01 Μάι 2024
READING

Gen Z-ers: iPhone vs Android

3 MIN READ

Gen Z-ers: iPhone vs Android

Gen Z-ers: iPhone vs Android

Τι γίνεται με τους Gen Z-ers που δεν έχουν iPhone;

Η Apple έχει κυριαρχήσει στην Gen Z τόσο πολύ που οι νεότεροι καταναλωτές φοβούνται ότι θα αποκλειστούν κοινωνικά αν δεν έχουν iPhone. Έτσι δημιουργείται μια τάση που θα επιτρέψει στον τεχνολογικό κολοσσό να κερδίσει μερίδιο αγοράς σε πολλές κατηγορίες προϊόντων.

Σύμφωνα με έρευνα της Attain, μιας πλατφόρμας δεδομένων adtech, οι Gen Z-ers αποτελούν το 34% του συνόλου των κατόχων iPhone στις ΗΠΑ, έναντι 10% για τη Samsung. Ο αριθμός αυτός βοηθά να εξηγηθεί πώς το iPhone αύξησε το συνολικό μερίδιο αγοράς του στην πραγματική χρήση τηλεφώνων από 35% το 2019 σε 50% πέρυσι, σύμφωνα με την Counterpoint, επιτρέποντας στην Apple να αυξάνει τα κέρδη της ακόμη και όταν η ευρύτερη αγορά παραμένει στάσιμη.

Διαβάστε ακόμα: H Adidas λανσάρει νέα ετικέτα μετά από 50 χρόνια για χάρη της Gen Z

Η επιρροή του τεχνολογικού μεγαθηρίου στους νεότερους καταναλωτές σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή, καθώς οι έρευνες αγοράς έχουν δείξει ότι, για τις μεγαλύτερες γενιές, υπάρχει μια σχετικά ομοιόμορφη κατανομή μεταξύ των κατόχων συσκευών με Android, το λογισμικό της Google για κινητά, και iOS.

Παλιότερα οι χρήστες Android θεωρούνταν από τους νέους “φτωχοί ή losers” και η νοοτροπία αυτή απέκτησε δημοτικότητα στο διαδίκτυο. Αν και ο στιγματισμός αυτός ξεκίνησε ως αστείο, πάνω από το 70% των Gen Z-ers απάντησαν “ποτέ” όταν ρωτήθηκαν αν θα είχαν ποτέ στην κατοχή τους τηλέφωνο Android.

Από την άλλη, υπάρχει μία ομάδα νέων που επιμένει “ανδροϊκά”. Οι GenZ-ers που έχουν Android έχουν χάσει τον λογαριασμό του πόσες φορές τους έχουν δεχθεί bullying επειδή δεν έχουν iPhone, αλλά εξακολουθούν να αρνούνται να το αλλάξουν.

Τι σημαίνει για τους νέους αυτή η άνιση κατανομή 

Πολλές φορές, οι νεαροί χρήστες Android αντιμετωπίζουν προκλήσεις ως μειονότητες στον ψηφιακό κόσμο, λόγω της μεγάλης ανισότητας. Φαίνεται πως έχει δημιουργηθεί ένας παράγοντας διαχωρισμού, επειδή οι περισσότεροι στις παρέες έχουν iPhone και ενοχλούνται που πρέπει να κάνουν ξεχωριστή ομαδική συνομιλία για να συμπεριλαμβάνουν και εκείνους τους λίγους που χρησιμοποιούν Android. Έτσι συχνά, οι Gen Z-ers που δεν κατέχουν iPhone καταλήγουν να μαθαίνουν για πολλά σχέδια μόνο σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις και όχι με μηνύματα.

Ο λόγος; Ένα ζήτημα που αναφέρεται συχνά είναι ότι τα τηλέφωνα Android δεν μπορούν να στείλουν μηνύματα μέσω του συστήματος iMessage της Apple, πράγμα που σημαίνει ότι ένας μόνο χρήστης Android που συμμετέχει σε μια ομαδική συνομιλία κατόχων iPhone μετατρέπει τα εξερχόμενα μηνύματα όλων των χρηστών σε πράσινα αντί για μπλε.

Ήρθε η ώρα η Apple να διορθώσει την αποστολή μηνυμάτων

Αυτό υποστηρίζει μια ανάρτηση στο blog της επίσημης ιστοσελίδας του Android. Αναφέρει ότι τα προβλήματα με τα μηνύματα προέρχονται από την “ξεπερασμένη τεχνολογία” της Apple που χρησιμοποιείται για την επικοινωνία με όσους δεν έχουν iPhone.

Διαβάστε ακόμα: Apple | το κόκκινο και “πράσινο” μήλο

Αυτά τα προβλήματα, σύμφωνα με την ανάρτηση, υπάρχουν επειδή η Apple αρνείται να υιοθετήσει τα σύγχρονα πρότυπα γραπτών μηνυμάτων ακόμα και σήμερα που οι άνθρωποι με iPhones και τηλέφωνα Android εξακολουθούν να στέλνουν μηνύματα ο ένας στον άλλο. Ενώ είναι αντιφατικό, μία γενιά που χαρακτηρίζεται ως “η πιο συμπεριληπτική και ποικιλόμορφη γενιά” μέχρι σήμερα, να δίνει τόσο μεγάλη αξία σε μια συγκεκριμένη μάρκα.

Με πληροφορίες από Business Insider

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.