02 Μάι 2024
READING

Η επιθετική εξάπλωση της Levi’s Strauss σε ολόκληρο τον κόσμο

4 MIN READ

Η επιθετική εξάπλωση της Levi’s Strauss σε ολόκληρο τον κόσμο

Η επιθετική εξάπλωση της Levi’s Strauss σε ολόκληρο τον κόσμο

Ο αμερικανικός όμιλος τζιν Levi’s Strauss επιταχύνει την βιώσιμη ανάπτυξή του, ανακοινώνοντας τα σχέδιά του να επεκταθεί περισσότερο σε παγκόσμιες αγορές όπως αυτή της Ανατολικής Ασίας-Ειρηνικού (EAP). Βασικό μέρος της στρατηγικής της εταιρείας είναι η λειτουργία 100 νέων καταστημάτων στην Ιαπωνία, στην Αυστραλία, στη Σιγκαπούρη και στην Ταϊλάνδη.

Παράλληλα, θα ανακαινίσει τα ήδη υπάρχοντα φυσικά καταστήματα και τις ψηφιακές υπηρεσίες που προσφέρει σε αυτά, όπως το concept NextGen Indigo. Πιο συγκεκριμένα, στα καταστήματα αυτού του concept θα συμπεριληφθούν ορισμένες ψηφιακές δυνατότητες που θα αναβαθμίσουν το αγοραστικό ταξίδι των καταναλωτών, όπως είναι οι αψίδες εισόδου LED καθώς και οι οθόνες με διαφημιστικό περιεχόμενο.

Η επέκταση με καταστήματα NextGen αφορά και τη Λατινική Αμερική. Το πρώτο τέτοιο κατάστημα, που αντικαθιστά τις παραδοσιακές μπουτίκ της Levi’s, για να προσφέρει μια omnichannel εμπειρία, άνοιξε τον Σεπτέμβριο του 2021 στη Χιλή, και είχε τεράστια επιτυχία, πετυχαίνοντας πωλήσεις τετραπλάσιες από τους αρχικούς στόχους του brand. H επιτυχία του concept φαίνεται από τα νούμερα: τα καταστήματα NextGen λανσαρίστηκαν το 2019, και η αρχή έγινε με έξι καταστήματα σε Ευρώπη και Ασία. Τώρα, τα NextGen είναι περίπου 130 σε ολόκληρο τον κόσμο.

Εν τω μεταξύ, η Levi’s αναπτύσσεται ακόμη περισσότερο εντάσσοντας στα καταστήματά της δυνατότητες ψηφιακής και τεχνητής νοημοσύνης (AI), κάνοντας ένα βήμα παραπέρα στις αναδυόμενες τάσεις της αγοράς. Βασικός της στόχος πλέον είναι να επικεντρωθεί σε όλα τα αγοραστικά κανάλια, αξιοποιώντας ένα υβριδικό μοντέλο καταναλωτικής εμπειρίας.

Εκτός από τον ψηφιακό μετασχηματισμό, η εταιρεία εστιάζει και στο κομμάτι της δημιουργίας των προϊόντων, ακολουθώντας καινοτόμες και αποτελεσματικές διαδικασίες, ενώ παράλληλα επεκτείνεται στις αγορές ακολουθώντας το μοντέλο πωλήσεων DTC.

Τα πλάνα για αυτήν την επέκταση του brand – που ήδη έχει σημαντική εξάπλωση σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά, παρόλ’ αυτά, η αγορά του denim δεν έχει ακόμα κορεστεί – δεν θα πρέπει να προκαλούν εντύπωση. Η ιστορική μάρκα αντιμτώπισε αρκετές δυσκολίες με την πανδημία, καταγράφοντας ζημιές κατά το 2020, αλλά ανέκαμψε αποδεικνύοντας τη δυναμική της, με μια στρατηγική που περιλαμβάνει πλάνα ανάπτυξης σε όλους τους τομείς: Ερευνά και αναπτύσσει βιώσιμα υφάσματα, σύμφωνα με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και το κάλεσμα της εποχής για βιώσιμες και ηθικές πρακτικές, ενδιαφέρεται για την ποικιλομορφία και τη γυναικεία ενδυνάμωση, στην πράξη, ώστε το 2021 μπήκε στη λίστα του Forbes με τις πιο φιλικές προς τις γυναίκες εταιρείες στον κόσμο, ενώ συμμετέχει σε προγράμματα μαθητείας για γυναίκες πρόσφυγες στην Ευρώπη, και άνοιξε στο Πακιστάν το πρώτο της κατάστημα που διευθύνεται και είναι επανδρωμένο μόνο από γυναίκες.

Ακόμα, βελτίωσε την εμπειρία αγορών στο ψηφιακό της κατάστημα, με τη χρήση τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης και με εργαλεία που κάνουν δυνατή την αναζήτηση με τη χρήση εικόνων. Η βελτιστοποίηση της online αγοραστικής εμπειρίας έρχεται να συμπληρώσει τις αναβαθμίσεις στα καταστήματά της αλλά και, κυρίως, να υπογραμμίσει την έμφαση που δίνει τελευταία το brand στην DTC (Direct To Consumer) στρατηγική της, που αποδεικνύεται εξαιρετικά αποτελεσματική.

Τώρα, η Levi’s ετοιμάζει ένα νέο κέντρο διανομής στη Γερμανία, που θα είναι έτοιμο το 2024 και σε πλήρη λειτουργία το 2026, και το οποίο θα τη βοηθήσει να έχει καλύτερο έλεγχο της εφοδιαστικής της αλυσίδας και της διανομής της στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης: Η Levi’s ακολουθεί τη Nike στην πώληση προϊόντων απευθείας στους καταναλωτές

Εν ολίγοις η Levi’s καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες να προσφέρει στους καταναλωτές της μοναδικές εμπειρίες, εδραιώνοντας την θέση της σε μια αγορά που αποδεικνύεται ότι αγαπά το denim, ειδικά αυτό με μια ιστορική υπογραφή. Αγκαλιάζει τις νέες τεχνολογίες επενδύοντας στην καινοτομία και μοιάζει το ιδανικό παράδειγμα της υιοθέτησης της DTC τάσης, που φαίνεται ότι ευνοεί ιδιαίτερα τα μεγάλα brands που έχουν τους πόρους και την ευελιξία να ελέγξουν την παραγωγή και τη διάθεση των προϊόντων τους.

Με αυτήν την ολοκληρωμένη και πολυεπίπεδη στρατηγική, και με την προνοητικότητα να λαμβάνονται υπόψη όλες οι τάσεις της αγοράς, η ανάπτυξή της φαντάζει δικαιολογημένη.

Με πληροφορίες από Fashion United και Rivet
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.