29 Απρ 2024
READING

Πώς εξελίσσεται το εμβληματικο έργο του Ελληνικού

4 MIN READ

Πώς εξελίσσεται το εμβληματικο έργο του Ελληνικού

Πώς εξελίσσεται το εμβληματικο έργο του Ελληνικού

Προχωρούν τα έργα για Riviera Tower, Cove Villas & Residences, κτίριο ΑμεΑ

Η δημιουργία της νέας πόλης του Ελληνικού, ενός νέου παγκόσμιου μοντέλου αστικής ανάπλασης, έρχεται κάθε μέρα πιο κοντά. Το έργο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με την προστασία του περιβάλλοντος, τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος, τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, τις νέες τεχνολογίες και την προσβασιμότητα από όλους να αποτελούν θεμελιώδεις προτεραιότητες για τη Lamda Development.

Μια πρώτη γεύση του μέλλοντος έχει ήδη δώσει το Experience Centre, το πρώτο μέρος του πάρκου των 2.000 στρεμμάτων, που ξεπέρασε τους 1 εκατ. επισκέπτες μόλις στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του.

Ο “πράσινος” Riviera Tower

Στην αρχή του κατασκευαστικού κύκλου και πιο συγκεκριμένα των εργασιών θεμελίωσης του υψηλότερου στη Μεσόγειο και πρώτου στην Ελλάδα “πράσινου” παραθαλάσσιου οικιστικού ουρανοξύστη ύψους 200 μέτρων, βρίσκεται η Lamda Development. Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει από την κοινοπραξία Bouygues-Intrakat.

Το νέο αρχιτεκτονικό τοπόσημο, μοναδικής σημασίας και εμβέλειας θα έχει 50 ορόφους και 180 διαμερίσματα, όλα διαμπερή με ανεμπόδιστη πανοραμική θέα. Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία ενός αισθητικά λιτού κτιρίου, με σημαντική παρουσία του πράσινου και του υδάτινου στοιχείου που θα ενισχύει το βιοκλιματικό χαρακτήρα του.

Όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του Riviera Tower, σε χρονικό ορίζοντα πενταετίας, θα είναι ένας από τους πιο “πράσινους” ουρανοξύστες παγκοσμίως και ένα υπόδειγμα βιώσιμου σχεδιασμού, ενσωματώνοντας τις βέλτιστες περιβαλλοντικές πρακτικές και τα πλέον σύγχρονα διεθνώς πρωτόκολλα ασφάλειας.

Μάλιστα, το κτίριο έχει ήδη λάβει προ-πιστοποίηση αξιολόγησης αειφόρου ανάπτυξης LEED Gold, στοιχείο που, πέραν της συμβολής στην προστασία του κλίματος, αναβαθμίζει περαιτέρω την εμπορική του αξία.

Οι πωλήσεις των διαμερισμάτων του ουρανοξύστη σημείωσαν τεράστια επιτυχία. Έχουν ήδη υπογραφεί συμβόλαια για τα 127 διαμερίσματα του Riviera Tower, δηλαδή για το 75% του συνόλου των διαμερισμάτων και έχει εισπραχθεί ήδη το 20% του τιμήματος, ενώ για το υπόλοιπα έχουν κατατεθεί προκαταβολές και τα συμβόλαια αναμένεται να υπογραφούν εντός του δεύτερου τριμήνου του 2023.

Οι οικιστικές αναπτύξεις

Οι The Cove Villas, σχεδιασμένες από μια ομάδα αρχιτεκτονικών γραφείων διεθνούς κύρους, όπως K-Studio, Tombazis, Oppenheim, ISV και SAOTA, είναι κατοικίες κορυφαίας αξίας και κύρους στη Ριβιέρα. Για τα 28 παραθαλάσσια ακίνητα το ενδιαφέρον ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Έχουν κατατεθεί προκαταβολές μέσω προσυμφώνων για το 90% των οικοπέδων ενώ έχουν ήδη υπογραφεί συμβόλαια για 17 οικόπεδα και έχει εισπραχθεί το 50% του τιμήματος για αυτά.

Σε ό,τι αφορά τις The Cove Residences, που βρίσκονται πίσω από τις Cove Villas σε ένα οργανωμένο συγκρότημα χαμηλών διαμερισμάτων και διπλοκατοικιών, ιδανικό για οικογένειες, στο παράκτιο μέτωπο, έχουν ήδη κατατεθεί προκαταβολές για το 90% της πωλούμενης επιφάνειας, ενώ η υπογραφή συμβολαίων θα ξεκινήσει μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2023. Οι Cove Residences βρίσκονται σε ανοικτούς, κοινόχρηστους χώρους πρασίνου και διαθέτουν κοινές παροχές όπως γυμναστήριο και παιδική χαρά, ενώ εξασφαλίζουν πρόσβαση στη θάλασσα, τον ήλιο και την ατμόσφαιρα του Ελληνικού.

Η συνολική αξία των οικιστικών αναπτύξεων της παραλιακής ζώνης μαζί με το Riviera Tower, ανέρχεται σε €1,1 δισ.

Η πρώτη κτιριακή ανάπτυξη του Ελληνικού

Αποτελείται συνολικά από 4 κτιριακές μονάδες, συνολικής έκτασης 11.500 τ.μ., που θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί στις αρχές του φθινοπώρου του 2023. Το έργο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες περισσοτέρων από 300 συμπολιτών μας με αναπηρία.

Ο σχεδιασμός ακολουθεί τις πιο σύγχρονες πρακτικές βιώσιμου σχεδιασμού ενσωματώνοντας συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Το “πράσινο” κτιριακό συγκρότημα διαθέτει περιβάλλοντα χώρο συνολικής επιφάνειας 3.000 τ.μ. όπου θα βρίσκονται εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα κήποι.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα €15 εκατ. και καλύφθηκε αποκλειστικά από την Lamda Development καθώς αποτελεί μέρος της κοινωνικής συνεισφοράς και της στρατηγικής εταιρικής κοινωνικής ευθύνης μας.

Την ίδια στιγμή βρίσκεται σε προτεραιότητα η υπογειοποίηση μέρους της Λεωφόρου Ποσειδώνος, το μεγαλύτερο έργο υποδομών, νευραλγικής σημασίας για την ενοποίηση του παραλιακού μετώπου με το μεγάλο πάρκο του Ελληνικού. Οι εκσκαφές από την εταιρεία ΑΒΑΞ προχωρούν με ταχείς ρυθμούς για την κατασκευή υπόγειας διαδρομής μήκους 1,5 χλμ. σε κάθε ρεύμα, με τρεις λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. Η σήραγγα, η οποία θα είναι μια από τις πιο σύγχρονες στην Ευρώπη, θα παραδοθεί τον Δεκέμβριο του 2024. Ενώ τον επόμενο χρόνο αναμένεται το υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο του Ελληνικού που θα εξυπηρετεί αθλητές, συλλόγους, σωματεία, ομοσπονδίες, ομάδες. Γήπεδα ποδοσφαίρου, ανοιχτός στίβος, στίβος ρίψεων, υγρός στίβος, 5 κλειστά και ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και τένις θα λειτουργούν μέσα στο ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους αθλητικό κέντρο στο Ελληνικό.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.