02 Μάι 2024
READING

Η Γερμανός επενδύει στον πελατοκεντρικό της χαρακτήρα

4 MIN READ

Η Γερμανός επενδύει στον πελατοκεντρικό της χαρακτήρα

Η Γερμανός επενδύει στον πελατοκεντρικό της χαρακτήρα

Σημαντική ήταν η βελτίωση των μεγεθών της εταιρείας το 2022

Η εταιρεία παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε -όπως και πολλά από τα σημαντικά και ευρέως διαδεδομένα δίκτυα λιανικής στην Ελλάδα- στη διάρκεια της πανδημίας, κατάφερε να ενισχύσει εκ νέου τη θέση της στην αγορά, κινούμενη εντός του 2021 ανοδικά. Μάλιστα η πορεία της κατά την περσινή χρονιά κατέδειξε την κυριαρχία της σε συγκεκριμένους τομείς δραστηριότητας με επίκεντρο τον πελάτη, θέτοντας ισχυρά θεμέλια για το μέλλον, όπως τονίστηκε και στο ετήσιο συνέδριο συνεργατών της εταιρείας.

H εταιρεία βρέθηκε μπροστά σε μια σειρά από προκλήσεις, που δεν την οδήγησαν να εφησυχάσει, όπως αποδεικνύει ο τζίρος των προϊόντων που ενισχύθηκε σημαντικά στα καταστήματα του δικτύου της, όπως και η επισκεψιμότητα που αυξήθηκε για πρώτη φορά στην μεταπανδημική εποχή. Σημαντικές ήταν οι επιδόσεις στις συνδέσεις σταθερής, ιδίως στο Fiber To The Home, στην κινητή, στις συνδέσεις Cosmote TV, όπως και στα smartwatches, τις τηλεοράσεις και τα αξεσουάρ, ενώ άνοδο σημείωσαν και οι πωλήσεις business προϊόντων.

Κυριαρχία στο service

Η Γερμανός παρέμεινε Νο1 προορισμός για service (κινητού & προϊόντων τεχνολογίας), έναν τομέα που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια με σημαντικές επενδύσεις, ανάμεσά τους ένα νέο επισκευαστικό κέντρο που δημιούργησεσε νέες εγκαταστάσεις 1.100 τετραγωνικών μέτρων στην Πάρνηθα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2021 το 30% των καταναλωτών εμπιστεύθηκαν τον Γερμανό για το service των κινητών τους τηλεφώνων και το 12% για την επισκευή κάποιου άλλου προϊόντος τεχνολογίας. Ιδιαίτερη έμφαση εξάλλου δίνεται στον τομέα της άμεσης και ταχείας επισκευής και εξυπηρέτησης των πελατών της εταιρείας, με δεδομένο το ότι περίπου το 65% των βλαβών που παρουσιάζονται σε διάφορες συσκευές τεχνολογίας, επισκευάζονται εντός του καταστήματος χωρίς να χρειάζεται να τα στερηθεί κάποιος για μία ή περισσότερες ημέρες. Προς αυτή την κατεύθυνση άλλωστε έχει συσταθεί και η υπηρεσία G instant repair.

Το νεανικό κοινό

Στο επίκεντρο της στρατηγικής που εφαρμόζει η εταιρεία, είναι και η προσέγγιση του νεανικού κοινού και η ταυτόχρονη σύνδεση με τη μάρκα “Γερμανός”. Σε αυτή την κατεύθυνση συμβάλλει το κανάλι που διατηρεί η επιχείρηση στο You Tube, το οποίο αποτέλεσε και το 2022 το κυρίαρχο branded You Tube channel ανάμεσα στα 5 κορυφαία που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με 316.000 εγγεγραμμένους χρήστες. Για την διαρκή ενίσχυση του συγκεκριμένου καναλιού επικοινωνίας, η Γερμανός συνεργάζεται με παραγωγούς περιεχομένου αλλά και influencers στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ξεχωρίζοντας επανειλημμένα στον συγκεκριμένο τομέα και με βραβεία που έχει λάβει ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

G Click & Collect

Ιδιαίτερα επιτυχημένη αποδεικνύεται η νέα υπηρεσία G Click & Collect, που ακολουθώντας το αναδυόμενο υβριδικό μοντέλο retail αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα σύγκλισης του ψηφιακού καναλιού με το φυσικό, αφού επιτρέπει στον πελάτη να κάνει την παραγγελία του online και να παραλάβει τις αγορές του στο σπίτι ή από το κατάστημα της επιλογής του μέσα σε λίγη ώρα, σε όλη την Ελλάδα. Συνολικά το 2022, τα καταστήματα Γερμανός εξυπηρέτησαν 50.000 παραγγελίες μέσω G Click & Collect, ενώ έμφαση δόθηκε και στη νέα υπηρεσία αυθημερόν παράδοσης, με δυνατότητα παράδοσης στον χώρο του πελάτη σε μία ώρα.

Η νέα επικοινωνία

Εφαρμόζοντας στρατηγική επικοινωνίας που προτάσσει την εξυπηρέτηση των πελατών της ως βασική προτεραιότητα, η Γερμανός ενισχύει διαρκώς το προφίλ της, υπενθυμίζοντας κατά έναν τρόπο προς τους καταναλωτές τις αξίες της μάρκας μέσα στα χρόνια. Η ανθρωποκεντρικότητα είναι ίσως ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της Γερμανός, η οποία συνδυάζει αξίες όπως την τεχνολογία, την ποικιλία των προϊόντων της και την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει. Και κυρίως το γεγονός ότι είναι πάντα δίπλα στους πελάτες της, όπως εξάλλου εκφράζεται μέσα από τη νέα καμπάνια «Για ό,τι θέλεις, ό,τι κι αν σκεφτείς, ο Γερμανός είναι εκεί».

Τι αναμένεται αυτή τη χρονιά

Το 2023 η εταιρεία θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στον πελάτη με νέα experiential καταστήματα, με βελτιωμένο e-shop, με ενίσχυση του service των συσκευών εντός καταστήματος, αλλά και με νέες προϊοντικές κατηγορίες. Πολύ σύντομα εξάλλου τα καταστήματα θα φέρουν περισσότερες “έξυπνες” συσκευές που συνδέονται με κάθε σπίτι, μια κίνηση που αναμένεται να ενισχύσει την επισκεψιμότητα, αλλά και την εικόνα των καταστημάτων.

Με 263 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, ο Γερμανός θα συνεχίσει να είναι εκεί για κάθε πελάτη, είτε είναι ιδιώτης είτε επιχείρηση, με ευρεία γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών, εξειδικευμένους συμβούλους σε θέματα τεχνολογίας -τους Tech Experts-, άμεση παράδοση προϊόντων, αλλά και με after sales εξυπηρέτηση. Δίνοντας έμφαση σε ένα ευρύ δίκτυο καταστημάτων και άρτια οργανωμένο ηλεκτρονικό κατάστημα με συνεπή εξυπηρέτηση της πελατειακής του βάσης.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.