01 Μάι 2024
READING

Πώς η Levi’s θα αξιοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη στο ηλεκτρονικό εμπόριο

3 MIN READ

Πώς η Levi’s θα αξιοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Πώς η Levi’s θα αξιοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Η Levi Strauss ανακοίνωσε πρόσφατα ότι αναπτύσσει τεχνητή νοημοσύνη σε όλο της το δίκτυο, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των παραγγελιών ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η εταιρεία jeans έχει λανσάρει μια τεχνολογία που εκκρεμεί προς κατοχύρωση διπλώματος ευρεσιτεχνίας και ονομάζεται BOOST, συντομογραφία των λέξεων Business Optimization of Shipping and Transport.

Η πλατφόρμα θα βελτιώσει την εκτέλεση του ηλεκτρονικού της εμπορίου, επεκτείνοντας τις διαθέσιμες αναζητήσεις προϊόντων στα καταστήματα και δίνοντας στους καταναλωτές περισσότερες επιλογές, στις περιπτώσεις που κάποιο προϊόν δεν υπάρχει σε απόθεμα στα κέντρα διανομής.

Διαβάστε ακόμα: Πώς αλλάζει η παρουσία της Levi’s στην Ευρώπη με το νέο κέντρο διανομής

Σε συνδυασμό με τη δυνατότητα επιλογής της “καλύτερης επιλογής εκπλήρωσης τόσο για τον καταναλωτή όσο και για το τελικό μας αποτέλεσμα” το BOOST είναι σε θέση να βελτιστοποιήσει τις λειτουργίες μειώνοντας τις χωριστές αποστολές, σύμφωνα με την εταιρεία.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας “Το BOOST έχει σχεδιαστεί για να λαμβάνει υπόψη όλα τα στοιχεία της διαδικασίας, από τη αποστολή του έως τη συσκευασία οδηγώντας σε βελτιστοποιημένη λήψη αποφάσεων που εξοικονομεί χρόνο και χρήμα σε όλους τους τομείς”.

Σήμερα η Levi’s εφαρμόζει το BOOST σε περίπου 40% των παραγγελιών του ηλεκτρονικού εμπορίου των Αμερικανών καταναλωτών και ήδη κλιμακώνει την τεχνολογία αυτή σε όλη την Ευρώπη. Μέχρι την Black Friday, η εταιρεία σχεδιάζει να διεκπεραιώνει το 100% των παραγγελιών στις ΗΠΑ χρησιμοποιώντας το BOOST.

Η εξάπλωση του BOOST αποτελεί μέρος της ευρύτερης προσπάθειας της εταιρείας να βελτιώσει τις ψηφιακές δραστηριότητές της. Τον Ιούνιο, η Levi’s δήλωσε ότι “θα συνεχίσει να αναβαθμίζει το σύστημα προγραμματισμού επιχειρησιακών πόρων της και να αυτοματοποιεί και να ψηφιοποιεί βασικές διαδικασίες”, καθώς και να επενδύει σε δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης για να βελτιώσει την εμπειρία των πελατών της.

Η εταιρεία πιστεύει πολύ στην καινοτομία για αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι έχει δημιουργήσει ένα κέντρο καινοτομίας το 2011.

Μια από τις μεγάλες αλλαγές στο οποίες επενδύει είναι η προσέγγιση με τα μεγέθη των ρούχων.Η εταιρεία πιστεύει  ότι μέσα σε μια δεκαετία το παραδοσιακό μοντέλο μεγέθους των ρούχων θα εξαφανιστεί καθώς οι σαρωτές σώματος και οι φωτογραφικές μηχανές θα επιτρέπουν στους αγοραστές να αγοράζουν ρούχα που τους ταιριάζουν ακριβώς.

Ένας φυσικός περιορισμός που χρειάζεται καινοτομία είναι το μέγεθος του σώματος και όταν αυτό αλλάξει θα δημιουργήσει μια νέα εντελώς διαφορετική αγορά στην μόδα.”Τα μεγέθη δεν θα έχουν σημασία σε 10 χρόνια από τώρα και ο καθένας θα μπορεί να κάνει τη δική του σάρωση σώματος σε μια φωτογραφική μηχανή” είναι η κυρίαρχη αντίληψη για την εταιρεία η οποία επενδύει σε καινοτομίες που θα την βοηθήσουν να επιτύχει τον στόχο της.

Με πληροφορίες από το Retail Dive.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.