03 Μάι 2024
READING

Τονωτική ένεση για την American Eagle τα social media

4 MIN READ

Τονωτική ένεση για την American Eagle τα social media

Τονωτική ένεση για την American Eagle τα social media
1 MIN READ
03 Μάι 2024

Οι εταιρείες επιδιώκουν να προσεγγίσουν τους καταναλωτές όπου κι αν βρίσκονται αυτή την εορταστική περίοδο και οι πλατφόρμες που προηγούνται περιλαμβάνουν το BeReal, το Roblox και, φυσικά, το TikTok. Η αγαπημένη των Gen Z-ers, American Eagle, επιδιώκει να βυθίσει τους καταναλωτές στο γιορτινό κλίμα σε όλα τα social media και το metaverse.

Η αμερικανική εταιρεία λιανικής πώλησης ενδυμάτων, που αποτελεί σημαία της American Eagle Outfitters, επένδυσε πολλά μέσα στη χρονιά για την οργάνωση της back-to-school εκστρατεία της η οποία περιλάμβανε προωθητικές ενέργειες στην πλατφόρμα του TikTok και στο περιβάλλον εικονικών παιχνιδιών Roblox. Για την περίοδο των γιορτών, ο retailer αποφάσισε να αυξήσει περαιτέρω τις δραστηριότητές του σε όλα τα social media και το metaverse.

Πρώτος σταθμός των εορταστικών δραστηριοτήτων της American Eagle είναι η BeReal, η πιο “hot” εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης αυτή την στιγμή σε όλο τον κόσμο που επικεντρώνεται στη σύνδεση με φίλους για δύο λεπτά κάθε μέρα. Πώς λειτουργεί; Με μία ειδοποίηση που αποστέλλεται καθημερινά σε όλους τους χρήστες και τους προτρέπει να κοινοποιούν φωτογραφίες τους μέσα σε δύο μόλις λεπτά. Όλα αυτά σε ένα κοινό “παράθυρο” για όλους. Η American Eagle θα δοκιμάσει την πλατφόρμα εστιάζοντας σε νέα προϊόντα. Κάθε μέρα την καθορισμένη ώρα, η εταιρεία θα δημοσιεύει στον λογαριασμό BeReal μοιράζοντας φωτογραφίες που παρουσιάζουν ένα νέο προϊόν. Επιπλέον, ο retailer προσφέρει εκπτώσεις για τους χρήστες του BeReal, επιλέγοντας 10 προϊόντα που θα παρουσιάζει ως επιλογή της ημέρας, τα οποία οι χρήστες θα μπορούν να αγοράσουν σε μειωμένη τιμή μόλις τα προσθέσουν στο καλάθι τους. Σύμφωνα με την εταιρεία, έχει ήδη συγκεντρώσει το μέγιστο αριθμό οπαδών στην πλατφόρμα BeReal και έχει παρατηρήσει 300% μεγαλύτερη συμμετοχή από άλλες μάρκες.

Διαβάστε ακόμα: Η άνοδος της American Eagle – πουλώντας υπηρεσίες logistics

Επίσης, στις 18 Νοεμβρίου η εταιρεία θα εγκαινιάσει μια εικονική αγορά διακοπών μέσα στον χειμωνιάτικο κόσμο του Roblox, το “Mount Crescent”, ως αποκλειστικός retailer μόδας. Η εορταστική αγορά του θα είναι γεμάτη με ψηφιακά ρούχα και αξεσουάρ της American Eagle για τους παίκτες του Roblox. Η εταιρεία συνεργάζεται επίσης με το παιχνίδι “Livetopia” του Roblox. Για πρώτη φορά, η μάρκα θα προσφέρει διαδραστικές προκλήσεις για να έχουν οι παίκτες την ευκαιρία να κερδίσουν μια δωροκάρτα 5 δολαρίων μέσω του προγράμματος επιβράβευσης Real Rewards, προσφέροντας μια ανταλλαγή αξίας για τους παίκτες στην ανταλλαγή πολύτιμων δεδομένων.

Επόμενο βήμα αποτελεί ένα holiday hashtag στο δημοφιλές TikTok. Συγκεκριμένα, η American Eagle θα αξιοποιήσει δημιουργούς για μια πρόκληση με hashtag στο TikTok, το Σαββατοκύριακο πριν από την Ημέρα των Ευχαριστιών. Οι δημιουργοί περιεχομένου στο TikTok θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν περιεχόμενο γύρω από την επιλογή των εορταστικών τους ρούχων, τη σκηνοθεσία του ιδανικού τους φόντου και την επίδειξη των αγαπημένων τους ενδυμάτων American Eagle. Οι νικητές της πρόκλησης Hashtag θα λάβουν τυπωμένες εορταστικές κάρτες και μια δωροκάρτα American Eagle.

Εξάλλου η εταιρεία έχει εμπλακεί στο παρελθόν με επιτυχία στη χρήση AR. Κατά τη φετινή εορταστική περίοδο θα υπάρξει μεγαλύτερη επένδυση στην ενεργοποίηση του Snapchat, η οποία θα περιλαμβάνει τρία εικονικά καταστήματα με δυνατότητα αγορών, τα Outdoor Adventure, Friends Getaway και Holiday Party. Μέσα σε κάθε ένα από αυτά, θα υπάρχουν περίπου 20 διαφορετικά αντικείμενα που θα μπορούν να αγοραστούν χρησιμοποιώντας την μπροστινή κάμερα για εξερεύνηση.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί αντέγραψε το TikTok το δημοφιλές app BeReal;

Οι πρώτες μέρες του Snapchat Shopping ήρθαν για την American Eagle κατά τη διάρκεια της περιόδου των διακοπών του 2020, με την έναρξη του πρώτου εικονικού καταστήματος. Το Φεβρουάριο του περασμένου έτους, η εταιρεία ξεκίνησε την εκστρατεία “Jeans Are Forever” σε σύνδεση με το Snapchat για τη δημιουργία του AE x Snapchat AR Jeans Guide, έναν ψηφιακό οδηγό που επέτρεπε στους χρήστες να μάθουν για συγκεκριμένα πλυσίματα και προσαρμογές για τα τζιν που παρουσιάζονταν στην εμπειρία. Η καμπάνια της για το φθινόπωρο του 2021 είχε επίσης ισχυρούς δεσμούς με την πλατφόρμα, με τους καταναλωτές σε εκείνο το σημείο να έχουν τη δυνατότητα να τραβήξουν μια φωτογραφία του εαυτού τους και να “ντυθούν” εικονικά για να δουν πώς θα τους ταίριαζε ένα προϊόν.

Οι marketers πέρασαν το περασμένο έτος πειραματιζόμενοι με πλατφόρμες metaverse, ενισχύοντας τις στρατηγικές του influence marketing και παίζοντας με το social commerce. Τα διδάγματα από αυτές τις αναδυόμενες πλατφόρμες αρχίζουν να διαχέονται στις πρώιμες εορταστικές αγορές. Παρόλα αυτά, οι αναλυτές είναι επιφυλακτικοί ως προς το πόσες αγορές θα ολοκληρωθούν πραγματικά στις πλατφόρμες των social media. Η American Eagle όμως δεν δείχνει να ανησυχεί. 

Με πληροφορίες από Marketing Dive

Photo: American Eagle

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.