02 Μάι 2024
READING

Τα McDonald’s υπερασπίζονται την αξία της συντροφικότητας

4 MIN READ

Τα McDonald’s υπερασπίζονται την αξία της συντροφικότητας

Τα McDonald’s υπερασπίζονται την αξία της συντροφικότητας
Φέτος τα Χριστούγεννα τα McDonald’s προωθούν το κοινωνικό καλό, δίνοντας έμφαση στο πνεύμα της συντροφικότητας έναντι των υλικών αγαθών. Η χριστουγεννιάτικη διαφήμιση του κολοσσού του fast food ονομάζεται “The List” και έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι τα Χριστούγεννα δεν είναι για τα μεγάλα, τα ακριβά ή τα φανταχτερά – αλλά για αυτές τις μικρές στιγμές της συντροφικότητας.
Με την ατμοσφαιρική ερμηνεία του θρυλικού τραγουδιού “Only You” από την Becky Hill, η διαφημιστική ταινία ακολουθεί την ιστορία ενός μικρού αγοριού, του Alfie, και της στοργικής του μητέρας. Οι δύο τους κοιτάζουν από το μπαλκόνι του διαμερίσματός τους τους γείτονες που οδηγούν ένα καινούριο κόκκινο ποδήλατο. Η μητέρα ενθαρρύνει τον Alfie να γράψει μια χριστουγεννιάτικη λίστα για τον Άγιο Βασίλη. Καθώς το αγόρι κατασκευάζει και φτιάχνει τη λίστα του, παρασύρεται όλο και περισσότερο από τον αθώο ενθουσιασμό, με αποτέλεσμα η λίστα να μεγαλώνει συνεχώς και να πολλαπλασιάζεται σε μήκος κάθε φορά που τη βλέπουμε.

Η ιστορία κορυφώνεται την παραμονή των Χριστουγέννων, όταν ο Alfie και οι γονείς του κάνουν χριστουγεννιάτικα ψώνια στο τοπικό τους εμπορικό κέντρο κι εκείνος ρωτάει: “Πώς στέλνεις αυτό στον Άγιο Βασίλη;”. Εκείνη τη στιγμή οι σελίδες της λίστας παρασύρονται από έναν ξαφνικό αέρα και αρχίζουν να πετάνε στον ουρανό. Το αγόρι και οι γονείς κυνηγούν τη λίστα, αλλά μάταια. Οι γονείς αγκαλιάζουν στοργικά το αναστατωμένο αγόρι και η μητέρα εντοπίζει ένα κατάστημα McDonald’s στο βάθος και πηγαίνουν εκεί για να του φτιάξουν το κέφι. Η μαμά ρωτάει “Τι ήταν στη λίστα σου τέλος πάντων;” . Τότε το αγόρι ξετυλίγει μία τσαλακωμένη σελίδα της λίστας, την οποία κατάφερε να κρατήσει – η πιο σημαντική σελίδα από όλες, δείχνει μια ζωγραφιά της μαμάς, του μπαμπά και του γιου.

Η συγκινητική νέα χριστουγεννιάτικη διαφήμιση των McDonald’s 2022 δίνει το έναυσμα για την εκστρατεία #ReindeerReady των McDonald’s, η οποία φέτος έχει στο επίκεντρό της μια διαφορετική Εναλλακτική Χριστουγεννιάτικη Λίστα. Όταν σκεφτόμαστε μια “χριστουγεννιάτικη λίστα” – όπως ακριβώς ο Alfie στη διαφήμιση – συνήθως φέρνουμε στο μυαλό μας τόνους από δώρα που θα ανοίξουμε την ημέρα των Χριστουγέννων. Η εναλλακτική χριστουγεννιάτικη λίστα ανατρέπει αυτή την ιδέα και αντίθετα ενθαρρύνει τις οικογένειες και τους φίλους να αφιερώσουν λίγο χρόνο για να γράψουν μια λίστα με τα πράγματα που θέλουν να κάνουν μαζί πριν από τη μεγάλη μέρα.

Σε αυτό το ύφος, η “Εναλλακτική Λίστα Χριστουγέννων” των McDonald’s , θα είναι διαθέσιμη από τις 14 Νοεμβρίου, μέσω της εφαρμογής McDonald’s UK, και θα προσκαλεί τους πελάτες της να απολαύσουν έξι μοναδικές εμπειρίες, οι οποίες θα έχουν κυκλική κυκλοφορία κάθε εβδομάδα μέχρι τα Χριστούγεννα. Κάθε εμπειρία στην Εναλλακτική Λίστα Χριστουγέννων έχει δημιουργηθεί για να ενισχύσει μια οικογενειακή στιγμή, ενώ οι εμπειρίες θα περιλαμβάνουν προϊόντα όπως τα εορταστικά PJs και Jumpers της McDonald’s για την απόλυτη βραδιά την παραμονή των Χριστουγέννων, ένα περιοδεύον εορταστικό photobooth και τους χριστουγεννιάτικους καλαντιστές της McDelivery και ένα εορταστικό audio book για τις οικογένειες που οδηγούν στο σπίτι για τα Χριστούγεννα.

Φέτος λοιπόν, η μεγαλύτερη αλυσίδα εστιατορίων fast food στον κόσμο προτρέπει το καταναλωτικό κοινό να ενισχύσει την προετοιμασία των Χριστουγέννων μέσω της συντροφικότητας. Ενθαρρύνει τις οικογένειες και τους φίλους να αφιερώσουν λίγο χρόνο για να γράψουν μια λίστα με τα πράγματα που θέλουν να κάνουν μαζί πριν από τη μέρα των Χριστουγέννων.

Για την έναρξη της εκστρατείας τους, τα McDonald’s δημιούργησαν μια ταινία 90 δευτερολέπτων σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Όσκαρ, Tom Hooper, γνωστού για επιτυχίες που έχουν αποσπάσει μεγάλη κριτική, όπως το “The King’s Speech” και το “Les Miserables”.

Το #ReindeerReady διανύει πλέον την έκτη χρονιά του, είναι μια δημιουργική πλατφόρμα που αναπτύσσεται χρόνο με το χρόνο και έχει βοηθήσει τα McDonald’s να βρουν τη θέση τους ανάμεσα στις χριστουγεννιάτικες γιορτές. Το #ReindeerReady αφορά τις κοινές παραδόσεις και τελετουργίες, με την φετινή του έκδοση να αποτελεί μια ωδή στον οικογενειακό χρόνο που αναδεικνύεται στο πιο σημαντικό στοιχείο φέτος περισσότερο από ποτέ μετά από μερικά δύσκολα χρόνια.

Με πληροφορίες από The Drum
Photo | Video: McDonald’s
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.