29 Απρ 2024
READING

To Instagram θα επιτρέπει tags προϊόντων σε όλους τους χρήστες

3 MIN READ

To Instagram θα επιτρέπει tags προϊόντων σε όλους τους χρήστες

To Instagram θα επιτρέπει tags προϊόντων σε όλους τους χρήστες

Ο κόσμος των social media αποτελεί πλέον ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τα brands όχι απλώς για να προσεγγίσουν το καταναλωτικό κοινό, αλλά και για να αυξήσουν τις πωλήσεις τους. Η ανάπτυξη αυτή έχει προέλθει κυρίως από χρήστες της GenZ και των Millennials, των οποίων οι αγορές θα αντιπροσωπεύουν το 62% των παγκόσμιων δαπανών κοινωνικού εμπορίου μέχρι το 2025.

Σε ευρύτερο πλαίσιο, οι αγορές μέσω των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης, πρόκειται να αγγίξουν τα 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025. Πράγματι δεν αποτελεί νέα διαπίστωση ότι τα social media έχουν καταφέρει όχι μόνο να προσεγγίσουν ένα πολύ πιο διευρυμένο κοινό, αλλά το σημαντικότερο απ’ όλα έχουν καταφέρει να συνδεθούν ουσιαστικά με τους καταναλωτές.

Έτσι, δημοφιλείς πλατφόρμες όπως είναι το Pinterest, το Instagram και το TikTok λανσάρουν συνεχώς νέες δυνατότητες, μέσω των οποίων οι χρήστες βιώνουν μοναδικές εμπειρίες. Για παράδειγμα η WPP και η Snap ανακοίνωσαν μια παγκόσμια συνεργασία με επίκεντρο την ανάπτυξη προϊόντων επαυξημένης πραγματικότητας (AR), συγκεκριμένα εκείνων που μπορούν να συνδέσουν τις δυνατότητες AR με το ηλεκτρονικό εμπόριο. Ειδικότερα, μέσω του εργαλείου AR Lab, οι πελάτες της WPP έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τα νέα Snapchat προϊόντα, τα οποία προσφέρουν νέες δυνατότητες, όπως είναι το εργαλείο Snapchat Trends.

Επιπλέον, η δημοτικότητα του TikTok εκτινάχθηκε στα ύψη κατά τη διάρκεια της πανδημίας, προσελκύοντας μάλιστα αρκετά μικρότερα εμπορικά σήματα στην πλατφόρμα του, που χάρη σ’ αυτό καταφέραν να ενισχύσουν το engagement και κατ’ επέκταση τις πωλήσεις.

Διαβάστε επίσης: Πώς το TikTok σχεδιάζει να κατακτήσει τον κόσμο

Το Instagram με τη σειρά του, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του το 2016, αρχικά προσέφερε δυνατότητες κυρίως στους creators της πλατφόρμας. Σήμερα, πηγαίνει τις συγκεκριμένες δυνατότητες ένα βήμα παραπέρα, δίνοντας την ικανότητα σε όλους τους χρήστες των ΗΠΑ να ταγκάρουν προϊόντα.

Όταν πρωτοεμφανίστηκαν οι ετικέτες προϊόντων το 2016, τα brands απέκτησαν την ικανότητα να παρέχουν στους ακόλουθους λεπτομέρειες των προϊόντων. Τον Σεπτέμβριο του 2019, το Instagram εισήγαγε reminder ετικέτες προϊόντων είτε μέσω post είτε μέσω stories, ειδοποιώντας τους χρήστες όταν κάποιο προϊόν βρίσκεται και πάλι διαθέσιμο. Στη συνέχεια, τον Οκτώβριο του 2020, οι επιχειρήσεις απέκτησαν τη δυνατότητα να δημιουργούν διαφημίσεις στο Instagram απευθείας μέσω του Ads Manager.

Περισσότεροι από 1,6 εκατομμύρια χρήστες κάθε εβδομάδα κάνουν tag τουλάχιστον μία επωνυμία κατά μέσο όρο. Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων λαμβάνουν ειδοποιήσεις όταν κάποιος κάνει tag τα προϊόντα τους, βλέπουν ολόκληρο το περιεχόμενο στο προφίλ τους, ενώ μπορούν να ελέγχουν ποιος ταγκάρει τα προϊόντα τους και ποιος όχι.

Οι άνθρωποι έρχονται στο Instagram για να μοιραστούν και να ανακαλύψουν τις τάσεις της αγοράς, αλλά και για να πάρουν λίγη παραπάνω έμπνευση. Μέσω των tags των προϊόντων, ο κάθε χρήστης μπορεί να υποστηρίξει έμπρακτα την επιχείρηση που θέλει, να ανακαλύψει τις νέες τάσεις, να μοιραστεί δημόσια τις ιδέες και το στυλ του. Αυτή η πολυεπίπεδη αλληλεπίδραση μεταξύ χρηστών και brands μπορεί, με την κατάλληλη διαχείριση των νέων προσφερόμενων εργαλείων, να αποδειχθεί ιδιαίτερα επωφελής για τις εταιρείες.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.