02 Μάι 2024
READING

H Aegean σε in-game ads και Roblox σε συνεργασία με Carat και Fast River

2 MIN READ

H Aegean σε in-game ads και Roblox σε συνεργασία με Carat και Fast River

H Aegean σε in-game ads και Roblox σε συνεργασία με Carat και Fast River

Η Aegean ακολουθεί την τάση των in-game αγορών εγκαινιάζοντας in-game ads και ads σε experiences του Roblox μέσω display banners, με αφορμή την καμπάνια για τη GenAiration Aegean. Πρόκειται για μια συνεργασία της Carat και της Fast River, η οποία κάνει χρήση in-game ads για την αύξηση του awareness και, για πρώτη φορά, με clickable inventory σε διάφορα games αλλά και στην δημοφιλή πλατφόρμα του Roblox.

Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας της εταιρείας τεχνολογίας Wunderman Thompson, με τη συμμετοχή 2.024 gamers με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, τα video games διαδραματίζoυν αρκετά σημαντικό ρόλο στο νέο οικοσύστημα του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η τάση των in-game αγορών έχει αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια, καθώς οι καταναλωτές αναζητούν μεγαλύτερη ποικιλία αγοραστικών καναλιών από την άνεση του σπιτιού τους. Με αυτόν το τρόπο τα brands μπορούν κάλλιστα να επωφεληθούν από τα συγκεκριμένα σύγχρονα κανάλια που πια παίρνουν τη μορφή εικονικών κόσμων, οι οποίοι μπορούν να αξιοποιηθούν ως ένα νέο πεδίο εξέλιξης κάθε μορφής retail.

Η genAIRation Aegean είναι η νέα ταξιδιωτική παρέα που έφτιαξε η αεροπορική εταιρεία για τους πελάτες 18-25 ετών. Τα μέλη έχουν πάντα 15% έκπτωση στις τιμές των εισιτηρίων τους καθώς και άλλες “members only” υπηρεσίες και προνόμια. Στόχος της καμπάνιας είναι το top of mind awareness της genAIRation Aegean αλλά παράλληλα και οι εγγραφές νέων, που τώρα μπορούν να επιτευχθούν και μέσα από το clickable inventory σε in game ads.

Για να επιτευχθεί αυτό, η Fast River, χρησιμοποιώντας μια υβριδική τεχνολογία σε in-game περιβάλλον, ενσωματώνει στο παιχνίδι τη διαφήμιση με μη-παρεμβατικό τρόπο, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει στον παίκτη να έρχεται σε επαφή με το brand, χωρίς όμως να τον αποσπά. Ενώ μέσω της πλατφόρμας του Roblox, ο διαφημιζόμενος προσεγγίζει το νεανικό κοινό με ενδιαφέρον για gaming, μέσα σε ένα οικείο, για αυτό, περιβάλλον.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.