02 Μάι 2024
READING

Με ποιο τρόπον τα Claire’s θα συνδεθούν με την Gen “ZAlpha”

4 MIN READ

Με ποιο τρόπον τα Claire’s θα συνδεθούν με την Gen “ZAlpha”

Με ποιο τρόπον τα Claire’s θα συνδεθούν με την Gen “ZAlpha”

Τα Claire’s συναντούν τους καταναλωτές τους στο metaverse και συγκεκριμένα στο ShimmerVille, τη νέα εμπειρία που δημιούργησε η αμερικανική αλυσίδα στη δημοφιλή πλατφόρμα παιχνιδιών Roblox. Αυτό το παιχνίδι όμως έχει μια ιδιομορφία, αφού απευθύνεται στην Gen “Zalpha” – ένα λογοπαίγνιο στο οποίο επιδόθηκε η εταιρεία για να καταδείξει την αλληλεπίδραση της Gen Z με την επόμενη γενιά Alpha.

Μπαίνοντας στον χώρο του metaverse, η αμερικανική εταιρεία λιανικής πώλησης αξεσουάρ, κοσμημάτων και παιχνιδιών, στοχεύει στην ενδυνάμωση της αυτοέκφρασης και του προσωπικού στυλ του κοινού της, που είναι κυρίως οι έφηβες.

Οι επισκέπτες του νέου χώρου των Claire’s στο Roblox, που εγκαινιάστηκε πριν λίγες ημέρες, μπορούν να αγοράζουν εικονικά ρούχα και αξεσουάρ, οι φυσικές εκδόσεις των οποίων διατίθενται επίσης στα φυσικά καταστήματα του brand. Στο ShimmerVille προσφέρονται επίσης διάφορα παιχνίδια και εικονικοί προορισμοί όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να συναναστρέφονται.

Διαβάστε ακόμα: Πώς η ανάπτυξη του Roblox συμβάλει στην εξέλιξη του Metaverse

Τα Claire’s περιγράφουν το παιχνίδι τους στο Roblox ως έναν “μεταμορφωτικό” ψηφιακό κόσμο όπου οι Gen Z-ers και οι Gen Alphas, μπορούν να εξερευνήσουν, να παίξουν, να ψωνίσουν και να συνδεθούν με φίλους.

Το ShimmerVille διαθέτει μια μοναδική οικονομία όπου οι επισκέπτες μπορούν να κερδίσουν ψηφιακά νομίσματα, παίζοντας μια σειρά από mini games. Οι χαρακτήρες του παιχνιδιού είναι πολύχρωμα, παιχνιδιάρικα και εκφραστικά κατοικίδια ζωάκια, που δεν μοιάζουν με οτιδήποτε άλλο έχουμε δει στο Roblox. Το κάθε ένα από αυτά έχει το δικό του μοναδικό στυλ και προσωπικότητα. Αρχικά έχουν τεθεί σε λειτουργία 15 κατοικίδια, αλλά πρόκειται να ακολουθήσουν και άλλα.

Με την πάροδο του χρόνου τα Claire’s σκοπεύουν να πάρουν κάποια στοιχεία από το παιχνίδι και στη συνέχεια να τα ενσωματώσουν στα φυσικά τους καταστήματα. Θα συνδέσουν επίσης το πρόγραμμα επιβράβευσης καταναλωτών που διαθέτει η εταιρεία, με την εμπειρία του metaverse. Με αυτόν τον τρόπο οι πελάτες θα μπορούν να “ξεκλειδώνουν” νομίσματα και ανταμοιβές, που θα χρησιμοποιούν για να παίζουν στο metaverse.

Η εταιρεία Claire’s έρχεται να προστεθεί σε έναν μακρύ κατάλογο άλλων retailers που μπήκαν πρόσφατα στο Roblox σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν τη δέσμευση με ένα νεανικό κοινό. Η Nike έχει επίσης τον δικό της κόσμο στην πλατφόρμα, τη Nikeland και η Vans το ψηφιακό πάρκο για skate, το Vans World.

Όλοι θέλουν να είναι εκεί. Ακόμη και τα luxury brands επιθυμούν να συμμετέχουν. Η Gucci έκανε το ντεμπούτο της δημιουργώντας το Gucci Garden το Μάιο, ένα χρόνο μετά από δοκιμαστική εμπειρία δύο εβδομάδων στην πλατφόρμα. Τον Ιούλιο, η Burberry κυκλοφόρησε μια συλλογή ψηφιακών τσαντών και πολύ πρόσφατα η Dundas συνεργάστηκε με την DressX για μια σειρά από wearables του Roblox.

Διαβάστε ακόμα: Η Lavazza δημιουργεί ένα παιχνίδι με περιβαλλοντικό πρόσημο στο Roblox

Οι εταιρείες βλέπουν μια ευκαιρία να συνδεθούν με ένα μεγάλο κοινό, αφοσιωμένο σε μια πλατφόρμα που είναι αναμφισβήτητα η πλησιέστερη προσέγγιση που έχουμε σήμερα σε ένα λειτουργικό metaverse. Την ίδια στιγμή το Roblox θα προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές, ώστε να κάνει το περιβάλλον του ευκολότερο για χρήστες μεγαλύτερης ηλικίας, όπως η δυνατότητα φωνητικής συνομιλίας. Μέχρι τώρα οι χρήστες μπορούσαν να μιλήσουν μεταξύ τους μόνο μέσω συνομιλίας κειμένου-chatbox. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία χρήστες είναι πιο πιθανό να γνωρίζουν τη μόδα και να έχουν μεγαλύτερη άνεση να ξοδέψουν γι’ αυτήν από ό,τι οι νεότεροι αγοραστές, δημιουργώντας ένα κοινό που είναι ακόμη πιο ελκυστικό για τα fashion brands.

Το metaverse είναι ένας συναρπαστικός κόσμος που δίνει την ευκαιρία στις εταιρείες να οικοδομήσουν αυθεντικές σχέσεις με νέες κοινότητες, με τους δικούς τους όρους. Είναι ζωτικής σημασίας για τα brands να βρίσκονται μέσα σε αυτό από την αρχή. Όχι μόνο για να διασφαλίσουν το μέλλον της εταιρείας τους στην εποχή της ψηφιοποίησης, αλλά και για να εξερευνήσουν τις κοινωνικές και εμπορικές ευκαιρίες που παρουσιάζει. Και τα Claire’s το έχουν καταλάβει και είναι πλέον εκεί.

Με πληροφορίες από Τhe Drum

Photo: Claire’s

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.