14 Ιούλ 2024
READING

Η Coca-Cola ζωντανεύει διάσημα έργα Τέχνης

4 MIN READ

Η Coca-Cola ζωντανεύει διάσημα έργα Τέχνης

Η Coca-Cola ζωντανεύει διάσημα έργα Τέχνης

Η νέα καμπάνια της Coke περιλαμβάνει κλασικά και σύγχρονα έργα

Όλα αυτά, στη νέα παγκόσμια καμπάνια της εταιρείας, “Μasterpiece”, η οποία χρησιμοποιεί την κλασική και τη σύγχρονη τέχνη για να αναδείξει διαφορετικούς δημιουργούς και να προβάλει το βασικό της αναψυκτικό, Coke, ως πηγή ανάτασης.

Κεντρικό στοιχείο αυτής της προσπάθειας είναι μια ταινία μικρού μήκους που διαδραματίζεται σε ένα μουσείο τέχνης, όπου φοιτητές σκιτσάρουν επιλεγμένους πίνακες. Στο spot ένας νεαρός καλλιτέχνης κάθεται, χαμένος στις σκέψεις του, σε ένα μουσείο, περιτριγυρισμένος από κλασικά έργα τέχνης. Καθώς κοιτά τον καμβά του, χωρίς έμπνευση, η κάμερα μετατοπίζεται και εστιάζει στο έργο του Andy Warhol, το οποίο απεικονίζει σε μαύρο και λευκό ένα μπουκάλι Coca-Cola.

Διαβάστε ακόμα: Η PepsiCo αντιγράφει τη Sprite στοχεύοντας στην Gen Z

To μπουκάλι, με την pop-art εκτύπωση, στη συνέχεια αναπηδά από έργο σε έργο, μεταφέρεται από το “Ναυάγιο” του JMW Turner στην “Κραυγή” του Munch και την “Κρεβατοκάμαρα στην Αρλ” του Van Gogh, προτού τελικά καταλήξει στο περίφημο “Κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι” του Vermeer, το οποίο ανοίγει το μπουκάλι με το αναψυκτικό και το δίνει στον νεαρό φοιτητή, κλείνοντάς του το μάτι.

Εκτός από τους παγκοσμίως αναγνωρισμένους πίνακες του περασμένου αιώνα, η ταινία γεφυρώνει τους κόσμους της κλασικής και της σύγχρονης τέχνης, παρουσιάζοντας έργα αναδυόμενων δημιουργών από την Αφρική, την Ινδία, τη Μέση Ανατολή και τη Λατινική Αμερική. Το διαφημιστικό σποτ χρησιμοποιεί ένα μείγμα τεχνικών εικονογράφησης και animation για να πλέξει τα διαφορετικά στυλ κάθε έργου τέχνης.

Η καμπάνια

Για να συγχρονιστεί με την προβολή της διαφημιστικής ταινίας, η καμπάνια προβλέπει ότι θα υπάρχει και μια διαδικτυακή γκαλερί με συνεντεύξεις αναδυόμενων καλλιτεχνών από το σχεδόν δίλεπτο σποτ. Παράλληλα θα περιλαμβάνει τρισδιάστατες διαφημιστικές πινακίδες, καθώς και μια σειρά ψηφιακών συλλεκτικών αντικειμένων. Η διαφημιστική ενέργεια ξεκινά αυτό το μήνα στη Λατινική Αμερική, ενώ αργότερα μέσα στο έτος θα ακολουθήσουν η Ασία και άλλες αγορές.

Η τελευταία καμπάνια της Coca-Cola δείχνει ότι η εταιρεία επιδιώκει να απευθυνθεί σε μια κοινότητα δημιουργών, ενώ παράλληλα τοποθετείται ως μια ιδανική επιλογή για στιγμές που “διψούν” για ανάταση. Η προσπάθεια είναι η πιο πρόσφατη ώθηση στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Real Magic, που ξεκίνησε το 2021 για να αναδείξει τη σύνδεση κάθε καταναλωτή με το brand και τις κοινές τους στιγμές.

Το έξυπνο marketing της Coca-Cola

Η Coca-Cola έχει χρησιμοποιήσει συχνά το marketing για να στοχεύσει σε εξειδικευμένα κοινά. Στα πιο πρόσφατα παραδείγματα, συγκαταλέγεται αυτό του περασμένου Δεκεμβρίου, όταν η εταιρεία απευθύνθηκε στους λάτρεις της μουσικής με μια ηχητική βιβλιοθήκη επτά τραγουδιών και ένα ψηφιακό beat για να τονίσει τις προσπάθειες ανακύκλωσης των ποτών Sprite, Fresca και Seagram’s.

Το “Recycled Records”, όπως ονομάστηκε η πρωτοβουλία, είχε σκοπό να γιορτάσει τη μετάβαση για τρία από τα εμπορικά σήματα της Coca-Cola από το πράσινο στο διαφανές πλαστικό, καθώς η εταιρεία ακολούθησε τις διαπιστώσεις ότι το πράσινο πλαστικό μετατρέπεται συχνότερα σε αντικείμενα μιας χρήσης που δεν ανακυκλώνονται ξανά.

Διαβάστε ακόμα: Η Coca-Cola ενισχύει το marketing της μέσω της τεχνητής νοημοσύνης

Η Coca-Cola ανακοίνωσε επίσης πέρυσι την πρωτοβουλία “Creations” -μια επέκταση της πλατφόρμας Real Magic του 2021- με την οποία παρουσίασε μια σειρά από γεύσεις περιορισμένης έκδοσης, συμπεριλαμβανομένης μιας με θέμα τα διαστημικά ταξίδια και μιας άλλης που προορίζεται να προσελκύσει τους gamers.

Η τελευταία σημαντική κίνησή της εταιρείας είναι η απόφασή της να ενισχύσει το marketing της μέσω της τεχνητής νοημοσύνης σε συνεργασία με την εταιρεία συμβούλων διαχείρισης, Bain, και την εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης, OpenAI. Για μια εταιρεία κλίμακας όπως η Coca-Cola, το να επιτρέψει στην Open AI να αναλάβει πολλές από τις διαδικασίες δημιουργίας και marketing, δείχνει την εξωστρέφεια και την καινοτομία της.

Με πληροφορίες από Marketing Dive

Photo | Video: Coca-Cola

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.