16 Μάι 2024
READING

Πώς υλοποιείται το επενδυτικό πλάνο 250 εκατ. ευρώ από τον όμιλο Mitsis Hotels

4 MIN READ

Πώς υλοποιείται το επενδυτικό πλάνο 250 εκατ. ευρώ από τον όμιλο Mitsis Hotels

Πώς υλοποιείται το επενδυτικό πλάνο 250 εκατ. ευρώ από τον όμιλο Mitsis Hotels

Το πλάνο περιλαμβάνει νέα projects και ανακαινίσεις μονάδων

Η προσθήκη νέων ξενοδοχειακών μονάδων στο δυναμικό του που πλέον έχει φτάσει να μετρά 20 υψηλών προδιαγραφών ξενοδοχεία, αλλά και οι προγραμματισμένες επενδύσεις, καθιστούν τον όμιλο Μitsis Hotels κυρίαρχη δύναμη στον κλάδο της φιλοξενίας. Την ίδια στιγμή που δεν διστάζει να εκκινήσει ένα επενδυτικό πλάνο 250 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των μονάδων του μέχρι το 2026.

Με ξενοδοχεία στην Αθήνα, τα Καμένα Βούρλα, την Κρήτη, την Κω, τη Ρόδο δεν σταματά να υλοποιεί το πλάνο επέκτασής του σε όλη την Ελλάδα και ιδίως στις περιοχές εκείνες που ευνοούν την τουριστική ανάπτυξη και που παρουσιάζουν ισχυρές προοπτικές για τα επόμενα χρόνια. Μόνο το καλοκαίρι του 2022 στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου προστέθηκαν δύο μονάδες, σε συνέχεια της συμφωνίας με την οικογένεια Αγγελόπουλου στην Κρήτη, τα Aldemar Cretan Village Beach Hotel και Aldemar Royal Mare Thalasso Resort διπλασιάζοντας την παρουσία του ομίλου στο νησί.

Παράλληλα με τα νέα projects, ο όμιλος Mitsis Hotels εστιάζει και στην αναβάθμιση των υπαρχόντων ξενοδοχείων του. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση για μία επό τις πλέον εμβληματικές μονάδες του χαρτοφυλακίου του, το Sofitel Athens Airport, όπου υλοποιήθηκε μια επένδυση ανακαίνισης, ύψους 15 εκατ. ευρώ. Μόνες εκκρεμότητες, η ανανέωση του Jenny’s Rooftop Restaurant Bar στον ένατο όροφο και του spa, που θα είναι έτοιμο σε περίπου δύο εβδομάδες.

Ο ρόλος του Sofitel Athens Airport

Ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα που θέλουν ένα υψηλού επιπέδου ξενοδοχείο κοντά στις πιο πολυσύχναστες πύλες εισόδου σε ένα μεγάλο αστικό κέντρο σε όλο τον κόσμο, το Sofitel Athens Airport αποτελεί το μοναδικό ξενοδοχείο που βρίσκεται λίγα μόλις βήματα μακριά από τον τερματικό σταθμό Αφίξεων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Είναι δυναμικότητας 345 δωματίων, συμπεριλαμβανομένων 12 σουιτών, 2 πολυτελών εστιατορίων, 2 μπαρ και ενός γυμναστηρίου με εσωτερική πισίνα. Οι επαγγελματικές εγκαταστάσεις του Sofitel Athens Airport περιλαμβάνουν 11 πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες συνεδριάσεων που μπορούν να φιλοξενήσουν έως 600 άτομα.

Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ενισχυθεί με την λειτουργία του bar restaurant που πήρε το όνομά του από το μέλο της οικογένειας, Τζένη Μήτση. Η αρχιτεκτονική επιμέλεια, οι εσωτερικοί χώροι και η βεράντα του εστιατορίου έχουν σχεδιαστεί από τον παγκοσμίου φήμης Ισπανό αρχιτέκτονα Lazaro Rosa Violan (Amazonico London, Dubai). Το Jenny’s Rooftop Restaurant Bar εστιάζει στην ελληνική και μεσογειακή κουζίνα, προσφέροντας μια γαστρονομική εμπειρία υπό το σχεδιασμό του chef Αλέξανδρου Παπανδρέου.

