30 Απρ 2024
READING

Νέες επενδύσεις για το φυσικό μεταλλικό νερό Θεόνη

5 MIN READ

Νέες επενδύσεις για το φυσικό μεταλλικό νερό Θεόνη

Νέες επενδύσεις για το φυσικό μεταλλικό νερό Θεόνη

Με 82 διεθνή βραβεία ποιότητα και γεύσης, προχωρά σε νέα έργα

Όλα ξεκίνησαν το 1996 ιδρύθηκε η εταιρεία ΑΗΒ Group από το Δημήτριο Τσέλιο και τους συνεργάτες του, οι οποίοι σχεδίασαν και υλοποίησαν τη δημιουργία μιας υπερσύγχρονης βιομηχανικής μονάδας εμφιάλωσης νερού, με 100 άτομα προσωπικό, απόλυτα εναρμονισμένης με τις διεθνείς προδιαγραφές και απαιτήσεις της εγχώριας και της διεθνούς αγοράς εμφιαλωμένου νερού βάση των προδιαγραφών των Συστημάτων Διασφάλισης Ποιότητας (ISO 22000:2005) HACCP.

Το νερό Θεόνη πήρε το όνομά του από την ομώνυμη νεράιδα, που, σύμφωνα με το μύθο, προστατεύει την πηγή Γκούρα που αναβλύζει σε υψόμετρο 1.100 στα Άγραφα. Το εμφιαλωτήριο νερού που αποτέλεσε μια επένδυση ύψους πάνω από 5 εκατ. ευρώ, είναι το πλέον πρόσφατο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, με το σύνολο της επένδυσης να είναι αυτοχρηματοδοτούμενο χωρίς εξάρτηση από το τραπεζικό σύστημα.

Με 82 διεθνή βραβεία ποιότητας και γεύσης

Το νερό Θεόνη είναι το πιο βραβευμένο ελληνικό φυσικό μεταλλικό νερό στον κόσμο έχοντας διακριθεί τόσο σε εγχώριους και διεθνείς θεσμούς και διαγωνισμούς. Από το 2014 μέχρι και σήμερα έχει βραβευτεί με πάνω από 82 διεθνή βραβεία ποιότητας και γεύσης.

Το 2016, στον διαγωνισμό Berkeley Springs, το Θεόνη κερδίζει το βραβείο “Best Bottled Water 2016” ως το καλύτερο εμφιαλωμένο νερό στον κόσμο. Την ίδια χρονιά διακρίνεται από τη μη-κερδοσκοπική οργάνωση Arab-Asian Beverage Alliance, ενώ το 2019 κατακτά το Χρυσό Βραβείο στον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό AVPA “Gourmet Waters” στην κατηγορία “Balanced Still Waters”.

Μέχρι σήμερα, έχει κατακτήσει 15 Βραβεία από τον Διεθνή Οργανισμό Γεύσης ITI (International Taste Institute). Συγκεκριμένα, κερδίζει το “Three Golden Star Award” επί οκτώ συναπτά έτη (2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2021, 2022, 2023) στον ευρέως αναγνωρισμένο διαγωνισμό ITI (παλαιότερα iTQi) που ανταμείβει τρόφιμα και ποτά υψηλής ποιότητας παγκοσμίως. Λόγω της μοναδικής και ιδιαίτερης γεύσης του, το 2016 έλαβε επίσης το “Α Special Crystal Taste Award”, ενώ το 2020 βραβεύεται με το Diamond Taste Award με 3 Αστέρια.

Επιπλέον, αποσπά το χρυσό βραβείο ποιότητας κάθε χρόνο από το 2015 έως και σήμερα από τον οργανισμό Monde Selection. Στο σύνολο έχει 11 Χρυσά Βραβεία Ποιότητας από τον εν λόγω οργανισμό για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, ενώ του έχει αποδοθεί και η ανώτατη των διακρίσεων, η πλακέτα International High Quality Trophy.

Ακόμη, για εφτά συνεχόμενα έτη (2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022) αποσπά το χρυσό βραβείο DLG Gold Award. Ο Διαγωνισμός Ποιότητας DLG διεξάγεται ετησίως στην Φρανκφούρτη και βραβεύει προϊόντα υψηλής ποιότητας και γεύσης μετά από ενδελεχείς ελέγχους και δοκιμές σε προηγμένα εργαστήρια υψηλής τεχνολογίας.

