03 Μάι 2024
READING

Το Twitch ποντάρει στο livestream shopping και φέτος

4 MIN READ

Το Twitch ποντάρει στο livestream shopping και φέτος

Το Twitch ποντάρει στο livestream shopping και φέτος

Ενώ οι περισσότεροι streamers έχουν απομακρυνθεί από τo livestream shopping, το Twitch αναβιώνει το δημοφιλές livestream shopping event του, Pog Picks, ενόψει της φετινής εορταστικής περιόδου. Μετά την επιτυχία των back-to-school, Prime Day, Black Friday και Cyber Monday εκδηλώσεών του, τώρα στοχεύει σε ξεχωριστά κοινά στις Η.Π.Α., τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία.

Η πλατφόρμα streaming Twitch, η οποία ανήκει στην Twitch Interactive – θυγατρική του Amazon- ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2011 ως παρακλάδι της πλατφόρμας ζωντανής μετάδοσης γενικού περιεχομένου Justin.tv, με σαφή προσανατολισμό στη ζωντανή μετάδοση βιντεοπαιχνιδιών.

Το Twitch ξεκίνησε το Pog Picks στις Η.Π.Α. τον περασμένο Αύγουστο, ως online event για την επιστροφή των μαθητών στο σχολείο. Μάλιστα, τότε προσέλκυσε περισσότερους από 1,4 εκατομμύρια μοναδικούς θεατές. Στη συνέχεια, πέρυσι τον Νοέμβριο, το Twitch παρουσίασε το Pog Picks: Holiday Hive, ένα ζωντανό, διαδραστικό τηλεπαιχνίδι που διοργανώθηκε από δημιουργούς και παρουσίασε επιμελημένα προϊόντα από χορηγούς για να δώσει στους θεατές έμπνευση για τη Black Friday και τη Cyber Monday.

Το Pog Picks αφορά μια εκδήλωση gaming που πήρε το όνομά της από τον όρο “Pog” που χρησιμοποιείται στο Twitch για να υποδηλώσει κάτι που είναι εξαιρετικό ή φοβερό. Συνήθως παρουσιάζει μια συλλογή προϊόντων που είναι ένας συνδυασμός επιλογών της δημιουργικής του ομάδας και των χορηγών. Το Brand Partnership Studio του Twitch παράγει την εκδήλωση και στη συνέχεια την παραδίδει στους streamers που στην πραγματικότητα την φιλοξενούν. Οι streamers του Twitch προσκαλούν τους θεατές να συμμετάσχουν σε διάφορες προκλήσεις παιχνιδιών, δημοσκοπήσεις και άλλα είδη διαδραστικού περιεχομένου για μια ευκαιρία να κερδίσουν προϊόντα Pog Picks.

Διαβάστε ακόμα: Είναι το composable commerce το μέλλον του ηλεκτρονικού εμπορίου;

Το Pog Picks,  φέτος εμφανίστηκε εκτός των εορτών, μεταξύ άλλων σε μια εκδήλωση livestream γύρω από την Amazon Prime Day. Το Twitch φιλοξένησε ήδη το πρώτο του event για τις φετινές γιορτές, το “Pog Picks: MultEHverse”, που απευθυνόταν σε καναδούς θεατές στις 8 Νοεμβρίου. Η εκδήλωση διαφήμισε νέες προσφορές τεχνολογίας και είδε σχεδόν 70.000 μοναδικούς θεατές στο κανάλι Twitch του streamer bobajenny, όπου φιλοξενήθηκε η τρίωρη εκπομπή. Στους χορηγούς της ζωντανής μετάδοσης περιλαμβάνονταν, μεταξύ άλλων, η Samsung και τα Doritos.

Στην αμερικανική αγορά, το “Pog Picks: Holiday Hive” πραγματοποιείται σήμερα με ώρα έναρξης 9 μ.μ. ώρα Ελλάδας. Η τρίωρη εκδήλωση θα περιλαμβάνει τμήματα προϊόντων Spotlight και μια επέκταση αγορών “stream picks”. Στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, οι αγοραστές στις 25 Νοεμβρίου στις 10 π.μ. ώρα Ελλάδας μπορούν να συντονιστούν σε μια εκδήλωση αγορών με θέμα την Black Friday, στην οποία θα δούμε την πρώτη παραγωγή social-commerce του Twitch στην Ευρώπη. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μια σειρά από παρουσιάσεις προϊόντων και τμήματα χορηγών, μεταξύ άλλων από τον τίτλο “PUBG: Battleground” της Krafton Games και τον τίτλο “Gotham Knights” της Warner Bros. Μεταξύ των προϊόντων που θα παρουσιαστούν θα είναι το Google Pixel 7 και τα ακουστικά εικονικής πραγματικότητας Pico.

Διαβάστε ακόμα: To ΥouTube βασίζεται στη βιομηχανία της ομορφιάς για να απογειώσει το livestream shopping

Το Twitch αναφέρει ότι το Pog Picks έχει σχεδόν τριπλασιάσει τα έσοδα από χορηγίες σε ετήσια βάση, ένα επίτευγμα που αποδίδεται στη διαφημιστική γνώση που απορρέει από τη μητρική εταιρεία Amazon σε συνδυασμό με τις γνώσεις του streamer στο περιεχόμενο που δημιουργείται από τους δημιουργούς. Την ίδια στιγμή, η συμβουλευτική εταιρεία, Coresight Research προβλέπει ότι το livestream shopping θα αυξηθεί σε μια αγορά 20 δισεκατομμυρίων ευρώ φέτος, σε σύγκριση με τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ του 2020.

Το εορταστικό γεγονός έχει γνωρίσει πολλά υποσχόμενη ανάπτυξη κατά τη διάρκεια της ζωής του και η επιστροφή του δείχνει ότι η πλατφόρμα ροής Twitch συνεχίζει να ποντάρει στις αγορές μέσω livestreaming, παρά την υποχώρηση της τακτικής που είναι εμφανής σε πολλούς άλλους streamers.

Με πληροφορίες από Marketing Dive

Photo: Twitch

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.