15 Μάι 2024
READING

Campaign of the Day: The Gol that became a goal

2 MIN READ

Campaign of the Day: The Gol that became a goal

Campaign of the Day: The Gol that became a goal

Στην Καμπάνια της Ημέρας, το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει μια διαφήμιση που ξεχώρισε με τη δημιουργικότητά της και μπορεί να εμπνεύσει δημιουργώντας συζήτηση γύρω από το μήνυμα που επικοινωνεί.

Με περισσότερα από 42 χρόνια αδιάλειπτης παραγωγής, η Volkswagen Brasil έχει παράξει περισσότερα από 8,5 εκατομμύρια μοντέλα Gol, εκ των οποίων 1,5 εκατομμύρια κατεύθύνθηκαν στο εξωτερικό. Το μοντέλο κυκλοφορεί από το 1980 και αποδείχθηκε το πλέον παραγωγικό και ευπώλητο μοντέλο στην αγορά της Βραζιλίας για 27 συναπτά έτη.

Αυτό το εμβληματικό μοντέλο της Volkswagen καταργήθηκε πρόσφατα, δίνοντας τη θέση του στο μοντέλο Polo Track. Ο αποχαιρετισμός της Volkswagen Brasil στο Gol δεν θα μπορούσε να είναι κάτι απλό. Σε συνδυασμό με την επέτειο 70 χρόνων από τη δημιουργία της γερμανική αυτοκινητοβιομηχανίας, το βραζιλιάνικο branch της αποφάσισε να σηματοδοτήσει το ορόσημο αυτό με τη μετατροπή ενός Last Edition Gol σε γκολπόστ που τοποθετήθηκε στο στάδιο Vila Belmiro.

Για να υλοποιηθεί το μεγαλεπίβολο αυτό σχέδιο, έπρεπε το όχημα να αποσυναρμολογηθεί, να επιλεγούν βασικά μέρη και να λιώσουν σε κλίβανο στους 500ºC. Αυτό το λιωμένο μέταλλο χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια για να χρησιμοποιηθεί επισήμως ως τέρμα στο Vila Belmiro. Μάλιστα έκανε το ντεμπούτο του κατά τον πρώτο επίσημο αγώνα της Santos Futebol Clube εναντίον της Mirassol στο πρωτάθλημα της πολιτείας Paulista, με την θρυλική Santos να κερδίζει με 2-1.

Τι σχέση έχει όμως η Volkswagen με το ποδόσφαιρο; Η εταιρεία είναι γνωστή στην αγορά για τα ονόματα μοντέλων που αναφέρονται σε αθλήματα, όπως το Polo, το Golf και το Derby. Το Gol είναι ένα μοντέλο που γεννήθηκε στη Βραζιλία και δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση: σχεδιάστηκε για να τιμήσει τη θρυλική ποδοσφαιρική ικανότητα των Βραζιλιάνων. Στα Πορτογαλικά, την επίσημη γλώσσα της χώρας, η λέξη σημαίνει ταυτόχρονα το γκολπόστ αλλά και το ίδιο το γκολ.

Η καμπάνια δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την AlmapBBDO.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.