Το Θεόνη έχει επίσης συγκεντρώσει 5 βραβεία στον διεθνή διαγωνισμό Taste & Design Awards μεταξύ 2021 και 2022, ενώ μέσα στις ίδιες χρονιές έχει καταφέρει να αποσπάσει 6 platinum βραβεία και 2 χρυσά βραβεία στον απαιτητικό διαγωνισμό της ένωσης water sommelier της Ιαπωνίας, Japan Aqua Awards 2021 & 2022.

Η εξωστρέφεια

Η εταιρεία επιδεικνύει από την αρχή της σύστασής της έναν εξωστρεφή χαρακτήρα, με το Θεόνη να εξάγεται σε 23 χώρες, στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία, με τη λίστα των χωρών διεθνώς που απολαμβάνουν το ξεχωριστό ελληνικό νερό να εμπλουτίζεται συνεχώς. Σήμερα έχει παρουσία σε Η.Π.Α., Καναδά, Αγγλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία, Σουηδία, Κύπρο, Λιβύη, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Ιορδανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ομάν, Αίγυπτο, Ιράν και Ισραήλ, με την ετικέτα του προϊόντος να κυκλοφορεί σε 5 διαφορετικές γλώσσες (αγγλικά, αραβικά, γερμανικά, γαλλικά και εβραϊκά).

Η Κίνα και η Αυστραλία αποτελούν τις πιο πρόσφατες αγορές που εκδηλώνουν ενδιαφέρον για το Θεόνη, ενώ στόχος της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια το 30%-40% της παραγωγής να κατευθύνεται προς το εξωτερικό.

Επενδυτικό πρόγραμμα

Οι νέες επενδύσεις της εταιρείας που ανακοινώθηκαν στα τέλη του 2022 αφορούν σε νέα γραμμή παραγωγής PET και βιοδιασπώμενων μπουκαλιών προϋπολογισμού 5,5 εκατ. ευρώ για την οποία έχει κατατεθεί αίτηση υπαγωγής στον Αναπτυξιακό Νόμο, όπως και την κατασκευή νέου logistic center. Η νέα γραμμή παραγωγής θα αυξήσει 130% την παραγωγική δυναμικότητα της εταιρείας σε PET και βιοδιασπώμενα μπουκάλια, ενώ τα μπουκάλια θα φέρουν και πληροφορίες σε γραφή braille για τα άτομα με προβλήματα όρασης.

Η επένδυση για τη δημιουργία logistic center στο Μουζάκι Καρδίτσας, που ενισχύεται από την πρόσφατη ΑΜΚ, είναι άνω των 5 εκατ. ευρώ, με εμβαδόν 7.618 τ.μ., και θα αναπτυχθεί εντός οικοπέδου 36.000 τ.μ. μέχρι και τον Ιούνιο του 2023, δημιουργώντας περισσότερες από 60 θέσεις εργασίας.

Μετά το επιτυχημένο λανσάρισμα της καινοτόμας χάρτινης συσκευασίας -είναι 100% ανακυκλώσιμη, κατέχει Διεθνή Πιστοποίηση FSC (προέρχεται από δάση που αυξάνονται αντί να μειώνονται), με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα-, η εταιρεία θα προχωρήσει και στον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου της με νέα προϊόντα, αφού τον περασμένο Ιούλιο, μάλιστα, η γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε τροποποίηση στο καταστατικό της σχετικά με επέκταση σε άλλες δραστηριότητες, όπως στην παραγωγή αναψυκτικών.

Ισχυρή θέση στην αγορά

Αν και νέο στην αγορά, το φυσικό μεταλλικό νερό Θεόνη διεκδικεί σταθερά τη δική του θέση στην εγχώρια αγορά. Η εταιρεία άρχισε να επεκτείνεται στην αγορά, εισερχόμενη σταδιακά στη λιανική. Σήμερα βρίσκεται σε πάνω από 20.000 σημεία και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τα προϊόντα σε μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ. Ενδεικτικό είναι ότι η AHB Group πραγματοποιούσε μόλις 1 εκατ. ευρώ τζίρο το 2013, ενώ το 2020 ξεπέρασε τα 16 εκατ. ευρώ.

Το 2021 η εταιρεία πέτυχε αύξηση πωλήσεων κατά 34% με αποτέλεσμα αυτές να ξεπεράσουν τα 21,6 εκατ. ευρώ. Το brand Θεόνη ελέγχει μερίδιο 13% στη λιανική. Το 20% του κύκλου εργασιών της εταιρείας προέρχεται από τις εξαγωγές ενώ ο τζίρος της για το 2022 έτρεξε με διψήφιο ποσοστό ανόδου τόσο σε όγκο όσο και σε αξία.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.