02 Μάι 2024
READING

Γιατί οι καταναλωτές στρέφονται όλο και περισσότερο στα mobile apps;

3 MIN READ

Γιατί οι καταναλωτές στρέφονται όλο και περισσότερο στα mobile apps;

Γιατί οι καταναλωτές στρέφονται όλο και περισσότερο στα mobile apps;

Ποιοι είναι οι τρεις κυριότεροι λόγοι για τους οποίους οι καταναλωτές χρησιμοποιούν εφαρμογές

Στη σημερινή ψηφιακή εποχή, οι εφαρμογές για κινητά έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας, παρέχοντας ευκολία, αποτελεσματικότητα και αξία στους χρήστες σε όλο τον κόσμο. Μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από την εταιρεία εμπειρίας εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας, Airship, αποκάλυψε ότι οι καταναλωτές στρέφονται όλο και περισσότερο στις εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας για να απλοποιήσουν τη ζωή τους.

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 11.000 καταναλωτές σε 10 χώρες, έριξε φως στα κίνητρα χρήσης εφαρμογών, στις μεθόδους ανακάλυψης νέων και στους λόγους που οδηγούν στη διαγραφή τους.

Διαβάστε ακόμα: Πώς οι mobile εφαρμογές της Nike αυξάνουν τις πωλήσεις της

Οι τρεις κυριότεροι λόγοι για τη χρήση εφαρμογών είναι η ευκολία χρήσης τους (35%), η δυνατότητα απλοποίησης της ζωής τους (31% και τα οφέλη εξοικονόμησης χρόνου που προσφέρουν (27%). Τα αποτελέσματα της έρευνας αναδεικνύουν την αυξανόμενη σημασία της ευκολίας και της αποτελεσματικότητας στις εμπειρίες εφαρμογών, καθώς οι άνθρωποι αναζητούν λύσεις που μπορούν να εξορθολογίσουν την καθημερινότητά τους.

Πού ανακαλύπτουν τις εφαρμογές

Όταν πρόκειται για την ανακάλυψη νέων εφαρμογών, η αναζήτηση στα καταστήματα εφαρμογών (app stores) είναι η κύρια μέθοδος για τους χρήστες παγκοσμίως. Αυτό ισχύει για διαφορετικά επίπεδα εισοδήματος, γενιές και χώρες. Μετά τα καταστήματα εφαρμογών, οι μηχανές αναζήτησης παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανακάλυψη εφαρμογών, επιτρέποντας στους χρήστες να βρίσκουν εφαρμογές που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους. Επιπλέον, οι συστάσεις από στόμα σε στόμα αποτελούν μία ακόμα πολύτιμη πηγή ανακάλυψης εφαρμογών, αποδεικνύοντας την επιρροή των προσωπικών συνδέσεων και των αξιόπιστων απόψεων στο οικοσύστημα των εφαρμογών.

Το φαινόμενο διαγραφής των apps

Η Airship αποκάλυψε επίσης ότι η διαγραφή εφαρμογών αποτελεί συχνό φαινόμενο μεταξύ των χρηστών. Οι δύο κυριότεροι λόγοι για τη διαγραφή εφαρμογών είναι η ανάγκη απελευθέρωσης αποθηκευτικού χώρου στο τηλέφωνο (32%) και η απογοήτευση που προκαλείται όταν υπάρχουν πολλές διαφημίσεις εντός της εφαρμογής (30%).

Επιπλέον, ένα σημαντικό ποσοστό χρηστών ανέφερε ότι διέγραψε εφαρμογές που δεν είχε χρησιμοποιήσει ποτέ (26%). Αυτό υπογραμμίζει τη σημασία της παροχής μιας ελκυστικής πρότασης αξίας στους χρήστες από τη στιγμή που κατεβάζουν μια εφαρμογή.

Σχεδόν έξι στους 10 (57%) καταναλωτές χρησιμοποιούν μια εφαρμογή μόνο μία ή δύο φορές πριν αποφασίσουν αν θα τη διαγράψουν ή όχι. Επιπλέον, μέσα στις πρώτες δύο εβδομάδες από τη λήψη μιας νέας εφαρμογής, σχεδόν τρεις στους τέσσερις (73%) καταναλωτές θα αποφασίσουν αν θα τη διαγράψουν.

Διαβάστε ακόμα: Η άνοδος του mobile commerce

Η διατήρηση των χρηστών

Η απόκτηση νέων χρηστών εφαρμογών χάνει το νόημά της αν οι μάρκες δεν είναι σε θέση να τους διατηρήσουν με την πάροδο του χρόνου. Η πραγματική επιτυχία για τις μάρκες βρίσκεται στη διατήρηση αυτών των χρηστών και στην προώθηση της επαναλαμβανόμενης χρήσης.

Οι μάρκες καλούνται να παρέχουν συνεχώς αξία και να βελτιώνουν την εμπειρία του χρήστη για να διατηρούν τους χρήστες δεσμευμένους και ικανοποιημένους. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να οικοδομήσουν μακροχρόνιες σχέσεις με τους πελάτες τους, κάνοντας τη ζωή τους καλύτερη μέσω των προσφορών της εφαρμογής.

Με πληροφορίες από Chain Store Age

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.