30 Απρ 2024
READING

Ποια brands συναντούν τους καταναλωτές ακριβώς εκεί που βρίσκονται;

4 MIN READ

Ποια brands συναντούν τους καταναλωτές ακριβώς εκεί που βρίσκονται;

Ποια brands συναντούν τους καταναλωτές ακριβώς εκεί που βρίσκονται;

Μάρκες όπως η Google και η Airbnb πηγαίνουν ένα κλικ πιο βαθιά για να κατανοήσουν και να τείνουν στις ανάγκες των καταναλωτών

Η συνάντηση με τους καταναλωτές εκεί που βρίσκονται είναι εξαιρετικά σημαντική για τα brands που θέλουν να χτίσουν βαθύτερους δεσμούς με το κοινό τους. Κατανοώντας πραγματικά τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τις προτιμήσεις τους, οι μάρκες μπορούν να δημιουργήσουν προσαρμοσμένες εμπειρίες που θα έχουν απήχηση στους καταναλωτές και θα τους δείξουν ότι τους εκτιμούν.

Σήμερα υπάρχουν πολλές μάρκες εκεί έξω που λένε ότι όλα αφορούν τον καταναλωτή. Αλλά το να το λένε και να το κάνουν είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Υπάρχουν όμως brands που το κάνουν.

Διαβάστε ακόμα: Ποιε είναι οι νέες τάσεις στο customer experience;

Target

Με την πανδημία να δημιουργεί ανησυχίες για την ασφάλεια σε πολλούς καταναλωτές, η δυνατότητα να παραλαμβάνουν γρήγορα και εύκολα τις παραγγελίες τους χωρίς να αφήνουν το αυτοκίνητό τους έχει γίνει όλο και πιο σημαντική. Η υπηρεσία Drive Up της Target επιτρέπει στους πελάτες να πραγματοποιούν παραγγελίες μέσω της εφαρμογής και στη συνέχεια να τους φέρνει τα προϊόντα στο αυτοκίνητό τους ένας υπάλληλος της Target. Αυτό όχι μόνο εξοικονομεί χρόνο, αλλά παρέχει επίσης μια εμπειρία ανέπαφων αγορών που εκτιμάται ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων.

Η δημοτικότητα της προσφοράς Drive Up οδήγησε σε πρόσφατες επεκτάσεις, όπως η προσθήκη παραγγελιών από τη Starbucks, καθώς και η λειτουργία επιστροφών που πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα.

Η προσφορά Drive Up του Αμερικανού retailer αποδεικνύει τη δέσμευση της μάρκας να θέσει τον καταναλωτή στο επίκεντρο της επιχείρησής της. Παρέχοντας βολικές, απρόσκοπτες εμπειρίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις προτιμήσεις των πελατών της, η Target δημιουργεί βαθύτερες σχέσεις και καλλιεργεί τη μακροχρόνια αφοσίωση.

HBO

Η προσέγγιση του HBO να συναντήσει τους καταναλωτές εκεί που βρίσκονται, παρέχοντας άνετη ψυχαγωγία τα βράδια της Κυριακής, αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα κατανόησης των αναγκών και των προτιμήσεων του κοινού του. Αναγνωρίζοντας το φαινόμενο της θλίψης της Κυριακής, το τηλεοπτικό δίκτυο – που ανήκει στην WarnerMedia- αξιοποίησε μια κοινή εμπειρία και παρείχε μια λύση που βρίσκει απήχηση στους τηλεθεατές.

Πώς; Παρουσιάζοντας βραβευμένες σειρές όπως το The White Lotus, το The Last of Us και το Succession τα βράδια της Κυριακής, το HBO δημιούργησε ένα κορυφαίο πρόγραμμα που προσφέρει στους θεατές την πολυπόθητη απόδραση, ψυχαγωγία και κοινωνική σύνδεση. Αυτή η προσέγγιση είναι τόσο επιτυχημένη που το HBO έχει γίνει συνώνυμο του προγράμματος της Κυριακής το βράδυ και οι θεατές περιμένουν με ανυπομονησία ένα νέο επεισόδιο αυτών των εκπομπών όλη την εβδομάδα.

