22 Ιούλ 2024
READING

“Έσπασε ταμεία” το efood το 2022 και συνεχίζει

4 MIN READ

“Έσπασε ταμεία” το efood το 2022 και συνεχίζει

“Έσπασε ταμεία” το efood το 2022 και συνεχίζει

Τα περσινά κέρδη οδηγούν την ανάπτυξη του efood για τη φετινή χρονιά

Η πορεία του efood το 2022 χαρακτηρίστηκε από την αύξηση των συνεργαζόμενων καταστημάτων και των παραγγελιών, όπως και από την περαιτέρω ανάπτυξη του efood market, πιστοποιώντας την αλλαγή της αγοραστικής συμπεριφοράς στην ελληνική επικράτεια. Η startup που δημιουργήθηκε στην άκρη του σαλονιού των Παμίνου και Κωνσταντίνου Κυρκίνη και από το 2015 έχει ενταχθεί στον όμιλο της Delivery Hero, φιλοδοξεί να συνεχίσει την καινοτόμα πορεία της και αυτή τη χρονιά.

Και απ΄ότι φαίνεται έχει όλα τα εχέγγυα. Ακολουθώντας πιστά το τρίπτυχο της στρατηγικής της ανάπτυξης “περισσότερα καταστήματα-ακόμα περισσότερες και διαφορετικές κατηγορίες-ευκολία και ταχύτητα παράδοσης σε όλη την Ελλάδα”, τα στοιχεία των πωλήσεων της ψηφιακής πλατφόρμας για την περσινή χρονιά έδειξαν πως βαδίζει στο σωστό δρόμο.

Μια πρώτη ένδειξη αποτελεί το γεγονός ότι η καθαρή κερδοφορία του efood ανήλθε πέρυσι στα €23,53 εκατ., μία επίδοση η οποία αποτελεί ρεκόρ για την online delivery πλατφόρμα για την παραγγελία φαγητού, ποτού και ειδών σούπερ μάρκετ. Το 2021 είχε εμφανίσει καθαρά κέρδη €17,68 εκατ., το 2020 κέρδη €21,61 εκατ. και το προπανδημικό 2019 €16,82 εκατ.

Η περίπτωση του ομίλου Μούχαλη

Η Delivery Hero, στον όμιλο της οποίας εντάσσεται το efood, ολοκλήρωσε τον Ιούλιο του 2022 την εξαγορά των εταιρειών ΑΛΦΑ ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΑE, ΙΝΚΑΤ ΑE, DELIVERY.GR IKE και E-TABLE IKE του oμίλου Μούχαλη προς σε €39,4 εκατ.

Με την εξαγορά αυτή η Delivery Hero και το efood θέλησαν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στον κλάδο λιανικής και χονδρικής πώλησης στην Ελλάδα, διευρύνοντας ταυτόχρονα το χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών και λύσεων που προσφέρουν στους πελάτες τους. H ΑΛΦΑ ΔΙΑΝΟΜΕΣ και η ΙΝΚΑΤ ΑΕ έχουν εξάλλου πολυετή δραστηριότητα στην ελληνική αγορά, διαθέτοντας στελέχη με σημαντική εμπειρία και ένα εκτενές δίκτυο ιδιόκτητων και συνεργαζόμενων καταστημάτων (περίπτερα, mini markets, ψιλικά, convenience stores). Από το 2020, το efood είχε ήδη εγκαινιάσει τη συνεργασία της με την ΙΝΚΑΤ για τη διανομή προϊόντων λιανικής από την υπηρεσία efood market.

Το deal που ολοκληρώθηκε την περσινή χρονιά έχει στρατηγική σημασία για την Delivery Hero καθώς θα επιτρέψει στο efood να αναβαθμίσει γρήγορα τη στρατηγική quick commerce στην Ελλάδα, ώστε να γίνει το κορυφαίο brand για γρήγορες αγορές ειδών παντοπωλείου τόσο online όσο και offline.

Πράγματι, με αυτή την κίνηση το efood αποκτά δύο κυρίως σημαντικά πλεονεκτήματα, logistics βραχίονα και μεγάλο δίκτυο καταστημάτων και σημείων. Έτσι δεν καλύφθηκε μόνο η ανάγκη για dark stores κοντά στους πελάτες αλλά πρόσθεσε και πολλά σημεία λιανικής που ανήκουν στο efood και τα οποία θα είναι μέρος της εκπλήρωσης ηλεκτρονικών παραγγελιών ενώ ταυτόχρονα είναι και σημεία εξυπηρέτησης πελατών. Κάτι που σημαίνει ότι από μια τεχνολογική πλατφόρμα γίνεται και retailer με όλα όσα συνοδεύουν αυτή την ιδιότητα.

Παρά τις προθέσεις πάντως, οι εξαγορασθείσες εταιρείες παρέμειναν και το 2022 σε ζημιογόνο έδαφος, καθώς τα Kiosky’s εμφάνισαν ζημιές ύψους €2,35 εκατ. (από €2,66 εκατ. το 2021 και €0,64 εκατ. το 2020) η Alpha Διανομές €0,97 εκατ. (από ζημιές €0,41 εκατ. το 2021 και €0,31 εκατ. το 2020) και η e-Table €0,27 εκατ. (από ζημίες €0,36 εκατ. το 2021 και €0,56 εκατ. το 2020).

Αύξηση συνεργαζόμενων καταστημάτων

Κατά το τελευταίο έτος, το efood κατέγραψε εκθετική αύξηση των καταστημάτων στην ελληνική επικράτεια, που ενσωματώνονται στις υπηρεσίες του, τα οποία σήμερα έχουν ξεπεράσει τις 21.000. Τον Δεκέμβριο του 2021 ο αριθμός αυτός είχε διαμορφωθεί στα 19.000 από 13.000 το 2020. Την ίδια στιγμή κατέγραψε μια αύξηση κατά 62% των τοπικών καταστημάτων -όπως κάβες, μανάβικα, ανθοπωλεία και κρεοπωλεία-, καθώς και άνοδο κατά 18,5% όσων αξιοποιούν την υπηρεσία delivered by efood, πιστοποιώντας τη δυναμική του own delivery που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια.

Το efood market

Στον τομέα των υπηρεσιών το efood market αποτέλεσε συνολικά για το efood, την υπηρεσία με την υψηλότερη ανάπτυξη, το 2022, με τριπλασιασμό των παραγγελιών σε σχέση με το 2021. Η εντυπωσιακή αυτή άνοδος οφείλεται τόσο στη γενικότερη αλλαγή των προτιμήσεων των καταναλωτών, όσο και στην ίδια την εξέλιξη της υπηρεσίας, η οποία ενσωμάτωσε 61,7% περισσότερα προϊόντα σε επίπεδο χαρτοφυλακίου ενσωμάτωσε κατά 61,7% περισσότερα προϊόντα, σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Τι σκοπεύει να κάνει το 2023 το efood

Για τη φετινή χρονιά το efood εστιάζει στη διατήρηση της δυναμικής του ανάπτυξης, τόσο σε επίπεδο διεύρυνσης των υπηρεσιών του όσο και στην περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών του δεικτών. Ειδικότερα, στην περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου των συνεργαζόμενων καταστημάτων, στην προσθήκη νέων κατηγοριών καταστημάτων, στη σημαντική αύξηση της δυναμικής του efood market, στην αύξηση του τζίρου και της κερδοφορίας, όπως και στην περαιτέρω επέκταση της υπηρεσίας delivered by efood.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.