03 Μάι 2024
READING

Οι βιώσιμες πρακτικές της ΒΑΤ δημιουργούν ένα Καλύτερο Αύριο

3 MIN READ

Οι βιώσιμες πρακτικές της ΒΑΤ δημιουργούν ένα Καλύτερο Αύριο

Οι βιώσιμες πρακτικές της ΒΑΤ δημιουργούν ένα Καλύτερο Αύριο

Η ΒΑΤ, ένας από τους κορυφαίους Ομίλους διεθνώς, κάνει σταθερά και συνεχή βήματα, τόσο σε παγκόσμιο όσο και τοπικό πλαίσιο, με σκοπό να εφαρμόζει υπεύθυνες και βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές στον πυρήνα των οποίων βρίσκονται οι αρχές ESG γύρω από το Περιβάλλον, την Κοινωνία και την Εταιρική Διακυβέρνηση και με στόχο να δημιουργήσει ένα Καλύτερο Αύριο (A Better Tomorrow).

Η εταιρεία αναγνωρίζει ότι οι επιχειρηματικές της δραστηριότητες έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο περιβάλλον και ότι οι αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης είναι ζωτικής σημασίας για τη μακροπρόθεσμη ευημερία στον σημερινό κόσμο. Παράλληλα, η ΒΑΤ δεσμεύεται να έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία με στόχο να συμβάλλει στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, αναδεικνύοντας ότι οι ηθικές και οι μακροπρόθεσμα καλές επιχειρηματικές πρακτικές δεν είναι μόνο εφικτές, αλλά και απαραίτητες στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Ειδικότερα, στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια η ΒΑΤ Hellas επενδύει συστηματικά, μεταξύ άλλων, στην πράσινη ανάπτυξη μέσα από βιώσιμες μεθόδους που αλλάζουν το παρόν και διαμορφώνουν το μέλλον για μια καλύτερη και πιο αειφόρο κοινωνία.

Η εταιρεία σε πρόσφατη συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου δημιούργησε το πρώτο e-Πάρκο στην Ελλάδα. Το e-Πάρκο αποτελεί ένα σύγχρονο εγχείρημα τελευταίας τεχνολογίας που απαρτίζεται αποκλειστικά από «έξυπνο» εξοπλισμό, όπως ηλιακούς στύλους φωτισμού, «έξυπνα» ηλιακά παγκάκια και τραπέζια, ειδικά διαμορφωμένο χώρο με δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς και smart σύστημα ποτισμού, τα οποία λειτουργούν με τη χρήση ηλιακής ενέργειας και συστημάτων τεχνολογίας. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά το καθιστούν ως ένα πλήρως ενεργειακά αυτόνομο δημόσιο χώρο.

Οι επισκέπτες του e-Πάρκου έχουν τη δυνατότητα δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο, σύνδεσης φορητής συσκευής μέσω bluetooth για την αναπαραγωγή μουσικής/πληροφοριών, φόρτισης κινητών συσκευών με ασύρματο/ενσύρματο τρόπο, ενώ παράλληλα, παρέχεται 100% αυτονομία ενέργειας με τη χρήση ηλιακών πάνελ. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αναδεικνύει και ταυτόχρονα στηρίζει την προσπάθεια για τη μετάβαση των πόλεων προς μια πιο βιώσιμη και πράσινη ανάπτυξη. Παράλληλα, το e-Πάρκο καταδεικνύει την εφαρμογή ενεργειακών και τεχνολογικών λύσεων που δημιουργούν θετικό αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες και στο περιβάλλον, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Η ΒΑΤ Hellas εφαρμόζει, επιπλέον, το πρόγραμμα διεθνών προδιαγραφών «Μικρές Πράξεις, Μεγάλα Εγκλήματα» που αφορά τον περιορισμό της αλόγιστης απόρριψης των αποτσίγαρων στο φυσικό περιβάλλον, σε συνεργασία με τον οργανισμό Aegean Rebreath. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εφαρμόζεται στην περιοχή της Ραφήνας δημιουργώντας ιδιαίτερα θετική επίδραση σε τοπικό επίπεδο, καθώς μέσα σε μόλις ένα έτος καταγράφηκε μείωση κατά 64% στον αριθμό των αποτσίγαρων στο έδαφος της περιοχής.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της δράσης αποτελεί η χρήση υψηλής τεχνολογίας και τεχνητής νοημοσύνης (AI), μέσω μιας καινοτόμας τεχνικής ανίχνευσης των σημείων που επιβαρύνονται με μεγάλη συγκέντρωση αποτσίγαρων. Αυτή η τεχνική είναι πρωτοποριακή στην Ελλάδα και συνδυάζεται με την τοποθέτηση ειδικά σχεδιασμένων συλλεκτήρων για τη σωστή απόρριψη των αποτσίγαρων από τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής, ενώ, συνδυαστικά, ειδικές πινακίδες παρέχουν ενημέρωση για το πρόγραμμα.

Στο παρόν διάστημα, το πρόγραμμα «Μικρές Πράξεις, Μεγάλα Εγκλήματα» έχει επεκταθεί στις Κυκλάδες και στο νησί της Νάξου, όπου υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά και η ανταπόκριση των κατοίκων πολύ θετική, ενώ το πρόγραμμα αναμένεται να συντελέσει στην προστασία της ομορφιάς και της καθαριότητας του νησιού, ειδικότερα την τουριστική σεζόν.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.