04 Μάι 2024
READING

H UEFA μπαίνει στο metaverse για να ενθαρρύνει τα παιδιά να παίξουν ποδόσφαιρο

3 MIN READ

H UEFA μπαίνει στο metaverse για να ενθαρρύνει τα παιδιά να παίξουν ποδόσφαιρο

H UEFA μπαίνει στο metaverse για να ενθαρρύνει τα παιδιά να παίξουν ποδόσφαιρο
1 MIN READ
03 Μάι 2024

Στις 6 Ιουλίου ξεκινά στην Αγγλία το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου γυναικών και η UEFA στρέφεται στο αγαπημένο των brands metaverse, για να συστήσει στα παιδιά τις χαρές του αθλήματος και να τα ενθαρρύνει να παίξουν ποδόσφαιρο.

Με αφορμή λοιπόν το γυναικείο Euro 2022, η UEFA δημιουργεί ένα παιχνίδι για το Roblox, την αγαπημένη πλατφόρμα των παιδιών, θέλοντας να τα προσεγγίσει εκεί που τους αρέσει να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους.

Το παιχνίδι «The Road to UEFA Women’s Euro» («Ο δρόμος για το γυναικείο Euro») δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το στούντιο Dubit και έχει πρωταγωνιστές τρεις virtual μασκότ, τις Kai, Robyn και Ashley. Τα παιδιά μπορούν να δημιουργήσουν έναν χαρακτήρα και να προπονηθούν μαζί τους, να ξεπερνούν εμπόδια και να βάζουν γκολ με το χρονόμετρο να τρέχει, αλλά και να συγκεντρώνουν «χρυσά εισιτήρια» όσο παίζουν.

Η επιλογή της πλατφόρμας Roblox δεν έγινε τυχαία από την UEFA. Το Roblox έχει πάνω από 50 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες καθημερινά, με ένα εντυπωσιακό 50% από αυτούς να είναι παιδιά κάτω των 12 ετών. Εκτός από το παιχνίδι, το project της UEFA περιλαμβάνει και μια σειρά από εκπαιδευτικά βίντεο στο YouTube, με πρωταγωνίστριες και εδώ τις μασκότ, αλλά και 12 γνωστές παίκτριες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Στόχος της UEFA είναι τα παιδιά ηλικίας επτά έως έντεκα ετών να έρθουν πιο κοντά στο ποδόσφαιρο, να τα εμπνεύσει να γίνουν πιο δραστήρια, να βγουν και να παίξουν ποδόσφαιρο κανονικά, όχι μόνο στο περιβάλλον της πλατφόρμας. Αυτό το παιχνίδι εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικής του οργανισμού, που θέλει μέχρι το 2024 να διπλασιάσει τη συμμετοχή των κοριτσιών και των γυναικών στο άθλημα.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί το Roblox μπορεί να αποτελέσει μια νέα στρατηγική marketing για τις μάρκες

Από την UEFA δηλώνουν ότι αναμένουν ένα τουρνουά που θα σπάσει ρεκόρ, δεδομένου και του ότι φέτος διεξάγεται μετά από καθυστέρηση δύο ετών, λόγω της πανδημίας. Ο διευθυντής marketing του οργανισμού λέει ότι το φετινό Euro μπορεί να εμπνεύσει εκατομμύρια παιδιά να παίξουν ποδόσφαιρο, γι’ αυτό είναι σημαντικό το τουρνουά να αποκτήσει παρουσία στα (ψηφιακά) μέρη όπου αυτά συχνάζουν και που αγαπούν. Αν και η επαφή μέσω του Roblox θα είναι ψηφιακή, η ελπίδα είναι ότι θα αφυπνίσουν τη φαντασία τους και θα αρχίσουν να αλληλεπιδρούν με το  άθλημα με έναν νέο τρόπο. Εξάλλου, το ζητούμενο δεν είναι να παίζουν τα παιδιά μόνο σε ένα virtual παιχνίδι, αλλά μέσα στο πλαίσιο του παιχνιδιού να γίνει το πρώτο βήμα για να αγαπήσουν το ποδόσφαιρο και να αρχίσουν να παίζουν και στον αληθινό κόσμο, έχοντας βρει τους νέους ήρωές τους στις μασκότ και τις παίκτριες που θα γνωρίσουν παίζοντας.

Η UEFA δεν είναι η πρώτη που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη δύναμη που ασκεί στα παιδιά ο ψηφιακός χώρος γενικότερα και η δημοφιλής πλατφόρμα του Roblox ειδικότερα. Η Nike, για παραδειγμα, τον περασμένο μήνα κάλεσε τα παιδιά να φτιάξουν έναν virtual κόσμο στο Roblox, παίρνοντας έμπνευση από τα Air Max. Αλλά και η αγαπημένη των παιδιών Lego, που μάλιστα είναι και ένας από τους επίσημους χορηγούς του γυναικείου Euro, πριν λίγο καιρό ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Epic Games, με την οποία θα δημιουργήσουν ένα metaverse για παιδιά, μια νέα, ανεξάρτητη virtual πλατφόρμα, ανταγωνιστική ίσως του Roblox.

Με πληροφορίες από το Adweek
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.