03 Μάι 2024
READING

Η ανάγκη για τέλεια εικόνα στον κόσμο των παιδιών

3 MIN READ

Η ανάγκη για τέλεια εικόνα στον κόσμο των παιδιών

Η ανάγκη για τέλεια εικόνα στον κόσμο των παιδιών

Το TikTok έχει αναδειχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες που καθορίζουν το παρόν της βιομηχανίας της μόδας. Απτή απόδειξη αποτελεί το hashtag #kidsfashion, που εμφανίζει πάνω από 392 εκατομμύρια χρήσεις, δημιουργώντας μία νέα τάση που ξεκίνησε από το TikTok και έχει κατακτήσει ολόκληρο τον κόσμο της μόδας.

Είναι δεδομένο ότι τα παιδιά δεν μπορούν να διαχειρίζονται κάποιον λογαριασμό στα social media, οπότε και δεν ανεβάζουν βίντεό τους ούτε χρησιμοποιούν το hashtag #kidsfashion. Στην πραγματικότητα είναι τα μοντέλα-πρωταγωνιστές των βίντεο και των φωτογραφιών που τραβάνε οι γονείς στην λαχτάρα να αποθανατίσουν όλες τις στιγμές των παιδιών τους. Και αυτοί είναι που στην συνέχεια, με υπερηφάνια ανεβάζουν στα social media -και ειδικά στο TikTok- τα βίντεο και τις φωτογραφίες τους, κερδίζοντας χιλιάδες likes και follows.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα του λογαριασμού TikTok @madnatorr2 που διατηρεί αυτή την στιγμή πάνω από 194.000 ακόλουθους. Η χρήστης-μαμά δημοσιεύει τακτικά βίντεο με τα παιδιά της στη σελίδα της, ενώ το έχει πάει και ένα βήμα παρακάτω καθώς περιεχόμενο εστιάζεται στην παιδική μόδα. Η επιτυχία που σημειώνει είναι εντυπωσιακή, καθώς μερικά από αυτά τα βίντεο έχουν πάνω από 10 εκατομμύρια προβολές. Γιατί όμως μια ολόκληρη και κερδοφόρα βιομηχανία όπως αυτή της μόδας, να ασχοληθεί με μερικές εκατοντάδες χιλιάδες βίντεο και αντιδράσεων;

Διαβάστε επίσης: Αυτά είναι τα 10 πιο cool brands για τα παιδιά της Γενιάς Alpha

Επειδή είναι ένα αναδυόμενο trend που εκτός από την κυριαρχία της παιδικής μόδας στα social media, σηματοδοτεί την στροφή όλου του κλάδου προς τα παιδιά. Και η αιτία βρίσκεται στους γονείς τους. Στην πλειονότητά τους, ανήκουν στην γενιά των Millennials, η οποία ανατράφηκε δίνοντας έμφαση στην εμφάνιση και την εικόνα της στα social media. Είναι λογικό επόμενο τώρα που έγιναν γονείς να επιμελούνται πολύ την εξωτερική εμφάνιση των παιδιών τους, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που θέλουν να ντύνονται ασορτί για να βγάλουν την τέλεια φωτογραφία.

Ως αποτέλεσμα, η ζήτηση για μοντέρνα παιδική μόδα έχει αυξηθεί. Έτσι, οι σχεδιαστές παιδικών ενδυμάτων και τα παιδικά brands αναζητούν τρόπους να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των καταναλωτών, προεκειμένου να αυξήσουν τις πωλήσεις τους. Πρόκειται για μία χρυσή ευκαιρία για τα brands, καθώς οι γονείς είναι διατεθειμένοι να καταβάλουν ακόμη και υψηλότερο τίμημα για την γκαρνταρόμπα των παιδιών τους. 

Εξάλλου δεν είναι τυχαία η στροφή πολλών επώνυμων brands στο λανσάρισμα παιδικών ή ακόμα και οικογενειακών κολλεξιόν. Ο οίκος Gucci ήδη διαθέτει ολόκληρο τμήμα παιδικών ειδών, το οποίο παρουσιάζει καινούριες συλλογές κάθε σεζόν. Ενώ είναι πολλά και τα παρόμοια προϊόντα στα τμήματα ενηλίκων που δίνουν την ευκαιρία στους γονείς να ντυθούν ακριβώς όπως και τα παιδιά τους. 

Διαβάστε ακόμα: Πώς η Γενιά Alpha θα αναδιαμορφώσει το customer experience

Και τα ίδια τα brands, όμως, χρησιμοποιούν την δημοφιλή εφαρμογή για να καταλάβουν τι θεωρείται ωραίο, τι είναι μοντέρνο και τι θέλουν οι πελάτες. Έτσι, μπορούν να διατηρούν την ισχύ τους εξασφαλίζοντας τους παλιούς πελάτες και προσελκύοντας νέους, κυρίως από την επόμενη γενιά πελατών. Ο λόγος για την Gen Alpha, η οποία αφιερώνει ήδη πολύ χρόνο στα social media, με το TikTok να είναι η νούμερο ένα πλατφόρμα της επιλογής τους. Εκεί δημιουργεί νέο περιεχόμενο και τάσεις, που γίνονται viral. Και η μόδα βρίσκεται στην καρδιά των viral αναρτήσεων.

Η Gen Alpha είναι το νέο target group των brand, με το οποίο θέλουν να έχουν επικοινωνία, διάδραση και δέσμευση. Καθώς η προσωπικότητα, οι αντιλήψεις και η αισθητική των μελών αυτής της γενιάς αρχίζουν να διαμορφώνονται τώρα, είναι λογικό να αποτελούν και τη νέα πηγή έμπνευσης για τα brands. Γιατί αρχίζουν να έχουν άποψη για τις τάσεις της μόδας, η οποία και θα οδηγήσει στο μέλλον της βιομηχανίας μόδας.  

Με πληροφορίες από Fashion United 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.