02 Μάι 2024
READING

Levi’s | Τέλος ο αγώνας για τα αποθέματα;

3 MIN READ

Levi’s | Τέλος ο αγώνας για τα αποθέματα;

Levi’s | Τέλος ο αγώνας για τα αποθέματα;

Η Levi’s καταφέρνει να ελέγξει τα αποθέματα καθώς το denim ανακάμπτει

Η Levi Strauss & Co ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα έσοδα του τελευταίου τριμήνου της. Τα καθαρά έσοδα της Levi’s αυξήθηκαν κατά 6% σε 1,56 δισεκατομμύρια ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2023, αλλά τα κέρδη και τα περιθώρια κέρδους μειώθηκαν. Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 41% στα 105 εκατομμύρια ευρώ και το μικτό περιθώριο κέρδους συρρικνώθηκε στο 55,8% από 59,3%. Το ηλεκτρονικό εμπόριο αυξήθηκε κατά 11%.

Τα καθαρά έσοδα της DTC δραστηριότητας της εταιρείας αυξήθηκαν, επίσης, κατά 12%, με τα καταστήματα της εταιρείας να συνεισφέρουν 33% και την ιστοσελίδα της να συνεισφέρει 9% στα συνολικά καθαρά έσοδα του α’ τριμήνου του 2023. Το χονδρικό εμπόριο αυξήθηκε κατά 2%, χάρη στην Ασία και τον Καναδά με μικρότερη αύξηση στις Η.Π.Α.

Διαβάστε ακόμα: Η Nike αυξάνει τις πωλήσεις της και “ξεφορτώνεται” το πλεονάζον απόθεμα

Τα αποθέματα παραμένουν πλεονασματικά

Αλλά δεν ήταν μόνο τα έσοδα που αυξήθηκαν για τη Levi’s. Τα αποθέματα της εταιρείας αυξήθηκαν, επίσης, κατά 33% σε ετήσια βάση – σημειώνοντας, όμως, βελτίωση κατά 25% σε σχέση με την αύξηση 58% του προηγούμενου τριμήνου.

Η θρυλική εταιρεία κατασκευής του φερώνυμου denim αναμένει διαδοχική βελτίωση από τρίμηνο σε τρίμηνο, με το δεύτερο εξ αυτών να είναι σημαντικά χαμηλότερο από το πρώτο. Αναμένει, ακόμα, ότι τα επίπεδα αποθεμάτων θα συμβαδίζουν με την αύξηση των πωλήσεων μέχρι το τέλος του έτους.

Η άνοδος του denim θα σώσει την κατάσταση

Η Levi’s αποκτά μερίδιο σε μια ανακάμπτουσα αγορά denim. Η μεγάλη ζήτηση για τα εμβληματικά denim της που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχει υποχωρήσει, καθώς οι καταναλωτές αγόραζαν πιο επίσημα ρούχα. Αλλά η συγκεκριμένη κατηγορία στην αμερικανική αγορά αυξήθηκε κατά 1%, πάνω από την αύξηση 16% πριν από ένα χρόνο. Η έρευνα της Levi’s δείχνει ότι είναι “ο απόλυτος ηγέτης” μεταξύ των Αμερικανών καταναλωτών τζιν μεταξύ 18 και 30 ετών, ενώ αυξάνει το μερίδιο στα γυναικεία τζιν.

Η εταιρεία είναι έτοιμη να κατακτήσει μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς στα denim, εν μέρει χάρη στο υψηλό προφίλ της μάρκας και την ποικιλόμορφη προσφορά της. Πρόσφατα, μάλιστα, αποφάσισε να αρχίσει να χρησιμοποιεί μοντέλα που παράγονται από τεχνητή νοημοσύνη στα κανάλια ηλεκτρονικού εμπορίου της, σε μια προσπάθεια να επεκτείνει την ποικιλόμορφη εκπροσώπησή της και να βελτιώσει το online customer experience.

Ανάγκη για περισσότερη ποικιλομορφία

Η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα νέα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης παράλληλα με τα ανθρώπινα μοντέλα της για να προσθέσει ένα μεγαλύτερο φάσμα μεγεθών και σωματότυπων, ηλικιών και χρωμάτων δέρματος. Στο ίδιο πλαίσιο, η Levi Strauss & Co.συνεχίζει να διαφοροποιεί τα ανθρώπινα μοντέλα της όσον αφορά την ηλικία, το μέγεθος, τον τύπο σώματος και το χρώμα του δέρματος.

Διαβάστε ακόμα: Levi’s | Η μεγαλύτερη ιστορία που “φορέθηκε” ποτέ

Τα νέα μοντέλα αναμένονται αργότερα μέσα στη χρονιά. Η εμφάνισή τους θα δώσει την ευκαιρία στην εταιρεία να αξιολογήσει πώς θα χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη στο μέλλον και στην εφαρμογή της, αφού συγκεντρώσει τα σχόλια των πελατών της.

Τα τελευταία χρόνια, η Levi’s έχει στραφεί σε μεγάλο βαθμό στην τεχνητή νοημοσύνη, ενσωματώνοντάς την σε παρασκηνιακές, δευτερεύουσες εργασίες όπως ο καθορισμός των τιμών και το merchandising των καταστημάτων. Παράλληλα λειτουργεί και ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης για τους υπαλλήλους της, ενώ με την πρόσφατη κίνησή της φιλοδοξεί να μεταφέρει τη στροφή αυτή στη σχέση της με τους καταναλωτές.

Με πληροφορίες από Retail Dive

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.