02 Μάι 2024
READING

To TikTok είναι η εφαρμογή με τα περισσότερα downloads στον κόσμο για το 2022

3 MIN READ

To TikTok είναι η εφαρμογή με τα περισσότερα downloads στον κόσμο για το 2022

To TikTok είναι η εφαρμογή με τα περισσότερα downloads στον κόσμο για το 2022

Το TikTok είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες social media πλατφόρμες στον κόσμο. Σύμφωνα με στοιχεία της έκθεσης της Sensor Tower με τίτλο «Q1 2022: Store Intelligence Data Digest», το TikTok αναδείχθηκε ως η εφαρμογή με τις περισσότερες λήψεις παγκοσμίως για το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Πιο συγκεριμένα, η εφαρμογή ξεπέρασε τις 3,5 δισεκατομμύρια λήψεις το πρώτο τρίμηνο του 2021. Πρόκειται για μόλις την πέμπτη εφαρμογή που κατορθώνει κάτι τέτοιο, και τη μοναδική που δεν ανήκει στην αυτοκρατορία της Meta. Αυτό που κατάφερε το TikTok από το 2018 μέχρι σήμερα είναι να συγκεντρώσει τις περισσότερες λήψεις παγκοσμίως.

Μόνο από την αρχή του 2022, η εφαρμογή του TikTok κατέβηκε στα κινητά των χρηστών περισσότερες από 175 εκατομμύρια φορές, σπάζοντας κάθε ρεκόρ. Επιπλέον η δημοφιλέστατη εφαρμογή ξεπερνά τις 10 εκατομμύρια λήψεις για τα τελευταία εννέα συνεχόμενα τρίμηνα, ενώ το YouTube, ξεπέρασε τους συγκεκριμένους αριθμούς για οκτώ συνεχόμενα τρίμηνα.

Διαβάστε επίσης: To TikTok έχει έσοδα που ξεπερνούν Twitter και Snapchat μαζί

Αναφορικά με τις λήψεις σε συσκευές iOS όπως είναι το iPhone και το iPad, η κατάταξη των πέντε κορυφαίων εφαρμογών παρέμεινε αμετάβλητη τα τελευταία τρία τρίμηνα. Σε διεθνείς αγορές, το TikTok ξεπέρασε τις 70 εκατομμύρια λήψεις μέσω App Store το πρώτο τρίμηνο του 2022, λόγω της αύξησης 11% κατά τη διάρκεια του αντίστοιχου τριμήνου στην αγορά της Ασίας. Παρά την απαγόρευση της εφαρμογής στην Ινδία, η οποία διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες αγορές εφαρμογών στον κόσμο,  το TikTok βρέθηκε στην τρίτη θέση.

Εξετάζοντας τις συνολικές λήψεις στις ΗΠΑ, το TikTok υπήρξε η κορυφαία εφαρμογή για κάθε τρίμηνο από τις αρχές του 2021. Η τελευταία εφαρμογή που ξεπέρασε το TikTok κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2020 ήταν το Zoom. Ακόμη, όλο το 2021, το TikTok και το YouTube ήταν οι δύο κορυφαίες εφαρμογές στο App Store των ΗΠΑ. Τέλος υπήρξε η νούμερο ένα εφαρμογή στο Google Play για τρία συνεχόμενα τρίμηνα, καθώς οι χρήστες από έτος σε έτος κατεβάζουν την εφαρμογή κατά 19% περισσότερο.

Διαβάστε επίσης: Το TikTok δοκιμάζει τις συνδρομές επί πληρωμή

Για την αγορά της Ευρώπης, η κατάταξη με τις κορυφαίες εφαρμογές παραμένει σταθερή κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων τριμήνων. Το TikTok και το WhatsApp κατέκτησαν τις δύο πρώτες θέσεις, ενώ το Instagram έπεσε στην κατάταξη από το τελευταίο τρίμηνο καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση. Παρόλο που το WhatsApp υπήρξε η κορυφαία εφαρμογή στο App Store για την αγορά της Ευρώπης κατά τη διάρκεια των τελευταίων επτά τριμήνων, το TikTok διατήρησε την πρώτη θέση στο Google Play την ίδια περίοδο.

Υπάρχουν πολλά να ειπωθούν σχετικά με την επιτυχία του TikTok. Η δημοφιλής πλατφόρμα κυριαρχεί στις τάσεις του σήμερα, διαθέτει έναν μοναδικό αλγόριθμο, ο οποίος βοηθά στην απήχηση των χρηστών της ενώ την ίδια στιγμή προβάλλει ποικίλο περιεχόμενο για διαφορετικές κατηγορίες κοινού. Παράλληλα, μετά τα updates της εφαρμογής η πλατφόρμα περιλαμβάνει in-feed διαφημίσεις καθώς και ένα dislike button. Πρόσφατα, κυκλοφόρησε επίσης τη δική της πλατφόρμα ανάπτυξης AR, την Effect House.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι μετατρέπεται σε αγαπημένο εργαλείο brands όπως η L’Oréal, που ωστόσο ακόμα προχωρούν κάπως ανιχνευτικά, καθώς η εφαρμογή λειτουργεί με περισσότερο απρόβλεπτο τρόπο από ό,τι το Instagram και το Facebook. Πάντως, ως η αγαπημένη των Gen Z-ers, η εφαρμογή διαδραματίζει ήδη πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη τάσεων και προϊόντων, και με το λανσάρισμα νέων εργαλείων πώλησης και, μόλις εσχάτως, και επαυξημένης πραγματικότητας, αναμένεται να εμπλουτίσει περισσότερο το τοπίο του social marketing και της οικονομίας των δημιουργών.

Με πλήροφορίες από το TechChrunch
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.