30 Απρ 2024
READING

Οι jet setters έρχονται στην Ελλάδα από ΤΕΜΕΣ, Grivalia Hospitality και Αστήρ

5 MIN READ

Οι jet setters έρχονται στην Ελλάδα από ΤΕΜΕΣ, Grivalia Hospitality και Αστήρ

Οι jet setters έρχονται στην Ελλάδα από ΤΕΜΕΣ, Grivalia Hospitality και Αστήρ

Τον δρόμο για τους διεθνείς jet setters ανοίγουν οι μεγάλες επενδύσεις που λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα. Ξεχωρίζουν οι επενδυτικές κινήσεις των Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης, της Grivalia Hospitality και της TEMES. Αντίστοιχα οι τρεις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις δημιουργούν την νέα εικόνα της φιλοξενίας στην πρωτεύουσα.

Η Αστήρ Παλάς που προχώρησε στην πλήρη ανακαίνιση των ξενοδοχειακών της μονάδων στον Λαιμό της Βουλιαγμένης, ετοιμάζει το επόμενό της βήμα που είναι η Αστήρ Μαρίνα Βουλιαγμένης, η οποία θα λειτουργήσει και επίσημα από το φετινό καλοκαίρι, φιλοξενώντας σημαντικούς οίκους του εξωτερικού στον τομέα της λιανικής και ανοίγοντας θέσεις ελλιμενισμού για πολυτελή σκάφη που θα ξαναφτάνουν στον όρμο της Βουλιαγμένης. Προβάδισμα λόγω των οίκων του που θα συμμετέχουν στα καταστήματα της Μαρίνας θα έχει ο όμιλος LVMH με μάρκες όπως Louis Vuitton, ο οίκος Dior, Loro Piana αλλά και το καφέ Cova. 

Eπιδίωξη των ανθρώπων του Αστέρα Βουλιαγμένης στον οποίο ανήκει η διαχείριση της μαρίνας, είναι να αποτελέσει μία από τις κορυφαίες υποδομές ελλιμενισμού σκαφών, ψυχαγωγίας και αγορών της Μεσογείου. Σε ό,τι αφορά τα πρώτα εμπορικά καταστήματα, αυτά θα λειτουργήσουν από τον Απρίλιο και ύστερα με την ολοκλήρωση των αφίξεων κορυφαίων εταιρειών της παγκόσμιας λιανικής να αναμένεται έως και τον Ιούνιο.

Η στρατηγική συμφωνία με τη Lamda

Η ΤΕΜΕΣ από την πλευρά της έχει υπογράψει στρατηγική συμφωνία με τη Lamda για την από κοινού ανάπτυξη δύο σύγχρονων, πολυτελών ξενοδοχείων και των αντίστοιχων τουριστικών-οικιστικών συγκροτημάτων στο παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού κατά την πρώτη πενταετή φάση της υλοποίησης του έργου ανακοίνωσε πριν από λίγο η Lamda Development. Η συμφωνία προβλέπει την ανάπτυξη ενός μοναδικής αρχιτεκτονικής ξενοδοχείου πέντε αστέρων εντός του χώρου της Μαρίνας Αγίου Κοσμά και ενός δεύτερου παραθαλάσσιου πολυτελούς ξενοδοχείου πέντε αστέρων κατά μήκος του παραλιακού μετώπου. Και τα δύο ξενοδοχεία θα πλαισιώνονται από οικιστικά συγκροτήματα. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Lamda Development στη Μαρίνα θα αναπτυχθεί εμπορική ζώνη με πολυτελή καταστήματα, χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.

Εκτός των άλλων ο ξενοδοχειακός όμιλος εμφανίζεται περαιτέρω δραστήριος και στο παραλιακό μέτωπο των νοτίων προαστίων όπου μέσω της θυγατρικής εταιρείας Athens Beach Club Α.Ε. έχει υπομισθώσει τρία διαφορετικά τμήματα στη Β’ Πλαζ της Βούλας. Κεντρικός πυρήνας της ανάπτυξης αυτής που έχει θέσει στα σκαριά η Athens Beach Club για την Ακτή Β΄ Βούλας είναι η ανάπλαση της Ακτής με όρους ήπιας και βιώσιμης ανάπτυξης και με τρόπο που θα σέβεται τις ανάγκες και επιθυμίες της τοπικής κοινωνίας, ενώ παράλληλα, θα δημιουργηθεί και beach club της Hilton, το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των ενοίκων του νέου ξενοδοχείου και των κατοικιών που δημιουργούνται στη θέση του πρώην Hilton στο κέντρο της Αθήνας.