Τα επόμενα βήματα στην κοσμοπολίτικη Ρόδο

Σε ανάλογες κινήσεις ανάπλασης πρόκειται να προβεί ο όμιλος Μήτση στις μονάδες που διατηρεί στη Ρόδο. Συγκεκριμένα, θα ανακαινιστεί το πεντάστερο Grand Hotel Beach Hotel, στην πόλη της Ρόδου, που διαθέτει 405 πολυτελή δωμάτια, γυμναστήριο, spa, μία εσωτερική και δύο εξωτερικές πισίνες, 6 εστιατόρια και 2 μπαρ, καθώς και αίθουσες για τη διοργάνωση κοινωνικών ή επαγγελματικών εκδηλώσεων.

Ενώ η ανακαίνιση του επίσης πεντάστερου Rodos Maris στο Κιοτάρι στη Ρόδο, που διαθέτει 432 δωμάτια, πέντε εστιατόρια à la cart, τρεις πισίνες με θαλασσινό νερό, διάφορα μπαρ, spa και υπαίθριο γυμναστήριο, θα περιλαμβάνει και την κατασκευή κατοικιών-βίλες οι οποίες θα διατεθούν προς πώληση.

Εξάλλου, ο όμιλος έχει προγραμματίσει να υλοποιήσει ένα από τα πιο σημαντικά project του στη Bόρεια Αφάντου στη Ρόδο. Εκεί θα δημιουργηθούν τρία ξενοδοχεία πολυτελείας, γήπεδο γκόλφ, πλήθος υποστηριστικών και αθλητικών εγκαταστάσεων, μαρίνα καθώς και βίλες με στόχο την φιλοξενία των επισκεπτών με τα πιο υψηλά πρότυπα.

Συνεχείς κινήσεις ανάπτυξης

Το επόμενο βήμα του ομίλου Μήτση είναι η δημιουργία ενός ξενοδοχείο στον Πειραιά, στις παλιές αποθήκες του Μεταξά, με σκοπό να εξυπηρετήσει τους πελάτες που καθημερινά περνούν από το κεντρικό λιμάνι της χώρας.

Στρατηγική επένδυση έχει προγραμματίσει επίσης να υλοποιήσει και στη Μύκονο, όπου στην παραλία Ελιά έχει προγραμματίσει να επενδύσει 61 εκατομμύρια ευρώ. Εκεί θα χτιστεί ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων δυναμικότητας 178 κλινών και η ανάπτυξη 4 τουριστικών κατοικιών, υποστηρικτικών υποδομών (spa, εστιατόρια, bar, κ.λπ.), καθώς και χώρων αναψυχής και άθλησης σε μία από τις πιο δημοφιλείς περιοχές στο νησί των ανέμων.

Εξάλλου ο όμιλος Mitsis Hotels έχει αναλάβει την αναμόρφωση, ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό του Μεγάρου Σλήμαν-Μελλά επί των οδών Πανεπιστημίου 46 και Χαριλάου Τρικούπη 1 στο κέντρο της Αθήνας, που θα γίνει πολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων, σε μια μεγάλη επένδυση που θα αγγίξει τα 36 εκατ. ευρώ. Οι απαιτήσεις για το συγκεκριμένο project είναι εξαιρετικά μεγάλες αν σκεφτεί κανείς ότι η κατασκευή του συγκεκριμένου ακινήτου τοποθετείται χρονικά στη δεκαετία 1880-1890 και ανήκει στο σύμπλεγμα των τεσσάρων κατοικιών που ανήγειρε ο Ερρίκος Σλήμαν στην οδό Πανεπιστημίου, με ισόγειο-ημιώροφο και τέσσερις πάνω από το ισόγειο ορόφους, συνολικής επιφάνειας 7.115,62 τ.μ.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.