02 Μάι 2024
READING

Η έκρηξη της creator’s economy αντικατοπτρίζεται στο LinkedIn

3 MIN READ

Η έκρηξη της creator’s economy αντικατοπτρίζεται στο LinkedIn

Η έκρηξη της creator’s economy αντικατοπτρίζεται στο LinkedIn

Τον τελευταίο χρόνο, περισσότερα από 10 εκατομμύρια άτομα έχουν ενεργοποιήσει τη λειτουργία δημιουργού του LinkedIn. Η ρύθμιση που λανσαρίστηκε το περασμένο φθινόπωρο, δίνει στους χρήστες πρόσβαση σε εργαλεία δημιουργίας περιεχομένου και live streaming, όπως το LinkedIn Live και τα ενημερωτικά δελτία.

Τώρα, για να βοηθήσει στην υποστήριξη της εκπληκτικής δραστηριότητας δημιουργών που συμβαίνει, το LinkedIn επεκτείνει τις επιλογές των εργαλείων δημιουργού, εισάγοντας audio events και βελτιώσεις προφίλ, στρέφοντας την πλατφόρμα επαγγελματικής δικτύωσης περαιτέρω στην οικονομία του δημιουργού, γνωστή ως creator’s economy.

Μετά από έξι μήνες δοκιμών beta, τα audio events του LinkedIn δίνουν στους χρήστες τη δυνατότητα να προγραμματίζουν και να φιλοξενούν συζητήσεις, συνεντεύξεις και άλλες συνομιλίες, όμοια με εφαρμογές και εργαλεία όπως το Clubhouse και το Twitter Spaces. Αργότερα αυτόν το μήνα, οι χρήστες θα μπορούν επίσης να προσθέτουν έναν υπερσύνδεσμο στην κορυφή του προφίλ τους, ώστε το κοινό να μπορεί να μάθει περισσότερα για αυτούς και την επωνυμία τους, αλλά και να δημιουργούν έναν κοινόχρηστο σύνδεσμο παρακολούθησης για διαφημιστική χρήση σε άλλες πλατφόρμες.

Ακόμα, θα αποκτούν αυτόματα followers από εισερχόμενα αιτήματα σύνδεσης και θα έχουν βελτιωμένη ανακάλυψη μέσω των feeds της αρχικής σελίδας του LinkedIn και μέσω αναζήτησης. Το 18% όλων των ακόλουθων στο LinkedIn προέρχεται από την αναζήτηση στο LinkedIn, γι’ αυτό η εταιρεία έχει κάνει μια σειρά από βελτιώσεις στον τρόπο με τον οποίο οι δημιουργοί εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Διαβάστε επίσης: Το LinkedIn λανσάρει podcast

Μαζί με αυτά τα νέα εργαλεία και προϊόντα δημιουργών, οι χρήστες θα παρατηρήσουν εξέλιξη στις ροές της αρχικής τους σελίδας, καθώς η ομάδα του LinkedIn συνεχίζει να εστιάζει στην ευρεσιμότητα των εκδηλώσεων, στις ειδοποιήσεις και στον προγραμματισμό. Αυτό γίνεται μέσω βελτιωμένων εργαλείων RSVP, με τη δυνατότητας προσθήκης εκδηλώσεων του LinkedIn στα προσωπικά ημερολόγια και με τις ευκολότερα αναζητήσιμες λίστες εκδηλώσεων.

Το Creator Mode του LinkedIn παρουσιάστηκε πρώτη φορά τον περασμένο Μάρτιο και υπήρξε ταχεία υιοθέτηση των εργαλείων αυτών. Οι δημιουργοί αξιοποιούν τα διάφορα εργαλεία περιεχομένου για να αφηγηθούν τις ιστορίες τους με τους δικούς τους μοναδικούς τρόπους για να προκαλέσουν τη δέσμευση των μελών.

Διαβάστε επίσης: Το LinkedIn δοκιμάζει μια νέα επί πληρωμή υπηρεσία εκδηλώσεων

Άνοδος της creators economy

H creator’s economy βρίσκεται σε μια φάση μεγάλης ανάπτυξης. Σε συμφωνία με αυτό, η εταιρεία Linktree, η οποία διαχειρίζεται το προφίλ του LinkedIn, εκτιμά ότι υπάρχουν 200 εκατομμύρια δημιουργοί ψηφιακού περιεχομένου παγκοσμίως. Μάλιστα, το LinkedIn αναφέρει ότι οι χρήστες του αυτοπροσδιορίζονται όλο και περισσότερο ως δημιουργοί περιεχομένου.

Τον Δεκέμβριο του 2021, περισσότερα από 144.000 μέλη του LinkedIn συμπεριέλαβαν τη λέξη “δημιουργός” στους τίτλους εργασίας τους. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 48% σε σχέση με το προ-πανδημικό 2019. Αντίστοιχα, τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2022, το LinkedIn είδε περισσότερες από 65.000 καταχωρήσεις θέσεων εργασίας με τη λέξη “δημιουργός” στον τίτλο, τριπλάσιος αριθμός θέσεων εργασίας δημιουργών κατά την ίδια περίοδο του 2021.

Όσον αφορά τα δημογραφικά στοιχεία, από το 2015, οι γυναίκες δημιουργοί έχουν αυξηθεί κατά 300% στο LinkedIn. Αυτό το στατιστικό στοιχείο οφείλεται στην αύξηση των γυναικών δημιουργών της γενιάς Z, η οποία, σύμφωνα με το LinkedIn, έχει αυξηθεί περισσότερο από 1.000% τα τελευταία επτά χρόνια.

 

Mε πληροφορίες από Fast Company
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.