30 Απρ 2024
READING

Η Burberry αποκαλύπτει τη συνεργασία της με το Minecraft

4 MIN READ

Η Burberry αποκαλύπτει τη συνεργασία της με το Minecraft

Η Burberry αποκαλύπτει τη συνεργασία της με το Minecraft

Τα παιχνίδια αποτελούν έναν μοναδικό χώρο, στον οποίο οι εταιρείες μπορούν να δοκιμάζουν και να εξετάζουν τις ψηφιακές καινοτομίες που ενσαρκώνουν τις αξίες τους και υμνούν τη δημιουργικότητα μεταξύ των κοινοτήτων τους. Γι’ αυτό και η Burberry συνεχίζει να καινοτομεί στον ψηφιακό κόσμο, συνεργαζόμενη αυτή τη φορά με το πιο δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι στον κόσμο, το Minecraft, προσκαλώντας τους πελάτες της να “βυθιστούν” φυσικά και ψηφιακά σε ένα ξεχωριστό Burberry x Minecraft σύμπαν.

Με το χαρακτηριστικό moto “If you can dream it, you can build it” το Minecraft δήλωσε από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του το 2011 ότι βασίζεται στην ελευθερία των παικτών να δημιουργήσουν μια σειρά από κατασκευές με κύβους που έχουν διάφορες υφές σε έναν τρισδιάστατο, αλγοριθμικά δημιουργημένο κόσμο. Οι επιπλέον δραστηριότητες που μπορεί ένας χρήστης να βρει στο παιχνίδι περιλαμβάνουν την εξερεύνηση, την συλλογή ψηφιακών νομισμάτων, την κατασκευή, καθώς και τις μάχες. Το παιχνίδι διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις, όπως την Minecraft Dungeons, την Minecraft Legends και την Minecraft: Education Edition, πάντα όμως προσκαλεί τους παίκτες του να υλοποιήσουν αυτό που ονειρεύονται.

Ανάλογη είναι και η φιλοσοφία της επικείμενης συνεργασίας του παιχνιδιού και του βρετανικού οίκου Burberry, η οποία θα βασίζεται στην περιπέτεια “Burberry: Freedom to Go Beyond”. Μια σειρά από επεκτάσεις και εμπειρίες θα εμπλουτίζουν τον νέο ψηφιακό τους κόσμο, όπως εικονικές ενδυμασίες για τους χαρακτήρες του παιχνιδιού βασισμένες στη μόδα, τη φαντασία και την περιπέτεια. Μάλιστα, οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να “κατεβάσουν” τα Minecraft Skins και να αναζητήσουν τα ψηφιακά ενδύματα των χαρακτήρων τους στα φυσικά καταστήματα του βρετανικού fashion brand. Εξάλλου το λανσάρισμα θα συνοδευτεί από τη διάθεση μιας capsule κολλεξιόν με φούτερ και κασκόλ που φέρουν τα χαρακτηριστικά καρό της Burberry με τα μοτίβα του Minecraft.

Διαβάστε ακόμα: Τα brands επενδύουν στο gaming μετά τον covid

Τόσο η δωρεάν περιπέτεια εντός του παιχνιδιού όσο και η capsule συλλογή θα κυκλοφορήσουν την 1η Νοεμβρίου. Οι παίκτες θα μπορούν να βρουν τον κόσμο της Burberry στο Minecraft Marketplace και την capsule κολλεξιόν τόσο online όσο και στα επτά φυσικά καταστήματα και τα pop-up stores του fashion brand σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Κίνα, Τόκιο, Κορέα, Ταιβάν και Ταϊλάνδη. Η πρώιμη πρόσβαση στην capsule collection και σε μια σειρά αποκλειστικών αξεσουάρ στο βιντεοπαιχνίδι θα ξεκινήσει στις 31 Οκτωβρίου σε επιλεγμένες χώρες και αποκλειστικά για τους συνδρομητές της Burberry.

Πρόσφατα, μάλιστα, η εταιρεία εκδήλωσε ενδιαφέρον για τα esports και προχώρησε σε μία συνεργασία με τον οργανισμό gaming Gen.G, που διαχειρίζεται ανάλογες ομάδες από τις Η.Π.Α., την Κίνα και την Νότια Κορέα. Μαζί θα λανσάρουν μια εκπαιδευτική σειρά τεσσάρων επεισοδίων, με βασικό στόχο να φέρουν στο επίκεντρο τις γυναίκες που ασχολούνται με το gaming, προκειμένου να μιλήσουν για την ανάγκη και τη σημασία για συμπερίληψη και ισότητα στον κλάδο. Στόχος της εταιρείας είναι να αναδείξει το γεγονός ότι οι γυναίκες των esports βρίσκονται συχνά αντιμέτωπες με ένα τοξικό online περιβάλλον, στο οποίο η υποεκπροσώπηση είναι ένα μόνο αρνητικό στοιχείο. Παρενόχληση, στερεότυπα, απειλές, συνθέτουν μια τοξική σεξιστική κουλτούρα στον ανταγωνιστικό χώρο των esports.

Διαβάστε ακόμα: Η Maybelline διαφημίζει τη νέα της μάσκαρα αποκλειστικά σε πλατφόρμα gaming

Το βρετανικό iconic luxury fashion brand δεν αποτελεί τη μοναδική συνεργασία του Minecraft με τον χώρο της μόδας. Την περασμένη άνοιξη η γαλλική μάρκα αθλητικών ειδών Lacoste συνεργάστηκε με το βιντεοπαιχνίδι για τη δημιουργία μιας κολλεξιόν που συνδύαζε το ύφος και των δύο εταιρειών, η οποία παρουσιάστηκε κατά την επίδειξη μόδας για τη σεζόν Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2022. Τότε ο χαρακτηριστικός κροκόδειλος της Lacoste είχε επανασχεδιαστεί με τα χαρακτηριστικά pixel του βιντεοπαιχνιδιού από το Minecraft Creative Studio, ενώ εμβληματικά αποφθέγματα και από τις δύο μάρκες που παρουσιάζονταν μέσα στο παιχνίδι, εμφανίζονταν και στα βασικά κομμάτια της συλλογής. Παράλληλα με τη συλλογή, η Lacoste παρουσίασε και τον χάρτη Croco Island Minecraft, εμπνευσμένο από τον πραγματικό κόσμο της Lacoste, ο οποίος είναι ακόμη διαθέσιμος δωρεάν στους παίκτες και περιλαμβάνει ένα γήπεδο τένις και μια παραλία.

O βρετανικός οίκος μόδας όμως έχει ασχοληθεί και στο παρελθόν με το gaming, αφού έχει ήδη δημιουργήσει αξεσουάρ και χαρακτήρες για το παιχνίδι Blankos Block Party της Mythical Games, ενώ από το 2019 έχει λανσάρει το πρώτο της online παιχνίδι, B Bounce. Και όπως φαίνεται, θα συνεχίσει να επενδύει στο ψηφιακό σύμπαν του gaming, προκειμένου να παραμένει πάντα επίκαιρο. 

Με πληροφορίες από FashionUnited

Photo: Burberry

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.