01 Μάι 2024
READING

Με εμβληματικές επενδύσεις ο όμιλος Μήτση χτίζει την επόμενη μέρα στα ξενοδοχεία

4 MIN READ

Με εμβληματικές επενδύσεις ο όμιλος Μήτση χτίζει την επόμενη μέρα στα ξενοδοχεία

Με εμβληματικές επενδύσεις ο όμιλος Μήτση χτίζει την επόμενη μέρα στα ξενοδοχεία

Τα τελευταία χρόνια ο όμιλος Μήτση αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς. Η προσθήκη νέων ξενοδοχειακών μονάδων στο δυναμικό του και οι προγραμματισμένες επενδύσεις τον καθιστούν κυρίαρχη δύναμη στον κλάδο της φιλοξενίας. Με ξενοδοχεία στην Αθήνα, τα Καμένα Βούρλα, την Κρήτη, την Κω, τη Ρόδο δεν σταματά να υλοποιεί το πλάνο επέκτασής του σε όλη την Ελλάδα και ιδίως στις περιοχές εκείνες που ευνοούν την τουριστική ανάπτυξη και που παρουσιάζουν ισχυρές προοπτικές για τα επόμενα χρόνια. Αυτή τη στιγμή το χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνει 20 ξενοδοχειακές μονάδες. 

Μόνο το καλοκαίρι του 2022 στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου προστέθηκαν δύο ακόμη μονάδες, σε συνέχεια της συμφωνίας με την οικογένεια Αγγελόπουλου στην Κρήτη, τα Aldemar Cretan Village Beach Hotel και Aldemar Royal Mare Thalasso Resort διπλασιάζοντας την παρουσία του ομίλου στο νησί.

Το συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα για τον όμιλο έως και το 2026, συμπεριλαμβανομένων των νέων projects που θα αναπτύξει αλλά και των ανακαινίσεων σε ξενοδοχειακές μονάδες υπολογίζεται ότι θα φτάσει τα 250 εκατομμύρια ευρώ. 

Θα θυμίσουμε εκτός των άλλων ότι ήταν ο μοναδικός ενδιαφερόμενος στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την Ιαματική Πηγή Λουτρόπολης Καμμένων Βούρλων. Στη συγκεκριμένη περιοχή διατηρεί επί πολλά έτη το ξενοδοχείο Γαλήνη-, ενώ επίσης πολύ πρόσφατη είναι η επέκταση στη Χαλκιδική με τη νέα συμφωνία 20ετούς διαχείρισης νέου πολυτελούς θερέτρου πέντε αστέρων με την εταιρεία Happy Holidays Α.Ε., με ορίζοντα ολοκλήρωσης και λειτουργίας της μονάδας το 2025.

Στρατηγική επένδυση έχει προγραμματίσει να υλοποιήσει και στη Μύκονο, όπου στην παραλία Ελιά έχει προγραμματίσει να επενδύσει 61 εκατομμύρια ευρώ. Εκεί θα χτιστεί ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων δυναμικότητας 178 κλινών και η ανάπτυξη 4 τουριστικών κατοικιών, υποστηρικτικών υποδομών (spa, εστιατόρια, bar, κ.λπ.), καθώς και χώρων αναψυχής και άθλησης σε μία από τις πιο δημοφιλείς περιοχές στο νησί των ανέμων.

Ένα από τα πιο σημαντικά project που θα υλοποιήσει τα επόμενα χρόνια ο όμιλος θα είναι αυτό στη Bόρεια Αφάντου στη Ρόδο. Εκεί θα δημιουργηθούν τρία ξενοδοχεία πολυτελείας, γήπεδο γκόλφ, πλήθος υποστηριστικών και αθλητικών εγκαταστάσεων, μαρίνα καθώς και βίλες με στόχο την φιλοξενία των επισκεπτών με τα πιο υψηλά πρότυπα. 

Η πολυσυζητημένη επένδυση στο Μέγαρο Σλήμαν-Μελλά

Έντονη ήταν η συζήτηση που δημιουργήθηκε όταν πρόσφατα ο όμιλος Mήτση έκανε γνωστή την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος 36 εκ. ευρώ για την αναμόρφωση, ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό του Μεγάρου Σλήμαν – Μελλά με σκοπό τη μετατροπή του σε ξενοδοχειακή μονάδα πέντε αστέρων. Η συγκεκριμένη εξέλιξη ήρθε μετά από Δημόσιο Πλειοδοτικό Διαγωνισμό που προκηρύχθηκε από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ). Η κατασκευή του συγκεκριμένου ακινήτου τοποθετείται χρονικά στη δεκαετία 1880 – 1890 και ανήκει στο σύμπλεγμα των τεσσάρων κατοικιών που ανήγειρε ο Ερρίκος Σλήμαν στην οδό Πανεπιστημίου. Σχεδιάστηκε από τον Ερνέστο Τσίλλερ. Διαθέτει ισόγειο-ημιώροφο και τέσσερις πάνω από το ισόγειο ορόφους, συνολικής επιφάνειας 7.115,62 τετραγωνικών μέτρων, καθώς και ένα ακόμη κτίριο στον ακάλυπτο χώρο το οποίο δεν κατασκευάστηκε την ίδια περίοδο με το Μέγαρο Σλήμαν – Μελλά και σε αυτό στεγάζεται ο κινηματογράφος Ιντεάλ. Το συμπληρωματικό κτίριο έχει επιφάνεια 829,50 τετραγωνικών μέτρων.

Ο όμιλος όμως δεν σταματάει στα παραπάνω. Επενδύει και σε ξενοδοχεία που βρίσκονται σε κομβικά σημεία κίνησης επιβατών, όπως είναι το ξενοδοχείο Sofitel στον Διεθθνή Αερολιμένα Αθηνών, Ελευθέριος Βενιζέλος. Το επόμενό του βήμα είναι η δημιουργία ενός ξενοδοχείο στον Πειραιά, στις παλιές αποθήκες του Μεταξά, με σκοπό να εξυπηρετήσει τους πελάτες που καθημερινά περνούν από το κεντρικό λιμάνι της χώρας.

Υπηρετώντας τη φιλοσοφία «Create your own story»

Ο όμιλος ιδρύθηκε το 1976 στην Ελλάδα από τον επιχειρηματία Κωνσταντίνο Μήτση, που οραματίστηκε την επανάσταση στην τουριστική βιομηχανία με την προσφορά all-inclusive υπηρεσιών. Η ιδέα ήταν να αναπτύξει εξαιρετική ποιότητα διαμονής και πλούσιο πρόγραμμα γαστρονομίας υψηλών προδιαγραφών. Στο επίκεντρο της φιλοσοφίας του ομίλου βρέθηκε η φράση «Create your own story». Θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να εκφράσει ότι σκοπός του είναι να προσφέρει έναν κόσμο ευχάριστων εμπειριών και υψηλής ποιότητας διακοπών, όπου θα μπορεί ο επισκέπτης να αγκαλιάσει τη δική του προοπτική απόλαυσης και ολοκλήρωσης.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.