Airbnb

Οι πελάτες της Airbnb ήταν απογοητευμένοι από τις χρεώσεις που θεωρούσαν ότι δεν γνωστοποιούνταν καλά όταν έκλειναν τα ταξιδιωτικά τους καταλύματα, στέλνοντας τη συνολική τους τιμή πολύ υψηλότερη από αυτή που περίμεναν. Αναγνωρίζοντας την απογοήτευσή τους, η ιστοσελίδα καταχώρησης, εύρεσης και ενοικίασης καταλυμάτων δημιούργησε μια νέα λειτουργία, την Total Price Display, η οποία δίνει προτεραιότητα στη συνολική τιμή έναντι της αξίας της διανυκτέρευσης στον αλγόριθμο αναζήτησης, έτσι ώστε να είναι ξεκάθαρο το συνολικό ποσό προ φόρων.

Η αποφασιστική δράση, η σωστή για τον καταναλωτή λύση και η σαφής επικοινωνία ενισχύουν την προσέγγιση της Airbnb να συναντά τους ανθρώπους εκεί που βρίσκονται.

Google

Το Google Pixel 7 πήρε ένα απλό ανθρώπινο παράπονο και το μετέτρεψε σε ένα δημιουργικό αριστούργημα. Η Google σχεδίασε τεχνολογία μέσα στο προϊόν που επιτρέπει στους χρήστες να αφαιρούν από τη φωτογραφία τους οτιδήποτε μπαίνει στη μέση -το λεγόμενο “photo bomb”.

Έτσι, με την κατανόηση και την αντιμετώπιση των κοινών σημείων πόνου των καταναλωτών, το Google Pixel 7 συναντά τους ανθρώπους εκεί που βρίσκονται και προσφέρει μια λύση στα καθημερινά τους προβλήματα.

Pinterest

Αφουγκραζόμενο τις ανησυχίες των χρηστών της και εφαρμόζοντας χαρακτηριστικά ασφαλείας, το Pinterest δημιούργησε μια πλατφόρμα που επιτρέπει στους ανθρώπους να εμπνέονται και να παρακινούνται χωρίς το φόβο ότι θα κριθούν ή θα εκτεθούν σε επιβλαβές περιεχόμενο.

Η αφοσίωσή της στη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τους εφήβους είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς αυτή η δημογραφική ομάδα είναι συχνά πιο ευάλωτη στη διαδικτυακή βλάβη. Συνολικά, οι προσπάθειες του Pinterest να δώσει προτεραιότητα στην ευημερία των χρηστών του είναι ένα ισχυρό παράδειγμα του πώς μια μάρκα μπορεί να συναντήσει τους ανθρώπους εκεί που βρίσκονται, παρέχοντας μια πλατφόρμα που ευθυγραμμίζεται με τις αξίες και τις ανάγκες τους.

Διαβάστε ακόμα: Η τεχνολογία και η εμπειρία του πελάτη είναι καθοριστικές

Η διατήρηση του καταναλωτή στο επίκεντρο όλων των πτυχών της επιχείρησης και της μάρκας μπορεί να οδηγήσει σε ένα πιο συνεκτικό και αποτελεσματικό οικοσύστημα marketing. Είναι σημαντικό για τα brands να ακούν τις ανάγκες και τις επιθυμίες των καταναλωτών και να προσαρμόζουν ανάλογα τα προϊόντα, τα μηνύματα και τις στρατηγικές τους.

Συναντώντας τους ανθρώπους εκεί που βρίσκονται και παρέχοντας λύσεις που ανταποκρίνονται πραγματικά τις ανησυχίες τους, οι επιχειρήσεις μπορούν να οικοδομήσουν εμπιστοσύνη και να κερδίσουν την αφοσίωση των καταναλωτών τους.

Με πληροφορίες από AdWeek

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.