01 Μάι 2024
READING

Για πίτσα Domino’s παραγγελία από το αυτοκίνητο

3 MIN READ

Για πίτσα Domino’s παραγγελία από το αυτοκίνητο

Για πίτσα Domino’s παραγγελία από το αυτοκίνητο

Οι πελάτες της Domino’s μπορούν πλέον να παραγγείλουν από το αυτοκίνητο

Η Domino’s δίνει στους πελάτες της έναν νέο τρόπο να παραγγέλνουν εν κινήσει, μέσω της εφαρμογής iOS στο Apple CarPlay. Η αλυσίδα πίτσας προβάλλει την ενσωμάτωση του CarPlay ως στοιχείο διαφοροποίησης από τους ανταγωνιστές της που βασίζονται στην παραγγελία drive-thru.

Πράγματι, είναι απογοητευτικό να περιμένει κανείς σε μια ουρά drive-thru μόνο και μόνο για να κάνει μια παραγγελία και στη συνέχεια να περιμένει για να την παραλάβει. Η εφαρμογή της Domino’s στο CarPlay είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση σε αυτό, καθώς οι πελάτες εξακολουθούν να έχουν την άνεση να μένουν στο αυτοκίνητό τους και μπορούν να κάνουν μια παραγγελία από όπου κι αν βρίσκονται, χωρίς να περιμένουν στην ουρά.

Διαβάστε ακόμα: H Domino’s δεν τα κατάφερε στην Ιταλία

Δύο επιλογές παραγγελίας

Οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ “Tap to Order” και “Call to Order”. Η πρώτη επιλογή επιτρέπει στους ανθρώπους να υποβάλουν την μία συγκεκριμένη αποθηκευμένη παραγγελιά τους, η οποία ονομάζεται “Easy Order” ή μία από τις πιο πρόσφατες παραγγελίες τους. Η δεύτερη επιλογή τους επιτρέπει να κάνουν την παραγγελία της επιλογής τους μιλώντας με έναν εκπρόσωπο εξυπηρέτησης πελατών, με σύστημα hands free.

Η εφαρμογή επιτρέπει επίσης στους πελάτες να βλέπουν τις κοντινές τοποθεσίες της Domino’s και να παρακολουθούν την κατάσταση της παραγγελίας τους, χρησιμοποιώντας το Domino’s Tracker. Επιπλέον, σε συνδυασμό με τη διαθέσιμη επιλογή Carside Delivery της Domino, οι πελάτες που παραγγέλνουν μέσω CarPlay μπορούν να παραλάβουν την πίτσα τους χωρίς να βγουν από το όχημά τους.

Στην Domino’s αρέσει να καινοτομεί

Η Domino’s είναι η πρώτη εταιρεία πίτσας και μία από τις πρώτες μάρκες εστιατορίων fast-food στις ΗΠΑ που προσφέρουν παραγγελίες εν κινήσει μέσω CarPlay. Η ενσωμάτωση Domino’s-CarPlay είναι η τελευταία σε μια σειρά καινοτομιών γύρω από την παραγγελία και την παράδοση από τη μάρκα, από το συχνά μιμούμενο Pizza Tracker μέχρι τα Hotspots που επικεντρώνονται στο κινητό τηλέφωνο και την εφαρμογή “mind ordering” που ήταν μέρος μιας συνεργασίας με την επιτυχία του Netflix “Stranger Things”.

Η Domino’s επιτρέπει επίσης στους πελάτες να πραγματοποιήσουν μια παραγγελία χρησιμοποιώντας Apple Watch, στέλνοντας ένα emoji με μήνυμα κειμένου και πολλά άλλα.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί η Domino’s αγόρασε 800 ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Το λανσάρισμα έρχεται επίσης μετά την πιο πρόσφατη έκθεση κερδών της Domino’s που απογοήτευσε τους επενδυτές, με αύξηση των πωλήσεων στο ίδιο κατάστημα στις ΗΠΑ μόλις 0,9% για το τέταρτο τρίμηνο και μείωση 0,8% για το οικονομικό έτος 2022. Ο διευθύνων σύμβουλος Russell Weiner περιέγραψε την Domino’s ως μια “μάρκα σε εξέλιξη” σε δελτίο τύπου σχετικά με την έκθεση αποτελεσμάτων.

Η έχει εδώ και καιρό αυτοχαρακτηριστεί ως “εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου που πουλάει πίτσα” και η τελευταία καινοτομία παραγγελίας εκφράζει για αυτή τη νοοτροπία. Με την ενσωμάτωση στο Apple CarPlay, η αλυσίδα πίτσας μπορεί να κατακτήσει ένα μέρος του ταχέως αναπτυσσόμενου in-car commerce, καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές οδηγούν συνδεδεμένα αυτοκίνητα (connected cars) και χρησιμοποιούν τη λειτουργικότητά τους κατά τη διάρκεια των μετακινήσεών τους.

Με πληροφορίες από Marketing Dive

Photo: Domino’s

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.