4. Ζήσε στο Μέλλον

5. Να είσαι άμεσος και να σέβεσαι τους συναδέλφους σου

6. Meta, Metamates, Me

Γενικά, ο Zuckerberg και η Meta εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες από το σκάνδαλο που προκλήθηκε το προηγούμενο έτος, όταν αναφέρθηκε ότι η Meta είχε βρει αποδείξεις ότι τα προϊόντα της είχαν αρνητικές επιπτώσεις στους χρήστες, αλλά υπονόμευσε τις προσπάθειες για την εφαρμογή λύσεων για χάρη των κερδών. Ως απάντηση σε αυτό, η εταιρεία είχε δηλώσει ότι τα εσωτερικά έγγραφα δεν δίνουν μια πλήρη εικόνα των προσπαθειών της να εξαλείψει τους αρνητικούς παράγοντες στις πλατφόρμες της. Έτσι, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε την μετονομασία της κύριας εταιρικής της οντότητας σε Meta, η αλλαγή θεωρήθηκε ως μέσο για να αποσπάσει την προσοχή του κοινού από τα προβλήματά της και να επιτύχει το rebranding της.

Διαβάστε επίσης: Εξακολουθούν οι κατηγορίες απέναντι στο Facebook/Meta ακόμη και μετά το πολυπόθητο rebranding

Η ιδέα ήταν να επικεντρωθεί εκ νέου η εικόνα της στο εκκολαπτόμενο metaverse. Ο όρος έχει χρησιμοποιηθεί για να περιγράψει μια θεωρητική επόμενη φάση του διαδικτύου, στην οποία θα παίζουμε, θα ζούμε και θα εργαζόμαστε σε εικονική πραγματικότητα χρησιμοποιώντας εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας. Βέβαια, αυτός ο ψηφιακός χώρος έχει ακόμα δρόμο για να επιτευχθεί.

Διαβάστε επίσης: Οι καινοτομίες της Meta που δίνουν μια εικόνα για το metaverse

Στο μεταξύ, η Meta υπέστη τη μεγαλύτερη καταστροφή αποτίμησης στην αμερικανική ιστορία, με την κεφαλαιοποίησή της να πέφτει κατά 240 δισεκατομμύρια δολάρια νωρίτερα αυτό το μήνα, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε χειρότερα από τα αναμενόμενα οικονομικά στοιχεία του τέταρτου τριμήνου και, για πρώτη φορά, τον αριθμό των χρηστών του Facebook να υποχωρεί.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.