H ΤΕΜΕΣ θυμίζουμε ότι ανακατασκευάζει και το πρώην Hilton, για το οποίο οι εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και εκεί θα προκύψει ένα νέο ξενοδοχείο Conrad καθώς κατοικίες υπό τα brands Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences.

Τα νέα «Αστέρια» σε λειτουργία από το φθινόπωρο

Να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο επιδιώκει αυτή την περίοδο η Grivalia Hospitality, καθώς προχωράει με γοργό ρυθμό προκειμένου να ολοκληρώσει το φιλόδοξο και ξεχωριστό έργο κατασκευής στα Αστέρια της Γλυφάδας. Εκεί θα λειτουργήσει η ξενοδοχειακή μονάδα One & Only Aesthesis. Η δοκιμαστική του λειτουργία θα είναι από 1η Αυγούστου και οι πρώτες κρατήσεις θα αρχίσουν να «πέφτουν» στο σύστημα από τις αρχές του προσεχούς Οκτωβρίου. Ωστόσο, εάν η δοκιμαστική περίοδος ικανοποιήσει τους ανθρώπους της One & Only που θα είναι ο operator της πολυτελούς ξενοδοχειακούς μονάδας στα Αστέρια, δεν αποκλείεται η έναρξη λειτουργίας να σηματοδοτηθεί και από τον Σεπτέμβριο. Να θυμίσουμε ότι στα Αστέρια θα λειτουργήσουν 12 σουΐτες, 95 bungalows, ένα συγκρότημα με 7 branded βίλες, μία προεδρική βίλα και έξι ακόμα διακεκριμένες βίλες πλησίον της προεδρικής. Ακόμη, θα δημιουργηθεί εκθεσιακός χώρος και αίθουσα, πολλαπλών χρήσεων, 2 εστιατόρια, αρχαιολογικοί περίπατοι, χώροι δραστηριοτήτων για παιδιά και εφήβους και κέντρο αναζωογόνησης.

To νέο Six Sences στους Πεταλιούς

Η Grivalia Hospitality και η Six Senses υπέγραψαν σύμβαση διαχείρισης ξενοδοχειακού συγκροτήματος για το εμβληματικό έργο πολυτελούς φιλοξενίας, αναψυχής και ευεξίας «Six Senses Megalonisos» που προγραμματίζεται να αναπτυχθεί στο νότιο τμήμα της Μεγαλονήσου, μέρος του νησιωτικού συμπλέγματος των Πεταλιών, που βρίσκεται πολύ κοντά στην Αττική.

Το χαρτοφυλάκιο της Six Senses διεθνώς περιλαμβάνει 22 πολυτελή resorts & spas, ενώ 41 έργα βρίσκονται υπό ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο. Η εν λόγω συνεργασία σηματοδοτεί την είσοδο της Six Senses στην ελληνική αγορά. Το ύψος της επένδυσης της ανάπτυξης στους Πεταλιούς υπολογίζεται σε περισσότερα από 280 εκατ. ευρώ. Σε μία έκταση 550.000 τ.μ. στο οικολογικό θέρετρο προβλέπεται η κατασκευή 75 υπερ-πολυτελών villas και 20 branded κατοικιών, εστιατορίων, χώρων ευεξίας και εκγύμνασης, ενός beach club, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας στους επισκέπτες. Το «Six Senses Megalonisos» θα είναι πλήρως ενεργειακά αυτόνομο, με στόχο να επιτυγχάνεται μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα. Παράλληλα, θα τροφοδοτείται από ηλιακά πάνελ σε συνδυασμό με τη χρήση βιώσιμων υλικών και την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών κατά την περίοδο της κατασκευής και λειτουργίας του.

Συνολικά βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη κινητικότητα από μονάδες στην Αττική αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα που θα μπορούν να φιλοξενήσουν υψηλού εισοδηματικού επιπέδου επισκέπτες και θα συμβάλλουν στην βελτίωση του τουριστικού προϊόντος μας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.